מוצקים והנקה

ניצפיץ

New member
מוצקים והנקה

ניצ בת שמונה חדשים וטיפה, עד עכשיו היתה אתי בבית, ינקה מלא עד גיל חצי ומאז אנחנו משלבים מוצקים - שתי ארוחות ביום בד"כ והשאר הנקה. בעוד שבועיים וחצי אני חוזרת לעבודה וניצן תהיה במעון - האם ריאלי לתכנן את היום כך שתינק בבוקר תקבל ארוחת פירות בתשע - עשר ובצהריים עוד ארוחה וכשניפגש אחה"צ ב-1600נחזור להנקה. אני מעדיפה לא לשאוב על בסיס קבוע וגם לא רוצה לתת תמ"ל, אבל אני לוקחת בחשבון שלפחות בהתחלה אני אשאיר קצת חלב שאוב כדי להקל עליה את הפרידה. עוד משהו - אמרו לי במעון שיתנו מרק עם סויה ולא בשר בגלל כשרות. אפשר לתת סויה לתינוקות? ושאלה אחרונה - השבוע ניצ היתה עם חום גבוה כמה ימים וממש סירבה לאכול כך שכמעט רק ינקה - מוכר? ו....קצת פירגון לסיום - קיבלתי מענה מעולה להרבה שאלות שהיו לי

batLaLeche

New member
מוצקים והנקה ../images/Emo77.gif

איזה ניק חמוד... התוכנית שלך לסדר שאת הארוחות יתנו לניצן במעון ובשאר היום תניקי נשמעת מצויינת. תראי איך הולך עם החלב השאוב. בכל זאת, ארוחת פירות היא דיאטית מאוד יחסית לחלב, אז צריך לשים לב שהיא לא תקבל פחות מדי קלוריות מהמזון המוצק. אפשר לתת סויה לתינוקות, אבל יש עם זה בעיות: ראשית, סויה היא אלרגן נפוץ, וצריך לבדוק שניצן אינה מגיבה אליה באלרגיה כלשהו. עדיף היה לתת קטניה אחרת במקום סויה, כגון עדשים או אפונה. שנית, הסויה בהחלט אינה מחליפה בשר. במיוחד בגיל הזה, הבשר אמור לתת את הברזל שצריך כבר לקבל מהמזון בנוסף לברזל שמגיע מחלב האם. הסויה אינה מספקת את הברזל, וגם לא את ויטמיני B. האם יש אפשרות שאת תכיני בבית מרק בכלי שלך, ויתנו אותו לניצן במעון? אם לא, אז כדאי שהארוחות שתתני לה בסופי השבוע יהיו מרק עם בשר. לגבי סירוב לאכול בזמן מחלה, ומעבר ליניקה בלבד - בהחלט מוכר. איזה מזל שיש הנקה בזמנים כאלה!

למעלה