מוצקים והנקה

מוצקים והנקה

שלום, לא להאמין, אבל אני כבר מניקה חצי שנה... התחלתי מוצקים ויש לי כמה שאלות - א. במעון איתן אוכל כבר מכל המוצקים (דייסה, מרק ופירות) כל פעם קצת ומשלימים לו בבקבוק. הייתי מאוד רוצה להגיע למצב שבמעון הוא יאכל כמה שיותר מוצקים כי מאוד קשה לי השאיבות. אני גם ככה לא עומדת בקצב והם משלימים לו עם תחליפים. אז אני מעדיפה להגיע למצב שהוא אוכל אוכל. ב. בבית, עוד לא ממש התחלתי. אני לא באמת יודעת מתי הוא רעב. אני מניקה מתי שהוא רוצה ונראה לי שאם זה תלוי בו הוא רוצה רק הנקה כשאני בסביבה. הוא מסכים למצוץ איתי עגבניה, מלפפון, תפוז ודברים כאלה (כשהוא על הידיים שלי) אבל לא מסכים באמת לאכול. איך נכון לפעול? בנוסף, הוא מאוד רעב בלילות ומתעורר פעמיים - שלוש בלילה. אחת הסיבות שאני רוצה לייצב את המוצקים זה שאולי הוא גם יתחיל לישון טוב יותר בלילה וכך יתן גם לי לישון. (הוא בטוח מתעורר מרעב כי לפעמים בעלי קם אליו ונותן לו בקבוק והוא מסיים 90-120 מל) תודה,

Revili

New member
הנקה ומוצקים

נשמע לי שאת עושה הכל כמו שצריך... תפקידך להציע מוצקים ולהשאיר לתינוק שלך לבחור מה, כמה ומתי לאכול, כאשר את זוכרת שכל הזמן יש שינויים והתקדמות ובהדרגה הוא יאכל יותר ויותר מוצקים וינק פחות. כרגע ההנקה היא המזון העיקרי שלו וכך בדיוק צריך להיות. חלב אם משביע יותר מרוב המוצקים שהוא מסוגל לאכול כרגע ולכן יש סיכוי לשינה טובה יותר לאחר חלב אם ולא לאחר ארוחת מוצקים (שהם כרגע בעיקר דלי קלוריות כמו ירקות ופירות). במעון ניתן להציע לו חלב שקדים במקום חלב מלאכותי. בהצלחה.

למעלה