מוצצצצצצץ???

מירי,

New member
מוצצצצצצץ???

דודו זרק את המוצץ ביוזמתו בגיל 7 חודשים , לא עזרו הניסיונות שלי והתחנונים של אבא - לא למוצץ!! אבל... תוך חודש חודשיים הוא מצא תחליף הבקבוק.. עם הבקבוק הזה הוא היה עד גיל 3.9 , ואז עם לחץ אדיר שלנו הוא זרק את כל הבקבוקים - לפני תחילת השנה (שעברה) "... אתה הולך לגן בוגרים.." וכד.. אלא שכמו הרבה דברים שנעשים בלחץ זה לא ממש היצליח , מה גם שדי מהר הוא גילה את הבקבוקים של בן (עכשיו )2.7 , אלא שבן היפסיק לאחרונה לשתות מהבקבוק ואין יותר בקבוקים מסתובבים בבית, ואני מוצאת לא פעם את דודו עם המוצץ של בן בפה , ולא סתם "תקוע לו שם" אלא ממש מוצץ אותו... אני כל כך מבינה אותו , בנתיים לא הערתי לו על כך (אלא אם בן מבקש את המוצץ...) ובכל זאת בגיל 4.10 לחזור אל המוצץ?? אלא שכבר עשינו טעות בגמילה בכח עם הבקבוק ולדודו אין חפץ מעבר אחר... (אף פעם לא היה) אז האם לדבר איתו או פשוט להתעלם? אנחנו מוצאים אותו הרבה פעמים ישן עם המוצץ, או באוטו בזמן נסיעה (כשבן זורק את המוצץ הוא לוקח אותו...)

e_ma

New member
הירגעי ../images/Emo6.gif

הילד שלי, אחרי שנפרד מהמוצץ, חזר אליו בגיל 6, גם בזכות אחות חדשה. הוא כבר בכתה ב´, ועדיין איתו. המוצצים נהיו רכוש משותף לשניהם, באופן גלוי לגמרי. אחרי כל התהפוכות והנסיונות והצרחות והכעסים, החלטנו להניח לזה, יש שקט בבית, ובאופן טבעי המינון של הצריכה יורד (חוגים, חברים וכו´). אני מקווה שעד החתונה זה יעבור לו.

מירי,

New member
אז עלינו שלב....

עד לא מזמן (אני חושבת שבפורמט של יואל) דיברו על כיתה א´... האמת שאני די רגועה... את הבקבוק והמוצץ מאחיו הוא לא לקח בעקבות אחיו... אלא פשוט בגלל גמילה לא נכונה או מוקדמת... והאמת היא שאני מאוד רגועה - וך גם הוא

נעה גל

New member
אני הייתי מניחה לו (למרות שזה מה זה

מעצבן לראות ילד כל כך גדול עם
בפה). אבל זה מה שיש. הוא כנראה צריך את זה כרגע, ואני מאמינה שגם לכיתה א´ הוא לא יגיע עם המוצץ בפה (למרות שכבר סיפרתי כאן ששמעתי על ילד שכן הגיע לכיתה א´ עם המוצץ). בהתחשב בגמילה שהוא עבר מהבקבוק... תני לו להנות מהמוצץ, אם כי, לא הייתי מעודדת אותו להשתמש בזה. כלומר, תגבילי איזורי שימוש. הוא כבר מספיק גדול להבין שמוצצים רק כשרואים טלוויזיה (לדוגמא) ולא כהולכים לגן או שמשחקים אחה"צ.

לא נורא דודו ../images/Emo91.gif ../images/Emo50.gif

למירי קודם כל דודו החליט לותר על המוצץ מיוזמתו ולא בגלל לחץ מצידכם(הרי ניסיתם דוקא לתת לו מוצץ)רק חבל שהסקתם ממקרה אחד על מקרה שני ולחצתם עליו בענין הבקבוק שהרי אין גמילה דומה לגמילה ועוד כשהצטרף למשפחה ילד נוסף.דודו הגיב ברגרסיה טבעית לילדים בגילוטוב שאתה לא לוחצים עליו כרגע אבל אפשר לתת לו לשתות מבקבוק הוא יעבור בהדרגה לכוס ואני בטוחה שבסוף הוא יפטר גם מהמוצץ בעיקר בגלל לחץ חברתי מחוץ לבית. בהצלחה חנה גונן

מירי,

New member
הגמילה היתה כשבן היה בן 1.5

אני לא חושבת שיש ריגרסיה בגלל האח , אני חושבת שאת המוצץ הוא היתחיל לקחת עכשיו ולפני כן הוא פשוט לקח את הבקבוק של בן , אלא שבן כבר לא רוצה בקבוק אז הבקבוקים שלו לא מסתובבים בבית... דודו לא מבקש בקבוק ולשתות מכוס הוא שותה מגיל שנה , הבקבוק היה תחליף למוצץ , וגם עכשיו את המוצץ הוא לוקח במיטה או בנסיעה ולא בזמן משחק , אלה לפני שינה וכאלה- האמת שעדיין לא מצאתי זמנים קבועים ... הוא יודע שהוא "גדול" למוצץ אני חושבת שהוא אפילו מתבייש מאיתנו כשהוא לוקח אותו...

דסי אשר

New member
מירי, אני בת 55 וכבר לא מוצצת

אצבע. בתקופתנו לא היו מוצצים לילדים, ומי שמצץ , מצץ אצבע (בטח לרובנו היחה טיפול אורטודנטי -לי לא). מצצתי עד גיל מאוחר, לא זוכרת עד מתי, אבל רק במצבי לחץ, צורך ברגיעה ובתנאים אינטימיים שלי. אפילו אספר, כאשר הייתי כבר נשואה,ואולי אפילו אמא צעירה, ולפעמים הכנסתי אצבע לפה -זה היה משהו אדיר. זה כמובן עבר, אין לי כבר כמה עשרות שנים שום הנאה מאצבע(אגודל) בפה. מה שאני אומרת בסיפור המאד אישי -הוא כנראה צריך את זה, עדיף מאשר יהיה באי שקט. אני מבינה למה רציתם להפסיק, בניגוד לאצבע, עם מוצץ ניתן לדבר, עם מוצץ נהיים/נראים "מסוממים" =מילה שלי, ואילו במציצת אגודל מןצאים הרבה האצבע, כי אי אפשר לעשות הרבה דברים =לנסוע על בימבה, לבנות, לצייר והכל כמעט -ביד אחת בלבד. לילה טוב, דסי

ראיתי לא מזמן אשה

ממש מבוגרת, נוהגת באוטו, ואצבעה דחופה עמוק בפה. הרבה אומרים שבאוטו מרגישים כמו בבית..

למעלה