מוצצים וגמילה

מוצצים וגמילה

אוריה בן שלוש וחודש ומוכן למכור את אמא ואבא שלו בשביל מוצץ חוץ מבגן הוא כל הזמן מבקש מוצץ ומוציא אותו ביוזמתו רק לעיתים בודדות . שלא לדבר על שינה / עצבות /כעס וכאלה שאז הוא זקוק לאחד בפה ואחד בכל יד.. הבעיה היא שהיינו אצל רופאת אוזניים כתוצאה מירידה בשמיעה והיא הסבירה לנו שאחד הגורמים העיקריים לירידה אצלו זה המוצץ .. מה עושים איך מתחילים גמילה כפויה לדבר הכי חשוב לו.. ( ורק להזכיר את האח החדש ישן..)

אפרתש

New member
../images/Emo7.gif

כואב הלב. אין לי נסיון עם גמילה כפויה משום דבר, אבל אולי - לא להפריד אותו מיד מהמוצץ, אלא לאפשר לו להיות עם המוצץ - רק לא בפה. לשים את המוצץ על שרוך ולחבר את השרוך לאוריה. אולי הוא יתרגל למולל את המוצץ ביד? להתייחס למוצץ כמו אל בובה אהובה - להשכיב את המוצץ על הכר כשהולכים לישון, למשל. יש עוד משהו שמאד עוזר לו? עצה שחברה שלי קיבלה (מרופאה) לגבי ירידה בשמיעה אצל בתה היתה לתת לילדה להפריח הרבה בועות סבון. זה מתחבר איכשהו עם מה שאת מספרת - כאילו השאיפה התמידית פנימה (כמו במציצה) מיריעה, והנשיפה החוצה מיטיבה.

kby

New member
זכרון ילדות מתוק

אבאשלי הכין לי בית למוצצי מקופסת נעליים, כולל ציורים, חלונות חתוכים שאפשר לפתוח ולסגור ודלת. המוצצי אהב לישון בבית החדש שלו, יותר ויותר זמן כל יום

kokopeli 1

New member
בגן של ביתי (טרום חובה)

הגננת עשתה גמילה קולקטיבית מהמוצץ. היא גם השתמשה ברעיון הזה של בית למוצץ. כל ילד שהחליט להיפרד מהמוצץ שלו צייר עליו ציור, ואז ידע שאי אפשר יותר להכניס אותו לפה כי הוא רעלי. כל מוצץ מצוייר הלך לבית של המוצצים, והילדים יכלו לבקר את המוצץ בבית כשהתגעגעו אליו. כל ילד שנפרד מהמוצץ עשה מסיבת פרידה לכל הילדים האחרים בגן (בזמן המפגש), שרו לו שיר וחילק חטיף כלשהו. זה כמובן לא אותו המצב אבל זה אולי יתן לך רעיונות המון הצלחה

Tנקר בל

New member
אולי...

אפשר בכל זאת לגמול באופן קצת הדרגתי? אולי בהתחלה תאפשרו לו למצוץ את המוצץ כל פעם שהוא מרגיש צורך בכך, אבל במקום מוגבל - למשל, בחדר שלו או ספציפית יותר - במיטה שלו? כך מחד, הוא לא ינותק באופן חד מהמוצץ שכל כך חשוב לו, כל פעם שהוא ירגיש צורך להירגע עם המוצץ - תהיה לו אפשרות, ומאידך - ההגבלה במקום תלווה בהכרח גם בהגבלה במשך השימוש במוצץ? בלילה - אפשר להוציא לו את המוצץ מהפה אחרי שהוא נרדם או שהוא מתעורר?

אצלנו הגמילה מה../images/Emo95.gif היתה הדרגתית

ובאופן מפתיע הגמילה הגיעה דווקא מסיון. לא היה כאן שום ניסיון לגמילה כפויה. כשסיון נכנסה לגן, בגיל שלוש, היא ידעה שאי אפשר לקחת את ה
לגן כי הגננת לא מרשה אז ה
הלך לישון בכל בוקר ב
שלו. קניתי קופסת תכשיטים יפה מאוד בצורת בית וזה היה הבית של המוצץ. בהדרגה, סיון התחילה לבקש את המוצץ בזמנים מוגבלים מאוד, בעיקר בשינה ולפעמים כדי להירגע קצת. כשנולדה נועה לפני תשעה חודשים חל מהפך מפתיע. סיון נגמלה לגמרי מהמוצץ כי היא קישרה אותו למשהו ששייך לתינוקות. בן כמה התינוק החדש שלכם

אלדורית

New member
רק להוסיף עוד ענין

שנדמה לי שלא הזכירו קודמותיי: חשוב מאוד להסביר לו גם את דברי הרופאה. לא לחזור על זה בכל פעם שהוא יתחנן למוצץ באריכות, אבל לשבת איתו פעם אחת ברצינות ולדבר על זה. אחר כך אפשר יהיה להתייחס לזה בראשי פרקים (אני יודעת שאתה מתגעגע למוצץ, אבל אתה זוכר שזה מזיק לשמיעה שלך). מאוד חשוב שיהיה לו ברור שיש סיבה מאוד חזקה לצעד הדרסטי הזה. זה יקל עליו את הפרידה כיון שהוא ידע שאין סיכוי שעם לחץ מצידו הוא יוכל לשנות את החלטתכם, ולכן הוא יעבור לשלב הפרידה/אבל יותר בקלות (וידלג או יקצר את שלב המרד--אני מאוד מקווה, בכל אופן).

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif ולשתף אותו ככל האפשר בתהליך

(למשל, בבחירה מתי הוא יהיה עם מוצץ, קביעת הכללים של כן ולא (למשל, אפשר מוצץ רק במיטה או אפשר רק בלילה), שיגיד מתי מאד חשוב לו המוצץ, מתי הוא מאד עוזר לו, ומתי הוא כבר מרגיש שאין לו בעיה לוותר עליו, להכין יחד את הבית למוצץ, וכו'.

Tamo daleko

New member
מה שאצלנו עובד הכי טוב בינתיים

זו הגבלה גיאוגרפית (היא בת שלוש ורבע). היא עוברת בשנה הבאה ל"גן של אחותה" - לטרום טרום חובה באותו גן שבו הייתה אחותה בגן חובה ותהיה בכיתה א' (זה בית ספר בינלאומי, מטרום טרום ועד י"ב). עד עכשיו היא הייתה בגן אחר. היא מאוד נרגשת לקראת המעבר וכל הזמן מספרת כמה שהיא גדולה עכשיו (וגם יש לה אח חדש, מה שעושה אותה אחות גדולה וגאה מאוד...). אז מכיון שהיא גדולה, הצענו לה להחליט מתי היא ממש חייבת מוצץ (גם היא הסתובבה עם גדודי מוצצים וישנה עם 3 לפחות ו-1 בסטנד ביי...). וסוכם, שאפשר למצוץ מוצץ רק במיטה ורק לקראת שינה. ובינתיים, כבר למעלה משבועיים, זה עובד יופי.

למעלה