מוצץ

מוצץ

שלום לכולן! רציתי לשאול לגבי מציצת מוצץ.גיא שלי הוא בן שלושה חודשים ועדיין לא מתלהב למצוץ מוצץ.ניסיתי כבר את כל סוגי המוצצים, והוא לא רוצה שום מוצץ. שכחתי לציין כמובן שהוא יונק ללא תוספות. אומרים שתינוק יונק לא רוצה מוצץ, אבל בתי גם ינקה ואהבה מוצץ.חשוב לי מאד להרגיל אותו למוצץ, כי אני יודעת שזה מרגיע אותם מאד. מה לעשות?

sagitlaleche

New member
מוצץ ../images/Emo20.gif

מוצץ הוא כלי, וכמו כל כלי, לעתים צריך זמן להתרגל אליו. חשוב לזכור שהמוצץ הוא תחליף לשד ולא להיפך, כמו שהבקבוק הוא תחליף לשד ולא להיפך. הציצי שלנו היה שם קודם! יש תינוקות שיצר המציצה שלהם חזק מאוד והם זקוקים למוצץ ולעתים לא מעוניינים להמשיך למצוץ "על ריק" מהשד ולכן מסתפקים מהר מאוד במוצץ. יש תינוקות שיצר המציצה שלהם פחות חזק, או רצון המציצה שלהם פחות חזק ולכן לא זקוקים למוצץ כדי להירגע. כמו הרגלה לבקבוק או לכוס, את תמיד יכולה להמשיך ולהציע עד שגיא יתרגל. יש אמהות שמדווחות שעם היציאה לעבודה או עם התחלת המוצקים התינוק זקוק ליותר מציצה ומעוניין למצוץ את המוצץ. בהצלחה.

שכחתי להוסיף

היי שגית! שכחתי להוסיף דבר חשוב. באותו יום שכתבתי בפורום גיא גילה את ידיו והחל למצוץ אצבע. מה שזה אומר שכבר מספר ימים הוא מוצץ את האגודל שלו ודווקא מאד אוהב אותו ונרגע. דבר נוסף שמתי לב שמאז שגיא החל למצוץ את האצבע הוא כבר לא מתעורר בלילה כדי לינוק והוא כנראה מוצץ את האצבע ונרגע. מה דעתך?

sagitlaleche

New member
מה דעתי ../images/Emo20.gif

דעתי כאן פחות חשובה. דעתך היא החשובה ביותר. מתאים לך? מתאים לכם? מתאים לגיא? נוח לכם יותר בלילה? יש משפחות שלא מתאים להן שהילד מתחיל למצוץ את האצבע ויש משפחות שכן. אולי מכאן המעבר למוצץ יהיה יותר קל, ואולי הוא לא יצטרך אותו. הדעות בין אנשי המקצוע (רופאים, רופאי שיניים, פסיכולוגים) חלוקים ובאים מנקודת מבט אחרת על הילד. אפשר להתייעץ וזה יכול לעזור לכם לקבל החלטה. בהצלחה בכל מקרה ושינה טובה בלילה! שגית

למעלה