מוצץ

nightingale3

New member
מוצץ

שלום!
אשמח לשיתוף בנוגע למוצץ אצלכן.
אני נעזרת במוצץ כשהבייבי לא רגועה ביום וזה הרבה.
בלילה יש חלק מהזמן לקראת הבוקר שבו היא צריכה מוצץ וחלק, בתחילת הלילה, חצות כזה שהיא נרדמת עם עיטוף וליטוף בלבד. השאלה אם לתת לה גם במקרה הזה כדי שתתרגל להרדם עם מוצץ. כיום אני מרגישה שהיא לא מאוד אוהבת אותו. מפילה אותו הרבה. היא בת חודשיים.
עם הגדול לא הרגלנו למוצץ וזה נגמר במציצת אצבע ולא רוצה שזה יקרה מצד שני חבל לי לדחוף מוצץ כשלא חייבים.

מה אצלכן בנושא הזה?

אני בעד מוצץ
אני חושבת שזה אמצעי הרגעה נוח להורים ולילד. אני מאמינה שכשלילדים יש את היכולת להירגע באופן עצמאי (מרגע שהם יכולים לקחת לבד את המוצץ) הם מקבלים תחושה של מסוגלות ושליטה בחיים שלהם.
מעבר לזה, משרד הבריאות ממליץ על שינה עם מוצץ למניעת מוות בעריסה.
ודבר אחרון - אם כבר הזכרת את עניין מציצת האצבע... ממוצץ הרבה יותר קל לגמול מאשר ממציצת אצבע.

nightingale3

New member
השאלה היא יותר ספציפית

אני מסכימה עם כל מה שכתבת. אני תוהה אם לתת להירדם עם מוצץ גם כשהיא רגועה על מנת לבסס הרגל. זה נראה לי חבל אבל לא רוצה להגיע למצב שהיא לא רגילה למוצץ. יש מספיק פעמים שהיא לא רגועה בלילה ואז כן מקבלת. השאלה היא רק עבור אותם רגעים שהיא רגועה.

איך להרגיל למוצץ
בכלל, כשמנסים להרגיל למוצץ, כמו גם כשמנסים לבסס חפץ מעבר - תמיד עדיף לעשות את זה דווקא בזמנים הרגועים והנינוחים ולא כשהיא בוכה ולא רגועה. הסיבה היא שאת רוצה לקשור את המוצץ לחוויות חיוביות. אם תמיד תתני את המוצץ כשהיא בוכה הקישור שיווצר אצלה למוצץ הוא דווקא קישור של מצבי קושי ואי נוחות. אם תתני את המוצץ כשהיא רגועה, היא תקשר אותו לזמנים חיוביים, ואז תשמח להשתמש בו להירגעות בזמנים "סוערים" יותר.

למעלה