מוצץ או אצבע??

מוצץ או אצבע??

אז אני ישאל גם כאן..נעם (בת חודשיים) היתה עם מוצץ כמעט מהיום שנולדה.. בשבוע האחרון נעם גילתה את האצבעות המתוקות והשמנמנות שלה..דוחפת אצבעות..אגרופים..ואת האצבע כמובן ..(תמיד באותה היד..והשנייה תופסת חזק את האוזן שלא תברח חלילה)..אני מנסה להוציא ולתת מוצץ ומי שלא ראה מתקן לשיגור מוצצים ..מוזמן. מה לעשות?..האם כבר "אבוד" לנו?.. או להמשיך ולהוציא את האצבע?? תודה!

ציפי ג

New member
זו לא מציצת אצבע

זה חלק דומיננטי מכך שהיא בתקופה האורלית של חייה, וכן מצביע על התפחות תקינה של קשר עין יד.

תזרמי עם הילדה - היא גילתה את

הידיים שלה ולא יעזור לך כלום. אם תתעקשי על מוצץ תשיגי בהפוכה. אני הפסקתי בערך בגיל הזה עם מוצץ אחרי שלא הצלחנו בכלל והיום כבר דפנה בת שנה וכמעט חודשיים וללא מוצץ בכלל. אם יש לה חשק למצוץ זה תמיד את האצבע שלה על תקן מוצץ.

ככה זה כמעט גם אצלנו../images/Emo8.gif

שחר כיום בת 5 חודשים בהתחלה החבר הכי טוב שלה היה המוצץ אבל מהר מאד זה הפך להיות הדבר הכי שנוא עליה רק היינו מקריבים את המוצץ מזה צרחות שחבל על הזמן (ככה זה גם היום). באיזשהו שלב הגיעה האגודל וחשבנו שזה בגלל השלב האוראלי אבל לא שחר מוצצת רק את האגודל של יד שמאל ורק מתי שהיא הולכת לישון
אנחנו בדעה שאם היא בחרה שהאגודל זה מרגיעה אותה מי אנחנו שנבוא ונוציא לה אותו.

Almost me

New member
לא צריך להתעקש אבל

אל תפסיקי עם המוצץ, יהיה לך קל יותר לעזוב אותה לנפשה, כשיהיה לה מוצץ. לגמול אותה מהנקה, לגמול אותה מאמא בלילה וכו´

לאה_מ

New member
לא נשמע לי כמו מציצת אצבע

אלא יותר כמו תחילת השלב האוראלי. אבל גם אם היא מוצצת או תמצוץ אצבע, זה ממש לא נורא. שירה מצצה אצבע והפסיקה יום אחד בגיל 10 חודשים בערך, הרבה לפני שאני התחלתי לרצות שהיא תפסיק. אז מציצת אצבע לא בהכרח שווה גמילה קשה ומפרכת, ולעומת זאת יש לה כמה יתרונות בולטים - למשל, האצבע אף פעם לא הולכת לאיבוד במיטה, התינוק תמיד יודע למצוא אותה לבד - גם מתוך שינה - בלי להעיר את אמא או אבא, אף פעם לא שוכחים אותה בבית או אצל חברים... אז לדעתי לא להוציא ולא כלום. שתעשה מה שנעים לה.

למעלה