מוצאי תשעה באב

איל1לשם

New member
מוצאי תשעה באב

חזרתי מהכתל ובדרכי לכפר עציון לקחתי איתי באוטו טרמפיסט מבת עין לא אפרט בדיוק את מי הוא חשב שצריך להרוג (בערך את כל מי שלא חושב כמותו) אבל ממש חרה לי לשמע את זה במוצאי תשעה באב זמן לאהבת חינם. וכל זה לקראת הימים הקשים של ההנתקות הבאים עלנו לרעה..... הרי בסה"כ "מי יכול לשאת את כל זה מי יכול לקחת את כל זה השונות הזאת של הזולת עם הדעה האחרת שלו הרי הייתי יכול לשפוך את דמו אני ממש כזה אבל עברנו את פרעה נעבור גם את זה" אדרבה תן בלבנו שנראה כל אחד מעלת חברנו ולא חסרנו.

תשעה באב

השנה, תשעה באב היה אולי אמור להזכיר לנו באמת ובתמים את כוחה של השנאה. תשעה באב לא באה רק על מנת לסמל ולהזכיר לנו את חורבן בית המקדש אלא את הצורך באהבה בכלל ובקבלת השונה בפרט. לצערי השנה אנחנו אעצמנו את החלק הראשון ולכאורה הקשה יותר של תשעה באב- החורבן, אשר יבוא לביטוי בשבועות הקרובים. ומנגד זנחנו כמעט לגמרי את החלק השני של תשעה באב- קבלת השונה, כיום כימים ספורים לפני תחילת תוכנית ההתנתקות, על פי דעתי, הדבר החשוב ביותר הוא לקבל וגם להבין את רגשותיהם של האנשים הללו אשר נכפה עליהם לעזוב את כל היקר להם ללא כל הסבר או תמיכה ראויה בהם. מקווה שהכל יעבור בשלום אורטל

למעלה