מוצאי יום הכיפורים - עניין טכני

eyals102

New member
שידור בחרום

אני לא בטוח עד כמה מותר לי לפרט לגבי אופן הפעולה של המערכת, אבל נציין שיש לכוחות הביטחון את האמצעים להשתלט על שידורי אמצעי התקשורת בארץ במצב חרום. דובר על זה רבות לפני המתקפה על עירק.

מוצאי יום הכיפורים - עניין טכני

תודות לקול ישראל, אפשר לצפות כבר כמה חודשים בלוחות השידורים המלאים של כל הרשתות, כולל ההוראות לצוות הטכני של האולפן. הזדמנות פז להבין מה קורה שם. הנה צילום מלוח השידורים של רשת ב' במוצאי יוה"כ. אם מישהו יואיל להסביר את הפעולות הטכניות המופיעים שם, אודה לו מאוד. לכל המבקרים בעניין אי-שידור ההמנון, להקליט מסיום השידורים ולשמוע בכל לילה... בעניין לוח השידורים של גלי צה"ל ששוב לא מפורסם - אדוּן את התחנה לכף זכות ואומר: ככה עושים רדיו!

אני לא ישכח שהיה קטע

שהיתה פריצה לשידור תרגיל של צה"ל- קראת המילחמה במפרץ. הפסיקו את השידורים בטלויזה היה כתוביות של צה"ל- שכחו בכלל לשיםכתוביות שזה רק תרגיל- אנשים נבהלו לאאלה מיזה

שאלה טובה גדי... ../images/Emo13.gif

העניין ביום הכיפורים הוא כזה: בערב יום הכיפורים, בגלי צה"ל ובגלגלצ יסתיימו השידורים אחרי דבר שר הבטחון, שישודר מיד אחרי מהדורת החדשות של השעה 15:00. רשת ב' של קול ישראל משדרת עד השעה 16:00, בעיקר מוזיקה. אחרי החדשות של 16:00 - קריינית ותיקה וחביבה תפתח מיקרופון, תסביר למאזינים שקול ישראל תושבת ביממה הקרובה בעקבות היום-הנורא ותנגן את המנון מדינת ישראל. בשתי התחנות הללו נהוג, למיטב ידיעתי, פשוט לשדר "שקט" בזמן הצום. כמובן שהמשדרים ממשיכים לעבוד באותו זמן... בצאת יום הכיפורים: בגלי צה"ל ובגלגלצ השידורים יתחדשו במוצאי שבת (ומוצאי הצום), בדיוק שתי דקות לפני השעה 19:00 - עם אות פתיחת השידורים. אגב, זאת ההשמעה היחידה של אות פתיחת השידורים בגלגל"צ, פעם בשנה. בשעה 19:00 - החדשות. לפחות ככה זה היה בשנים הקודמות. בקול ישראל, ע"פ לוח המשדרים שצרפת, בשעה 18:45 (אחרי בדיקת איכות השידור ע"י שידור טונים ושאר בדיקות טכניות השייכות לאנשי הפיקוח הטכני של קול ישראל), "ינוגן" טון ברמה של 40% (מינוס 30 דציבלים?) עד לשעה 18:57. טון, כידוע, זה הצליל הצורמני והמעצבן הזה שאנחנו זוכרים לרעה מהתקופות שערוץ 1 שידר רק 17 שעות ביממה (היי, זה היה רק לפני שנתיים!)... כמובן שחשוב לא להבהל אם ברשת ב' מקלט הטון יהיה חזק יותר. זקנים שומעים חלש, וחשוב מאוד שהטון ינוגן בצורה יותר חזקה בכדי שכל המאזינים יוכלו לשמוע אותו!!!
אני מאמין שבזמן שהטון מנוגן, 12 דקות, אנשי קול ישראל יוכלו לפקח בצורה הטובה ביותר האם שומעים את רשת ב' באיכות טובה בכל רחבי הארץ, אחרי 27 שעות של שקט בשידור. 18:58 - אות השידורים של רשת ב'. 19:00 - חדשות. טעיתי? בטוח! הרגישו חופשי לתקן אותי. תודה.

האגס 1

New member
בוא נסנן את הציניות

וננסה להתייחס לעניין: ברשת ב' בטון מנוגן חזק יותר, משום שכל שאר הרשתות מעבירות את רשת ב' - השודיר ברשת ב' הוא בעצם השידור המקורי. למעשה, במשך כל יום כיפור הרשתות מחוברות לרשת ב' ומעבירות את שידורי רשת ב' מהשעה 14:00 בערב יום כיפור ואת ה"כלום" המשודר שם מהשעה 16:00 - בדיוק כמו במהלך של העברת חדשות, או איחוד שידורים בלילות בחלק מהרשתות עד לא מזמן. חוט' - פירושו בניין החוטים - זהו הבניין שבו שוכן מרכז החדשות של 'קול ישראל' בירושלים, וגם האולפן של רשת ב' (שאר הרשתות משדרות מבניין אחר בירושלים). הוא נקרא כך משום שבעבר שכן בו מפעל לחוטים. כל התהליך הזה של בדיקת אולפן וכו' עם שידור טון הוא בדיוק התהליך שהיה נעשה בכל בוקר עם פתיחת השידורים לפני שהונהגו שידורי הלילה ברשתות השונות, וכשלא נעשתה ברשתות מסוימות סינדיקציה עם רשת ב'.

תודה, יונית.

וגם לנועם והאגס על ההסבר המעניין. החיבור לרשת ב' בחדשות בהחלט ניכר בשידורים, כשעוברים לשידור רשת ב' מוקדם מדי. תמוה שהרשתות לא מעבירות באופן קבוע את החדשות ישירות מחוטים. מה פשר ההוראה "לא להבהל אם ברשת ב' מקלט הטון חזק יותר"? אני אשתדל לארגן הקלטה של פתיחת השידורים בגל"צ וברשת ב', ועד אז..גמר חתימה טובה.

eyals102

New member
אף אחד לא ציין את זה

אז למי שלא יודע, א"ז פרושו אות זמן. אלו הם ששת הציפצופים המושמעים לפני כל מהדורת חדשות.

אני ארשה לעצמי לנצל"ש ולשאול אותך..

כעובד ברדיו תל-אביב בפרט וכאיש טכני בכלל: מה תחנות הרדיו האזוריות עושות ביום הכיפורים? משדרות טון? משדרות שקט? המשדרים יעבדו במהלך הצום? והפיפסים של קול ישראל, יש מחשב שמנגן אותם? או שיש מכשיר אחר שעושה זאת? בכל זאת, הפיפסים רצים כבר יותר מ- 50 שנה (שזה כמה שנים יותר מ"קולה של אמא") - הרבה לפני שהמחשב הגיע לתחנות הרדיו, או בכלל.

eyals102

New member
יום כיפור

בשנה האחרונה משדר רדיו תל אביב במהלך סוף השבוע רצועה הנקראת סוף שבוע צלול, בשיתוף עם עמותת צלול לאיכות הסביבה. בדרך כלל זה כולל הרבה מוזיקה בלי חדשות, בלי פרסומות ובלי הרבה דיבורים. בסוף השבוע הקרוב אנחנו לוקחים את הסיפור צעד אחד קדימה... בלי חדשות, בלי פרסומות וגם... בלי מוזיקה. :) לשאלתך, רדיו תל אביב ישדר שקט במהלך יום הכיפורים, ואני מניח שכמוהו ינהגו רוב התחנות האזוריות. המשדר חייב להישאר דולק כמובן, בגלל מערכות ההשתלטות על השידור בחירום של צה"ל ומשרד הביטחון. לך תדע מה יקרה פתאום... ולסיום, הפיפסים (שהמקור שלהם לידיעתי הוא בבריטניה, או ליתר דיוק בשעון מאוד ספציפי בגריניץ') מושמעים כיום לדעתי ממחשב השידור באולפן החדשות כמו כל שאר האותות השונים. לפני עידן המחשב הפיפסים (או אות הזמן-א"ז) היו משודרים מקרטרידג' שהיה מין קלטת שממנה ניגנו את כל האותות והפרסומות. מקווה שאני לא מטעה, כי חלף זמן מה מאז הביקור האחרון שלי בקולי"ש.

נפלא! ../images/Emo13.gif

תשובה מפורטת וטובה. תודה רבה!
אני אכניס את כל השרשור הזה למדור "שאלות נפוצות". הזכרת את העניין של "מערכות ההשתלטות על השידור בחירום של צה"ל". במה מדובר? אני יכול להבין מדברייך שמדובר על מצב בו יש אזעקת אמת והצבא משתלט על השידורים, אבל כיצד המערכת פועלת? (האם יש "סלייד" באולפן שדלוק כל הזמן ומחכה להוראות של אג"א?) ובמקרה חירום - לאן שידורי הרדיו יופנו? העניין מסקרן אותי מאוד!

למעלה