"מופרעת" בבקרים

"מופרעת" בבקרים

בתי בת ה-11 מטופלת בתרופות אנטי אפילפטיות וקונסרטה בדרך כלל היא ילדה מקסימה ביחוד כשהיא לוקחת את הקונסרטה והיא בעצמה דורשת את הכדור כי היא מרגישה שזה עוזר לה בשליטה . הבעיה היא בעיקר בבקרים כמה דקות אחרי שהיא מתעוררת היא בחוסר שליטה מוחלט מדברת שטויות ממציעה שירים צועקת מקללת מציקה מאוד לאחותה (אנחנו נאלצים רק אז להפריד היניהם) כל דבר אנטי והכי מרגיזי היא נוטה לצחוק צחוק מתגלגל בלתי נישלט ממש יש הרגשה של ילדה אחרת מאוד מעצבנת שאנחנו ממש מחזיקים את עצמנו שלא להפליק לה היתי שמחה לדעת האם תופעה זו מוכרת וכיצד אתם מתמודדים תודה.

shlish2003

New member
נשמע מוכר

גם בני בבוקר איננו נסבל בעליל. הוא מציק לאחיו ולאחותו, דואג להרגיז כאילו בכוונה וכל משפט שאומרים לו נתקל בחומת אנטי כגודל החומה הסינית. אני שמתמודד עימו בכל בוקר החלטתי יחד איתו כי בכל בוקר שהוא יגזים בהתנהגות הזו הוא יאמר על מה הוא מוותר באותו יום כלומר - מחשב, טלוויזיה ומה הפעילות שתבוא במקומה - כלומר עזרה בבית וכו'. בינתיים מתחילת השנה זה עובד לא רע כי לאחר מספר ימים הוא הבין שהוא המפסיד העיקרי מהתנהגותו והוא משתדל להפסיק עם ההתנהגות הזו. מקווה שעזרתי.

zivadina

New member
בעיות בבוקר

אני חושבת שזמן הבוקר הוא הכי קשה במשך היום, גם כי לא נעים להתעורר, גם כי צריך להתעורר, וגם כי צריך לעמוד בזמנים. שנים רבות היו לי בעיות בבוקר עם הבן, עד שהבנתי מתי כדאי להעיר אותו (לא מוקדם מדי ולא מאוחר מדי), שכדאי שיהיה טקס קבוע בבוקר, כדי שהוא לא ישכח את רצף הפעולות וגם אני לא, ולחלק את זמן הבוקר לפרקי זמן קצרים שבהם אני בודקת אם עד עכשיו נעשו כל המשימות. כמו כן, לבדוק בכל נקודת זמן של הבוקר מהם גורמי ההפרעה ואם ניתן לנטרל אותם. למשל, אולי אפשר להפריד את הילדה מאחותה? ו...כן, גם להעניש, אם הילד לא עומד בזה. לילדים שלי יש גם חובות, לא רק זכויות. הנה קישורים להתמודדות שלנו:

דליה.ד

New member
שיגרה, שיגרה, שיגרה

להקפיד על זמנים, ארגון, סדר בוקר מובנה ו"לא זז".

כאשר בכורי היה צעיר יותר,

חשבתי לפעמים כמה היה נחמד, אם ניתן היה לתת לו את הריטלין חצי שעה לפני שמעירים אותו..
מוכרים מאוד הבקרים המטורפים הללו. להשתדל שהסדר בוקר יהיה קבוע, שלא יהיה הרבה זמן פנוי להתקשקש זה עם זה ולהציק... בקרים כאלו, היו הורסים לי אישית את כל היום. לעיתים, הייתי מלווה אותו, עוזרת להתלבש ועוקבת אחר פעילותו תוך כדי השגחה. כך היו נחסכות מאיתנו דקות רבות של כעס ומתחים בבוקר (גם לי קשה ההתעוררות בבוקר..). עם הזמן, כבר היה לו סדר מובנה וקבוע והסתדר לבד. היום, לרוב- הוא הראשון שמוכן .ליציאה..

דליה.ד

New member
אולי זה רעיון../images/Emo8.gif

יש לי רעיון נוסף להעיר אותו באמת קצת קודם ולאפשר לו לצפות בטלויזיה או לשחק במחשב עד שכולם קמים ולאפשר לו להתחיל את הבוקר בכייף ורגוע. אני משוכנעת שגם לא לא טוב במצב הקיים.

zivadina

New member
צפייה מוקדמת בטלויזיה ../images/Emo10.gif ../images/Emo13.gif

צריך להזהר עם מתן גרויים על הבוגר, כי אחר כך הילדים לא רוצים להפסיק. בתקופה שהיו סרטים מצויירים ב-6:30 בבוקר, נתתי לילדיי לראות עד שהם נגמרו ב-7:00 ונשאר להם מספיק זמן להתארגנות. אם זאת לא צפייה במשהו מסוים שנגמר בשעה סבירה, הילדים יתמכרו לצפייה עצמה (כפי שקורה אצלנו), ואז עדיף לא להציע טלויזיה על הבוקר.

spidergirl

New member
קשה להתארגן בבוקר

באמת קשה. מה עושים? משאירים מינימום סידורים לבוקר. זה כמובן אומר לסדר ילקוט בערב, לבחור בגדים וכו'. מתי היא לוקחת את הקונצרטה? בתוך כמה זמן היא משפיעה? אני לוקחת את הקונצרטה דבר ראשון בבוקר מתיישבת ליד המחשב ומחכה עד שהיא מתחילה להשפיע, זה מקל..

למעלה