מופע מומלץ במוצ'ש

Zidan de Toledo

New member
מופע מומלץ במוצ'ש

אמנם לא פלמנקו, אבל בהחלט חלק מהתרבות והשורשים - של השירה בעיקר. הנה פה אולה ושבת שלום

בהחלט מומלץ...

ליאור אלמליח הוא וירטואוז ווקאלי ואגב הוא גם שר פלמנקו מדהים

ספרדיה1

New member
טעות בידייך

ליאור אלמליח שר מאוד יפה, לשיר את שירת הפלמנקו הוא לא יודע! תנסי לשמוע את הזמרים כמרון דה לה איסלא, את אנטוניו מיראנה, פנסקיטו, ואולי תביני על מה אני מדברת. קבלי את הערתי כהערה בונה, אין ניסיון לשפוט אותך. ספרדיה1

Zidan de Toledo

New member
לא שמעתי אותו בפלמנקו

מתי הוא שר פלמנקו? בהופעות? לא נראה לי שהוא מתיימר..אבל הפיוט קרוב מאד לפלמנקו, במיוחד לפאלוס הכבדים של הקאנטה גרנדה, הסיגרייה, הסולאה..

אני לא מבינה למה להשתמש במילה מתיימר..

הוא מופיע עם נגן הגיטרה, אומן הפלמנקו חנן לוי. שמעתי חומר פלמנקו מקורי שחנן כתב בליווי שירה מדהים של אלמליח והייתי שמחה מאוד לדעת מתי אפשר יהיה לראות אותם יחד בהופעה

Falcor

New member
יש מצב שהוא שר פלמנקו

הייתי פעם בהופעה שלו.. וליוו אותו צמד, נגן גיטרה ונגן קחון , שכינו את עצמם "רוחות הדרום " והם מנגנים פלמנקו על בטוח. וכל פתיח של פיוט , שנוגן בגיטרה , היה לו מאפיינים רבים של פלמנקו. לכן אני אומר שיש סיכוי שהוא שר פלמנקו.. למרות שמעולם לא שמעתי אותו שר בסגנון הזה. FALCOR.

Zidan de Toledo

New member
אני יכול לתאר לעצמי במה מדובר

מכירים את התקליט של אמיל זריהאן שנקרא "אשקלון"? תקליט נפלא, מנגן בו באלדי אולייר. באלדי מנגן פלמנקו טהור בפתיחות ובקטעי קישור, ואמיל מפייט (לא על קומפס), זה נשמע נהדר ולא תמיד צריך להכניס את זה לנישה או להגדרות. זה עוצמתי, אמיתי ואותנטי.

שמעת אותו שר פלמנקו?

כי לי ידוע שהוא לא ממש הופיע עם חומר כזה בארץ...אגב לא השויתי אותו לגדולי זמרי הפלמנקו רק ציינתי ששמעתי והוא נישמע מצויין

ספרדיה1

New member
קרנושקה היקרה

קרנושקה היקרה, אף אחד לא אמר או האשים אותך בהשוואה אותו (את ליאור) לגדולי זמרי הפלמנקו. הכוונה שלי היא, לאחר האזנה קפדנית לזמרים שהוזכרו, תביני שלא כל אחד יכול לשיר פלמנקו! ליאור אלמליח הוא זמר מאוד מוכשר עם יכולות גבוהות לשיר שירה ספרדית, אך עדיין לא שמעתי אותו שר פלמנקו. מקווה שהבהרתי את עצמי.
ספרדיה

כדאי ש..

תקפידי לקרוא את ההודעות הקודמות שלך לפני שאת מגיבה להזכירך אמרת "טעות בידייך" בכותרת בלי שבכלל שמעת אגב תודה על ההארה אבל אני מודעת לעובדה שלא כל אחד יכול לשיר פלמנקו

כדאי ש..

תקפידי לקרוא את ההודעות הקודמות שלך לפני שאת מגיבה להזכירך אמרת "טעות בידייך" בכותרת בלי שבכלל שמעת אגב תודה על ההארה אבל אני מודעת לעובדה שלא כל אחד יכול לשיר פלמנקו

Falcor

New member
יש זמרים ששרים מוזיקה מרוקאית וגם פלמנקו

שמעתם על אנטוניו ? אמנם ראיתי אותו רק בטלויזיה לא בהופעה..והוא שר משני העולמות ( הלא כלכך רחוקים ). FALCOR.

Falcor

New member
אנטוניו זה שם הבמה שלו

אני יודע שהוא יליד טנג'יר שבמרוקו.. למי שלא יודע היא בשליטה ספרדית. וקוראים לו כך מכיוון שהוא מזכיר בקולו זמר ספרדי בשם אנטוניו מולינה. אני יודע שהוא הופיע עם התזמורת האנדלוסית הישראלית.. ופעם בטלויזיה ראיתי אותו שר פלמנקו. הוא היום יחסית מבוגר ( אני מעריך שבסביבות ה- 68 או 70 .. אבל זו רק הערכה ) ולכן הוא לא מופיע. שוב.. כל מה שאני יודע עליו זה רק מהטלויזיה.. ערוץ 33
FALCOR.

ספרדיה1

New member
אכן כן

אכן כן, אנטוניו בהחלט זמר טוב. אני אישית ראיתי ושמעתי אותו כשהופיע יחד עם האנדלוסית - היה מאוד מוצלח בייחוד כשהוא שר רומבה פלמנקה, וטנגיוס. אגב, הוא הופיע יחד עם הבת שלו העונה לשם רונית, והם הופיעו די הרבה בזמנו בטלויזיה בכתנית של שמעון פרנס. חבל שלא שומעים אותו יותר.. ספרדיה1

Falcor

New member
את יודעת אם הוא עדיין מופיע עם התזמורת

האנדלוסית ?! ראיתי אותו ( גם בתוכנית ) מופיע עם הבת שלו..תוכנית חדשה יחסית.. שנתיים שלוש.. אבל הוא נשמע קצת עייף.. גם אני מניח שהקול שלו לא כמו פעם.

ספרדיה1

New member
כצופה קבועה של האנדלוסית

לא ראיתי אותו בשנה האחרונה בעונת הקונצרטים.

למעלה