בלי לפגוע באף אחד
שלום שמי צור ואני די חדש בפורום, די חדש בהתעמקות בתרבות יפן - מתעניין בתחום הרבה מאוד שנים אך סטודנט שנה שניה באוניברסיטת חיפה בחוג ללימודי מזרח אסיה במגמת יפן. הייתי בפתיחת התערוכה - לא פתיחת תערוכה ראשונה בחיי וגם לא פתיחת תערוכה ראשונה שלי במוזיאון - היתה מידת מה של אכזבה מן התערוכה (אולי בגלל שלא ידעתי לקראת מה אני הולך - לא היתה לי הזמנה רק ידעתי את השעה והתאריך). רוב היצירות נתנו לי הרגשה של "לעשות דווקא", בטיעה בטן ובהרבה מקרים גם לא בדיוק הבנתי מה אני רואה. ראיתי שבירה של האסטטיקה והניקיון שמאפין את היפנים בעבוודתיהם (לאו דווקא בלי זבל או בלי לכלוך - נקיון בעבודה). אני מודה שהיו דברים שיותר מנצאו חן בעיני, כמו עבודה שנקראה WOO-MAN שבה שכב גבר די גדול בתנוחות שאנו מכירים של נשים ערומות מתקופת הרנסנס באירופה, או הגברים בהריון (כן היו שם גברים בהריון) ועוד כמה בחדר האחורי. אבל את התערוכה עזבתי בתחושה קלה של אכזבה - בתור תלמיד לאומנות לשעבר (6 שנים בתיכון ובחט"ב) היה לי מאוד לא ברור הרבה ומאוד לא מושך לעין. שווה לראות כי בטוח מישהו יתחבר לכמה דברים פה ושם וכמובן עיצוב המוזיאון, על אף היצירות שלא אהבתי, נעשה בטעם. כלומר, לכו לראות אבל הזהרו, יכול להיות שיהיה לכם פרובוקטיבי מדי או שתרגישו בעיטה בבטן... אני מקווה שתהנו בכל זאת צור