מופע האימים

Yukita

Active member
מנהל
מופע האימים

חשבתי לשתף בחוויה שעברה עלי במכון אודיולוגי ביום חמישי. יצאתי משם כועסת ונעלבת מאוד, וכתבתי מכתב תלונה בסופו של דבר. לא אציין כאן שמות, אבל אשמח לשמוע האם לדעתכם כעסי היה מוצדק או שאולי הגזמתי. הלכתי למכון כי הרגשתי שאני לא שומעת כמו שצריך במכשירי השמיעה, כלומר הם לא תקינים. המכשירים לא נרכשו בארץ, אז פשוט הלכתי למכון שיש בו מישהו שידוע בעירנו בתור "טיפוס טכני" שמבין את הצד הטכני במכשירים מסוגים שונים. נכנסתי, התבקשתי לתת את המכשירים עם תיאור הבעיה, ולהמתין. עד כאן טוב ויפה. נציגת המכון שחזרה אליי עם המכשירים שנבדקו לא חיכתה שאשים אותם שוב באוזניים, אלא טענה מיד שהם לא פועלים בכלל. התקשיתי קצת לעקוב אחרי כל מה שאמרה, וקודם המכשירים כן פעלו (לא טוב, אבל פעלו) אז רציתי לענוד אותם. היא התעקשה שאין טעם, הם לא פועלים, אז אמרתי לה בסדר, שהיא יכולה להאמין לי או לא, אבל הם פעלו קודם, והתחלתי לטפל בלשים אותם באוזנים. בו ברגע הגברת עברה ללקוחה אחרת, פשוט נטשה אותי. יצוין שבמכון אחר מאוחר יותר אותו יום אישרו לי שהמכשירים דווקא כן פועלים. שיהיה. חיכיתי שתגמור עם הלקוחה האחרת, אבל הגברת לא נפנתה אליי אלא שעטה לה לתוך חדר פנימי כלשהו. ניחא. חיכיתי שתופיע שוב אבל גם אז לא פנתה אליי. בסופו של דבר נעמדתי בדרכה וביקשתי לדעת מה עכשיו - מתקנים את המכשירים? מחליפים? הגברת אמרה שאפשר לשלוח לתיקון. שאלתי אותה מה זה אומר בדיוק (יש לציין שהיתה אי-הבנה, היא לא הבהירה ואני לא הבנתי שלא מדובר בלשלוח לחברה המייצרת בחו"ל אלא לחברת תיקונים בת"א) והיא אמרה שנותנים את המכשירים והם נשלחים לתיקון. בשלב כלשהו הבנתי שמדובר לא בחודש בחו"ל אלא בכמה ימים בת"א אבל עדיין מה שעניתי לגברת היה נכון מבחינתי, שזו לא אופציה כי ככה אשאר ימים רבים בלי מכשירים בכלל, שאם מציעים לי דבר כזה אני צריכה מכשיר חילופי כלשהו (אציין שאבדן השמיעה שלי הוא מעל 90%, שיהיה לכם מושג מה זה אומר). הגברת מיד נכנסה לכוננות עימות, הכריזה שאני "מאשימה" אותם (לא צעקתי! לא נקטתי בשפה לא ראויה! ואם היא היתה מקשיבה היא היתה גם מגלה שגם לא ציפיתי לקבל מכשירי השאלה בחינם!) ופנתה ללכת ממני. עצרתי אותה ואמרתי שמאחר שתיקון כנראה לא מתאים, אני מבקשת לבדוק אפשרות התאמת מכשירים חדשים, יעני בדיקת שמיעה. הגברת הכריזה שאי אפשר לעשות בדיקת שמיעה בלי הפניה מרופא אא"ג. זו פעם ראשונה ששמעתי דבר כזה, ומאוד הופתעתי. הגברת התעקשה. הייתי מאוד נואשת כבר, כי הרגשתי שסופה"ש יתחיל ואז שבוע העבודה ואני אהיה תקועה בלי מכשירי שמיעה, ואמרתי שלא יכול להיות שאין בכלל שום אפשרויות. הגברת הואילה בטובה לומר שאני יכולה לנסוע לבד לחברת התיקונים בת"א. אוקיי. ביקשתי את פרטי החברה. הגברת נתנה לי פתק עם כתובת ו....מספר טלפון בלבד. בלי שעות פתיחה, בלי פקס, בלי דוא"ל, בעיר אחרת ולא בעיר שלנו. שאלתי אותה אם היא שמה לב שהיא מדברת עם אדם לק"ש שלא שומע בטלפון. התגובה: "אין לך איזה חבר שיטלפן בשבילך?" (ולא בנימה נחמדה). כעסתי מאוד, אבל לא צעקתי. עניתי בכעס, אבל בלי לצעוק: "לא, אתם תתקשרו לבקש שעות פתיחה". בנקודה הזו הגברת החליטה שצריך לחנך אותי, החצופה, חסרת הנימוס שממש באה וציפתה לשירות (בעבור תשלום כמובן, במידה ואכן היו נותנים שירות), ואמרה בקול רם באזור הקבלה, בפני כל הקהל הממתין (שיראו וייראו): "אם לא תבקשי כמו בן אדם לא נעזור לך". היא ראתה את הבעת העלבון, ראתה שכבר עולות לי דמעות בעיניים, ולא עלה בדעתה להתחיל להתנהג בעצמה כמו בן אדם. כשאמרתי "בבקשה" היא הכריזה בקול רם, בחיוך נצחון ועם טון של גננת "בשמ-חה נעזור לך, אנו עוזרים בשמ-חה למי שמבקש". כתבתי מכתב תלונה עם עותק ל"בקול" ושלחתי בפקס. מה דעתכם, האם אני באתי עם ציפיות מוגזמות? האם הייתי צריכה להתנהג אחרת, להתרפס יותר? אני מדגישה שאפילו פעם אחת במהלך כל הסיפור הזה לא הרמתי את קולי ולא התחלתי לצעוק. לא כיניתי אף אחד בכינויים ולא דיברתי בלשון לא יפה, גם כאשר הייתי נחרצת בדיעה שונה משל הגברת. אני כרגע מרגישה מאוד בטוחה שלא ארצה לחזור שוב למכון הזה, אפילו במחיר נסיעה אל מחוץ לעיר.

בועת sabon

New member
אני מתרגזת בכל פעם שאני שומעת על יחס כזה

לפי דעתי, לא באת עם ציפיות מוגזמות אלא עם צורך אמיתי בעזרה טכנית. לא ציפית לקבל מתנות בחינם אלא שירות ועזרה ובמקרה הכי גרוע את המכשירים שלך באותו מצב כפי שהיו לפני שבאת ובטח שלא במצב גרוע יותר. לגבי היחס, אין שום הצדקה ליחס גועלי כזה ומן הראוי שנציגת המכון שמרבית עבודתה היא מול אנשים ששמיעתם לקויה תהיה קצת יותר סבלנית, סובלנית וברורה. לתת מספר טלפון זה כמו יריקה בפרצוף. וכמו שאני אומרת תמיד: אי אפשר לשנות את מצב השמיעה שלך או המכשירים שלך באותו רגע אבל את היחס אפשר, וזה לא עולה כסף. ואת לקוחה שמפרנסת אותה אז להביא אותך למצב של דמעות ו"לחנך" אותך זה ממש, אבל ממש לא לעניין ! עצוב לשמוע אבל שמחה על השיתוף. טוב שכתבת ל"בקול" אבל אני לא מאמינה שזה ישפיע במשהו. אם כן אשמח לקרוא כאן. לדעתי, אם המכון הזה שייך לאיזו רשת מכונים או אם את יודעת מי הבעלים/המעסיק שלה שאחראי על קבלתה לעבודה יש מקום לפנות אליו. לצערי אני מאמינה שאת לא היחידה שקיבלת יחס כזה.

רונה140

New member
מזדהה עם הסיפור

אומנם לא היה לי כזה סיפור במכוני שמיעה אבל היו מספיק פעמים שהרגשתי שמתייחסים אלי בזלזול ובפטרוניות, וממש עושים לי טובה שנותנים שירות על מכשיר ששילמתי. זכורה לי קלינאית תקשורת שביקשתי לבצע בדיקת שמיעה ולא רצתה בלי הפנית רופא. כשאמרתי לה שאני צריכה לראות רופא א.א.ג עם בדיקה עדכנית ולא יכולה לראות רופא א.א.ג לפני בגלל הכללים הטיפשיים של מכבי, שמותר להחליף רופא רק פעם ברבעון, אמרה לי הגברת "אז את הבעיה". מיותר לציין שלא חזרתי לשם יותר. כך שאני ממליצה לך בהחלט לא להרגיש שום ייסורי מצפון על הצעדים שנקטת. רק כך ניתן "לחנך" את המכונים הללו.

Yukita

Active member
מנהל
תודה רונה

אם אמרו לך "את הבעיה" הם באמת אדיוטים ולא צריכים לעבוד מול קהל. גם אם לדעתם אמרת משהו לא נכון, מן הראוי לדעת להסביר למה בצורה תרבותית ומשכנעת. ממש ממש לא בסדר! לא הבנתי משהו... חשבתי לשאול, ברשותך. אמנם מותר להחליף רופא רק פעם ברבעון, אבל הבנתי שמדובר בהחלפת רופא אישי (כלומר רופא משפחה בדרך כלל). רופאים ייעודיים כמו רופא אא"ג את אמורה להיות מסוגלת לראות מתי שתרצי, לא? לפי הצורך?

רונה140

New member
גם רופא מומחה מותר להחליף רק פעם ברבעון

כך הם הכללים במכבי. פעם ניגשתי לרופא א.א.ג שעובד עם הקופה כדי לבדוק את מצב האוזניים ולקבל טיפול לדלקת. במקביל, לאחר שבוע ניגשתי לעוד רופא א.א.ג לברר על בעיה ספציפית באוזן (חשד לגידול) שכנראה ממנה נבעה הדלקת. לא הסכימו לקבל אותי לרופא השני בגלל שכבר הלכתי לרופא ראשון באותה תקופה. לא עזר כמה התחננתי, שהסברתי שבאתי במיוחד, לא קיבלו אותי. בגלל זה אני חושבת טוב טוב לאיזה רופא א.א.ג ללכת עכשיו, כי צריך להיות מעקב אחר מצב האוזניים ואני זקוקה לרופא א.א.ג שיודע לאבחן כלסטאטומה, חלילה אם חזרה. במהלך השנים הייתי כבר אצל 5 (!) רופאי א.א.ג בגלל האוזניים המסובכות שלי. בתחילה אצל ד"ר נבות שבכלל לא עזר לי בהפסקת הדלקות מהיסוד אלא רק נתן טיפול לדלקות. אחר כך אצל ד"ר פורת שגם לא בירר לעומק מה קורה ומדוע ממשיכות לי להיות דלקות, אחרי זה אצל ד"ר אבנרי שכנ"ל היה מאוד שמרן. הגעתי לד"ר מיגירוב שתודה לאל הקשיבה לי ועשתה סי.טי אוזניים, והסירה גידול ענקי שהיה לי. אחר כך חשבתי לשקם את האוזן עם שתל באהא והגעתי לד"ר שפירא, וכמעט - כמעט הגעתי לניתוח אלא שהתגלה בדקה ה- 90 אבצס דנטלי ואז דחו לי את הניתוח. בינתיים גילו לי שיש פיתרון לי ניתוחי להולכת עצם (משקפיים), ונקווה שעוד מעט אקבל אותם ולא יהיה צורך בניתוח. בשבוע הבא הולכת לא.א.ג מראשון לציון, ד"ר יוליאן אם מישהו מכיר, ונקווה שאחרי שאני אמסור לו סיכום בכתב על כל הבעיות באוזן לאורך השנים, הוא יתייחס ברצינות לבדיקה של האוזניים. כל רופא כזה של הקופה, הייתי צריכה להמתין רבעון כדי להחליף אותו. לדעתי הלכתי לכל כך הרבה רופאים משום שנתקלתי בשורת רופאים שפשוט לא בדקו לעומק מה הסיבה שיש לי דלקת באוזן למרות שאני שומרת על האוזן מרטיבות. סליחה על החפירה, אבל זו לדעתי דוגמא יפה לכך שאם לא הייתה הגבלה לכמה רופאים ללכת במהלך תקופה, יכול להיות שהבעיה הייתה נפתרת מזמן.

Yukita

Active member
מנהל
../images/Emo140.gif

תודה! זה בדיוק מה שאני הייתי רוצה שיבינו במקום כמו מכון של מכשירי שמיעה ואביזרי עזר: לתת מספר טלפון זה כמו יריקה בפרצוף. לפחות את הנקודה האחת הזו היה מן הראוי שמי שעובדים מול לק"ש יבינו כבר... לצערי המכון לא שייך לרשת. זו בדיוק חלק מהבעיה. הרבה מכונים הם מקומות פרטיים בלי שום פיקוח לא על רמת המכשירים ולא על רמת השירות. כל אחד יכול לעשות מה שבא לו. התברר לי שהם מתייחסים בצורה גועלית גם לאנשים אחרים, אבל האנשים האלה כנראה לא יתלוננו.

frolik

New member
כשאני הגעתי לפגישת ייעוץ לפני קנייה

באחד מהמכונים, הבחור (לא סגור על זה שהוא היה קלינאי תקשורת) הוא ראה את הנתונים שלי (עם בעייה ספציפית) הוא פשוט צחק "מי מייצר כאלה דברים אתה משוגע?" נתן פתרונות מזעזעים פשוט ... יחס מחפיר. לאחר כשבוע וחצי התקשר אלי משהו אחר מהמכון ושאל איך מתקדמים ... לא נראה לי שהוא התרשם ממה שסיפרתי לו. מיותר לציין שלא קניתי שם את המכשירים וכששואלים אותי אני ממליץ לא ללכת לשם, הפסד שלהם. יום נפלא, טל

bekol1

New member
אכן זו תגובה מעליבה ולא הולמת

טוב שלא שתקת וניסית להתלונן. טוב גם שיידעת אותנו, ב"בקול". כמובן שאין פיקוח על יחס והתנהלות בעבודה של מכונים פרטיים, לא בידי "בקול" ולא בידי שום גוף, פרטי או ממשלתי. צריך לזכור שמכון שמיעה, ממש כמו כל בית עסק אחר, מתנהל לפי כלל מרכזי והוא הרצון להרוויח ולשרוד בתחרות בשוק. מרצון זה נגזרת התנהלות והתנהגות נאותה ושירות מקצועי. בית עסק שידוע ביחס מזלזל ומחפיר ובשירות לא מקצועי, מן הראוי לפנות למנהלים וליידע אותם, וכן להפיץ את המידע בין לקוחות אחרים. לצערי הדרך היחידה להשיג יחס הולם ומקצועי הוא לכוון למקום הכואב- וזה הכיס של המקום. דבר זה נכון לכל בית עסק, לא רק למכון שמיעה. צר לי על היחס המעליב שספגת.

קרה לי מקרה כזה בדיוק במכון שאני תמיד הולכת א

ליו. ממש כמעט מילה במילה בתוספת זה שהעובדת שבדקה לי את המכשירים גם היפילה מכשיר אחד על הרצפה והוא התקלקל לגמרי. לא כתבתי מכתב תלונה אבל פניתי לבעל המכון שאותו אני מכירה מילדות והוא בסוף סידר לי הכל. אבל זה לא בסדר מה שעשו לך. לגמרי לא. טוב שהתלוננת!! את היית בסדר גמור.

בועת sabon

New member
נזכרתי במקרה נוסף

לא בדיוק אותו דבר כי זה לא היה מתוך כוונה רעה. הייתי לפני קרוב ל-10 שנים במכון ידוע וגדול בצפון. ניגשתי כדי לקבל שירות ולפני היה בחור צעיר, חירש, שהשפה שלו היתה קצת קשה להבנה. המזכירה לא הצליחה בשום פנים להבין מה הוא רוצה ולבסוף העניין נפתר בסיוע שלי. אולי זאת דרישה מוגזמת ואולי היום המצב כבר שונה אבל המקומות האלה הם ייעודיים לקהל החירשים וכבדי השמיעה. האם לא מתבקש להעסיק שם מישהו שגם דובר שס"י לפחות בסיסית? כמו שציינתי זהו מצב שונה מהמקרים שהובאו לעיל אבל זאת נקודה להתייחסות בעיקר לאור התחרות שקיימת היום בשוק, כמו שבקול1 כתבה.

ידיעת שפת סימנים

ויכולת תקשור עם כבדי שמיעה חייבת להיות דרישת סף בעבודה במכונים אלו. זה לא המצב. וצריך להעלות את זה למודעות בכל המסגרות שאפשר.

כל הכבוד לך על שעמדת על המגיע לך, תמשיכי כך!

כבר כמה וכמה שנים טובות לא דרכה כף רגלי באיזה מכון למכשירי שמיעה ( ללא קשר לתופעה המסופרת בשרשור הזה ) אך מאד מזדהה איתך ואם זה עוזר לך, למרות שבאמתחתי כמה ספרים שכתבתי והוצאתי לאור ולמרות שאפילו דיברתי בתוכנית רדיו, עד היום אני עדיין נתקלת במצבים ובאנשים המוציאים אותי בהרגשה של 'סתם חירשת קטנה אחת'...

שלום רחלי!

מעוניינת לארח אותך בפורום כאשת היום. האם את מוכנה להתארח אצלנו? אפשר גם במסר.

bima10

New member
מופע האמים

קודם כל אל תתפלאי שיש אנשים מגעילים כאלה, ושנית אני היתי מפרסם את שם המקום בכדי שאחרים לא יחוו את מה שאת חוית, ולו רק למען יראו ויראו, בקשר לבדיקת שמיעה אכן ברוב המקרים חייבת הפניה של רופא א.א.ג., ואני מאמין שבתל אביב יש הרבה מכונים אז מה הבעיה ללכת למכון אחר, בהצלחה

זהבית135

New member
כעסך מוצדק בחלקו, ובחלקו - לאו

כעסך על יחסה של פקידת הקבלה היה מוצדק, אולם התנהלותך מלכתחילה גרמה ותרמה לכל הבלאגן, ולדעתי עלייך לקחת אחריות - לפחות חלקית - על מה שאירע. את טוענת שהמכשירים יובאו מחו"ל. אם הבנתי נכון, לא רכשת אותם בארץ ובוודאי ובוודאי שלא רכשת אותם באותו מכון שמיעה, אליו נכנסת "רק משום שיש שם מישהו שידוע בעירנו כ"טיפוס טכני". יש לי שאלה אלייך: אילו רכשת שמלה בחנות בגדים X בתל אביב, ובאת לחנות Y בחו"ל בטענות על כך שהשמלה פרומה ויש בה כתם, וביקשת שיתקנו אותה - האם טענתך היתה מתקבלת? המכון אליו הגעת לא היה חייב לתת לך שירות. אם היית מביאה לתיקון מכשיר שרכשת אצלם ועדיין היו מתייחסים אלייך כפי שהתייחסו - הייתי נמנעת מתגובתי. אבל את הבאת מכשיר מחו"ל, ובמקום להסביר שיש לך בעיה ולדבר עם מישהו בכיר במכון שאולי יוכל לנסות לעזור לך למרות שאין זו אחריותם - באת בטענות וציווית על הפקידה להתקשר ולברר בשבילך את שעות הפתיחה של המעבדה. בנקודה הזו היא צדקה, לדעתי. לא ביקשת ממנה בנימוס, אלא נתת לה פקודה תוקפנית. סליחה, זו לא הדרך. אני מטופלת במכון מסוים בת"א, אבל גם אני - למרות שרכשתי שני מכשירים מהם - לא אקבל מכשיר חליפי. איני סבורה שיש מכון שנותן היום שירות כזה. מה שהם כן נותנים זה יחס, יותר מיחס במקרה שלי, הרבה יותר מסתם יחס, וגם המון נכונות ורצון לעזור כדי לקצר את זמן ההמתנה לתיקון, עד כדי כך שהם אפילו שלחו את אחת הקלינאיות עם המכשיר למעבדה בעיר אחרת, כדי שחיוחזר לי למחרת ולא אמתין לו שבוע. .ע אני יכולה לנחש עם איזה מכון התעמתת. העובדה שפקידות הקבלה ולעתים גם הטכנאים ושאר העובדים אינם קולטים שכבד שמיעה לא תמיד יכול לצלצל ולהתקשר בטלפון ולא קולטים שהם יכולים להקל עלינו באמצעות קבלת ושליחת הודעות בפקס - אומרת שיש בעיה של המכון ואולי בעיית הסברה, אישית וכללית. אבל אינך חייבת ללכת דווקא למכון ההוא. חבל שזה מה שקרה, אבל לפחות בקטע של תיקון המכשירים - הם אינם אשמים. מקווה שנרגעת בינתיים. שבת שלו וכל טוב.

Yukita

Active member
מנהל
יש לך טעות בהבנה

1. מכשיר חשמלי אינו בגד קרוע או מוכתם. מכשיר חשמלי אפשר לתקן גם בארץ אחרת מארץ הרכישה. משום כך היה ריאלי ללכת למכון, מתוך ידיעה שאם לא יוכלו לתקן - אתעניין בקניית מכשיר חדש. לידיעתך, לא צעקתי עליהם, לא דרשתי מהם כלום, ולא עשיתי דבר מלבד לשאול מה אפשר לעשות, והם אלה שבחרו להתנהג בצורה גסה. לא בדיוק ציפיתי למכשירים חילופיים אלא הסברתי שאם הם רציניים בעניין לשלוח לתיקון כשברור להם שאשאר ככה לפחות שבוע, שלפחות יציעו איזו אופציה שתאפשר לי לתפקד, גם אם זה יהיה בתשלום. 2. גם אם אי אפשר לתקן, יחס אדיב ללקוח הוא מחויב המציאות. המכון הזה נהג בגסות, זלזול והתנשאות, למרות שאני בכלל לא "ציוויתי" על אף אחד לעשות שום דבר. הטענה שלי היתה שאם הם שולחים אותי למקום אחר, בעיר אחרת, לפחות שיתנו לי פקס, מייל או שעות פתיחה ולא יתקעו אותי עם מספר טלפון שאיני יכולה להשתמש בו כי אני לא שומעת. 3. חבל מאוד לחפש הצדקות עבור שירות בלתי-ראוי.

זהבית135

New member
כמו שכתבת בעצמך, כך הבנתי

אין לי טעות בהבנה. צר לי, אבל את שוגה. מכשיר חשמלי או כל מוצר אחר הוא כמו כל מוצר אחר. אם יש לו אחריות בינלאומית אזי ניתן לתקן אותו בסניף החברה בארץ אחרת. אם אין לו אחריות כזו, אזי אינך יכולה לבוא בטענות לאיש. בואי נאמר שיש לך אחריות בינלאומית. 1. האם ניגשת/התקשרת אל היבואן בארץ של אותה חברה כדי לבדוק היכן יש אפשרות לתיקון המכשיר? לפי דברייך-את - לא. ניגשת לסוכנות אודיו מקרית. 2. שימי לב למה שכתבתי: לא הצדקתי את יחסה של הפקידה. היא היתה צריכה לגלות יותר רגישות - בכך אין שום ספק. אבל את כן ציווית עליה - שוב, לפי דברייך-את - להתקשר ולברר מתי המעבדה פתוחה. הדברים שלך נשמעים לי די תוקפניים. ואני לא מתייחסתלכל מה שקדם לכך. 3. אני בהחלט מבינה את הלחץ שבו היית נתונה. גם אני הייתי מגיבה בצורה דומה כלפי יחס מתנשא או מזלזל. אבל מצד שני, מדובר רק בפקידה. אולי, אם היית ניגשת לבעלים של המכון, היית מקבלת תשובה אחרת? או מיידעת אותו שאינך יכולה לעשות טלפונים וזקוקה למכשירים כי בלעדיהם אינך יכולה לתפקד? אני לא באה למתוח עלייך ביקורת או להצדיק את המכון, אלא להראות לך שבסערת רגשות ומתוך לחץ אנחנו לא תמיד פועלים בהיגיון. מקווה שהבעיה נפתרה במעבדה. כל טוב.

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי עדיין יש לך טעות בהבנה

אם המכון לא מעוניין לבדוק מכשירים שלא נקנו אצלו - נציגיו יכולים לומר זאת ואז אולי הייתי מתאכזבת, אבל לא הייתי נעלבת ובודאי שלא כותבת תלונות. המכון הזה כן קיבל את המכשירים לבדיקה, ומרגע שעשה כן - ציפיתי לשירות מנומס. למרבה הצער, לא היתה לי כתובת אחרת לפניה עבור המכשירים הללו. לא רק שהם לא נרכשו בארץ, הם לא נרכשו בכלל. במדינה בה חייתי בזמנו מספקים מכשירים בחינם מטעם הממשלה, אין סוכנות שאפשר לפנות אליה. גם לו היו נרכשים באופן פרטי, כאמור המכון האודיולוגי כאן לא ראה בעיה בקבלת המכשירים לבדיקה ובמשלוח לתיקון, כך שבעצם את נטפלת לטפל ולא לעיקר, שהוא -שוב - השירות.

בועת sabon

New member
זהבה, יש לי כמה הסתייגויות מדברייך

ראשית - יש ויש מכונים שמספקים מכשירים חלופיים, לפחות ללקוחות שרוכשים את המכשיר אצלם, כמו המכון שאני לקוחה שלו. לפעמים הם גם מספקים מכשיר חלופי ללקוחות שלא קנו את המכשיר במכון אלא "רק" מתקנים שם ו/או קונים ציוד נלווה. שנית - אני לא חושבת שבתור מישהי שלא נכחה במקום את יכולה לומר בכזה ביטחון "כן ציווית". זה פשוט לא משהו שאת יכולה לקבוע אם לא היית שם. שלישית - לא הייתה שום ציפייה לקבל משהו בחינם. יוקיטה כתבה בפירוש שהיה בכוונתה לשלם על השירות והמכשיר החלופי, ובנוסף על כך התעניינה ברכישת מכשירים חדשים. כל מכון נורמלי שמעוניין בלקוחות חדשים היה קופץ בשמחה רבה על הבקשה הזאת. ודבר אחרון - בשום מקום, לטעמי, יחס כזה הוא מגעיל, משפיל ובשום אופן אינו מקובל. במכון שבו אני לקוחה מעולם לא נתקלתי ביחס מחפיר כזה ובוודאי שלא בחוסר רצון בולט כל כך לא לעזור במילימטר. נהפוך הוא - היו פעמים שהגעתי כבר ממש בשעת הסגירה ולמרות זאת קיבלתי יחס סבלני, מקצועי ואדיב. וזה היה לפני שקניתי אצלם את המכשירים וזו היתה גם אחת הסיבות שבחרתי בהם. ההרגשה היא שמבינים את המצוקה של אדם שלא מסוגל לתקשר ללא מכשירים (כמוני, למשל) ועושים כל מה שאפשר כדי לעזור לו. וככה זה גם צריך להיות ! ! ! שבוע נפלא לכולכם. יוקיטה, אני מקווה שהבעיה שלך אכן נפתרה.

למעלה