מופנה למורים

smadi_h

New member
מופנה למורים

אתה פה מדברים ליקוי למידה אבל אני בתור תלמידה יכולה להגיד לכם שאני בכל תחילת שנת לימודים אני ניגשת למורים אני שואלת את המורים אם הם מתחשבים בליקוי למידה והם כן בטח אבל שאני הולכת להבחן אני צריכה להבחן 50% בעל פה 50% בכתב רק שתי מורות השנה נתנו לי את האפשרות להבחן ככה לכן אני מבקשת מורים אם אתם קוראים את ההודעה הזאת את צריכים להתחשב בתלמידים אומנם כל פעם אתם אומרים שאתם לא זוכרים וצריך להזכיר לכם אז תעשו כמו שאמא שלי שהיא מורה לתנ"ך היא מסמנת ביומן שלה * על יד כל תלמיד עם קשיי למידה. וככה תזכרו!

דרדרית

New member
צודקת סמדי ../images/Emo39.gif

סמדי היקרה את צודקת ובאמת את הזכויות שלך וההקלות המורים צריכים לזכור ולא את צריכה להזכיר להם כל פעם. אבל- יש מורים כמו אמא שלך וכמו אחרים שזוכרים ויש הרבה מורים (יותר מידי, לצערי) שלא רק שלא זוכרים , גם לא בדיוק מבינים מהי לקות למידה ולמה צריכים להתחשב. רק אנחנו הורים לילדים ליקויי למידה והילדים שלנו נוכל לשנות את המצב. אמנם לא כך צריך להיות. אבל לצערנו זו המציאות ואגב, אני גם מורה משלבת, ואצלנו בבית הספר המורים יודעים זאת ומתחשבים. אבל ביתי למדה בבית ספר אחר שבו היא הייתה צריכה להזכיר למורים. מקווה שהמורים שלך סמדי, נכנסים לאתר ויקראו את מכתבך ואכן יזכרו. המון הצלחה בלימודים. דרדרית

co2

New member
משהו

אני לא יודעת אם את יודעת אבל ההקלה של חצי בעלפה וחצי בכתב לא תקפה לבגרויות גם אני היתי צריכה לקבל אותה ולמרות מאמצי הרבים ולצערי הרב משרד החנוך לא מוכן לקבל אותה. חבל! ומרים אין מה לעשות איתם עד שמשרד החנוך לא יעביר בכרב כל המורים סדנאות והסברים על לקוי למידה לסוגיהם . המצב ימשיך להיות כמו שהוא (בגלל זה עזבתי את המערכת)

ken-eng

New member
וזה נכון

כאמא לשלושה ילדים דיסלקטים אני רק יכולה לאמר בצער שאכן את צודקת, ורק עם הרבה מזל, מוצאים מורה או שניים שאכן בוחן לפי ההמלצות של ניצן. בתחום הוראת האנגלית לפחות באיזור הצפון יש כמעט בכל בית ספר מורה שעבר את ההסבה אנגלית לדיסלקטים, אבל בפועל זה כמעט ולא מיוסם וזה כל כך חבל. בזמנו פניתי לכל גורם אפשרי כולל שר החינוך ויו"ר הכנסת, אבל עבורם, זו סך הכל סטטיסטיקה. אני מאמינה שבפניה מלב אל לב למשרד החינוך, אולי אפשר יהיה סוף כל סוף להזיז משהו גם בנושא שכל כך מפריע ל-10- 15%מהאוכלוסיה. מאיה

דרדרית

New member
אל תאבדי תקווה!!! ../images/Emo24.gif

היי מאיה יש עדיין "אנשים טובים באמצע הדרך" ששייכים לאירגונים שכן עוזרים! אם את באיזור חיפה תוכלי לפנות לד"ר אורן לם שהוא גם מאבחן מיוחד במינו ב"מכון יעל" אך גם חבר באגודת "אורטון דיסלקסיה". זוהי אגודה שכן עושים ולא רק "מברברים". האגודה הנ"ל הצליחה לשנות את החוק שמורידים בצבא סעיף לדיסלקסיה. כמו כן הוא מהחלוצים שיזמו את לימודי ההמשך במכללת תל חי לדיסלקטים!! וכן באוניברסיטת חיפה, שם הוא מלמד, מקבלים גם דיסלקטים עם כל הקשיים אך עם כל ההקלות שמגיעות להם. באגודת "אורטון דיסלקסיה" חברים גם הורים לילדים דיסלקטים. מלבד זאת, ידוע לי ששאול יהלום כשישב בתיק החינוך, עשה לא מעט לקידום נושא זה. הדברים זזים ל א ט .... ועדיין במערכת יושבים מורים שאצלם דיסלקסיה זו מחלה או דרך להתחמקות מהתמודדות. (תאמיני לי- רואה כאלה ), אבל בד בבד, אולי לאט מידי משתנה הגישה והיום לפי חוזר מנכ"ל מחייבים את המחנך בכיתה לבנות עם המורה המשלבת תוכנית עבודה ולהתחשב ביכולות ובקשיים של הילד. כן, עוד ניירת לדעתך, מאיה, ונכון, לא תמיד זה נעשה, אבל מבחינת החוק- אם ילד עבר איבחון והוא בעדיפות א´ או ב´, ההורה זכאי לראות תוכנית זו ואם לא- לפנות אפילו למפקח על החינוך המיוחד באיזור מגוריו. אגב- ישנו אירגון הורים שנקרא צח"י שתפקידו הוא לעזור להורים וילדים דיסלקטים. מאיה- אם תרצי עוד פרטים- תוכלי תמיד לפנות לאי מייל שלי בהמון אהבה והצלחה דרדרית

Variety

New member
מבחנים בעל-פה - ממשרד החינוך

היי, אני גם תלמיד, עולה לי"ב. יש לי בעיות ריכוז מפה ועד הודעה חדשה... ... ... ... ... אופס, סליחה, אבדתי את הרכיז.. :) היה לי מאוד קשה בהסטוריה, ותנ"ך ומקצועות מעצבנים כאלה, כי במבחן בגרות סופר קשה להתרכז. או בכלל כל השנה. ורק לאחרונה קיבלתי אישור שאני יכול לעשות מבחנים בעל-פה. נותנים לי זמן לעשות בכתב, לרשום לי הערות, נקודות ואז אני מסביר למורה. זה ממש טוב ועוזר. כדי לקבל את זה נבחנים אצל איזה פסיכילוג. אני ממליץ לך שתבדקי את העניין. Variety-

למעלה