מועקה בלב....

מועקה בלב....

שלום לכולם ארצה לשתף אותכם במשהו שיושב לי בלב כבר פרק זמן. אשמח כמובן לתגובותיכם ויכול להיות שיהיו אנשים שאפילו מזדהים איתי. אז ככה: אני מרגישה שלא הולך לי בכלום,פשוט חוסר מזל פשוטו כמשמעותו. זה מתבטא בכך שאין לי זוגיות אחרי האקס שלי, מזה שלוש שנים. בלימודים האקדמים אני מוציאה לעצמי את המיץ בשביל לקבל ציון שניקרא יפה כי אני רוצה להמשיך ללימודים בתואר שני. לעומת זאת, אני רואה חברה שלומדת איתי שבלי מאמץ הכול הולך לה בחיים, וזה גורם לי לקנא בלי לשלוט בזה בכלל,היא מתלוננת שאין לה כסף ומצד שני קונה בגדים יוקרתיים, היא מתלוננת שהיא תקבל 30 בבחינה והיא תמיד מוציאה ציונים שה' ישמור לא ברור מהיכן היא מוציאה אותם...לעיתים יותר משאר האנשים בכיתה....אך היא תמיד מתלוננת. כואב לי מבפנים שאני צריכה להוציא לעצמי את המיץ כדי להתקדם...וכמה אפשר לשמוע את התלונות שלה?! אפילו באהבה יש לה מזל, יש לה חבר מזה שלוש שנים שחולה עלייה, קונה לה דברים,מגיע אליה כול הזמן,דואג לה....והיא בשאנטי שלה. ואיך הם ניפגשו? ממש במיקריות היא הלכה לקורס מסוים לפני הלימודים ושם הוא ראה אותה והתחיל איתה ומאז הם יחד- חבר ראשון....למי ביינינו יש מזל כזה,זה נדיר שחבר ראשון הוא המיועד והוא זה שאיתו ממשיכים לחיות. הוא מכריז בפניה שהוא מת עליה, מדליק לה מוזיקה רומנטית לאווירה,קונה לה, מפתיע אותה, לוקח אותה,שולח לה הודעות שהיא המלכה והוא יבנה לה ארמון שראיתי בעיניים שלי את ההודעות הללו. אני פשוט לא יודעת מה לעשות יותר...מה לעשות כדי שכן יילך לי...פעם קינאתי בצורה מזעזעת ,קיללתי אותה בסתר ליבי על המזל שיש לה בחיים, ואחרי שנתיים זה נירגע איפושהו, אבל בלב שלי עדיין זה מציק ויושב שם. מה גם שההורים שומרים עליה בקוצי מוצי, עוטפים אותה בצמר גפן היא מקבלת מה שהיא רוצה...יותר מזל משכל ,אפלו אם משהו לא הולך לה, עדיין המזל יסתובב ככה והיא תקבל משהו יותר טוב בהקשר לאותו נושא באותו פרק זמן. אז וואלה נימאס לי........ממש נימאס לי!!! מה אני אמורה לעשות???? מחכה לתגובותיכם :)

תשובה

לקנא זה לא דבר כל כך טוב, כי במקום לחשוב על ההצלחה של האחר וכמה מזל יש לאחר, היית יכולה להשקיע את הכוחות האלה בעצמך. כן, הקנאה גוזלת הרבה כוחות נפשיים. אני בטוח שאם תצליחי לחשוב פחות על החברה שלך ולקנא פחות, המאמץ שאת משקיעה בלימודייך ישא פירות. כי איך אומרים, הקנאה מקננת (או משהו כזה). גם בשאר התחומים ילך לך יותר טוב אם תחשבי פחות על החברה הזאת. תעשי דברים כדי להסיח את הדעת ממנה.

תגובה:)

היי תודה על התגובה. אכן לקנא זה לא דבר טוב, ואין לי ספק בזה. ואני משתדלת לכוון מאמצים לכיוונים אחרים....לפעמים זה עובד ולעיתים לא. אני מקנאת לא בקטע של להרוס למישהי או לא לשמוח בשמחת מישהי שאני מכירה. אלא,כי לי בתוכי כואב על שלי אין כלום. אני בהחלט משתדלת להפנות את מחשבותיי ממנה והלאה...

JudyWn

New member
עידיתי ../images/Emo187.gif

באופן אישי, כבר הרבה שנים אני מאמינה שאהבה לא "מוצאים", האהבה מוצאת אותך. הדוגמאות שלי: 1. את האקס פגשתי בזמן השירות הצבאי - הוא הגיע לבקר חבר ששירת בבסיס שלי. מהפגישה המקרית הזו היינו ביחד כשנה וחצי. 2. את החבר הנוכחי שלי (וארוסי
) פגשתי כשהלכתי לאכול ארוחת ערב אצל חברה. הוא התקשר אליה שהוא באזור והיא הזמינה אותו לעלות - שנה וקצת אחר כך ואנחנו מאוהבים ביותר ומתכננים חתונה. אני לא חושבת שזה עניין של "חוסר מזל". זה יותר עניין של תכנון קוסמי
(תקראי לזה אלוהים אם את רוצה). יכול להיות שאין לך זוגיות בשנים האחרונות כי את עדיין לא בשלה לזוגיות כזו. כלומר, את אומרת לעצמך "אני רוצה חבר" אבל במקום מסויים את עדיין לא מוכנה לזה לגמרי, כי אם היית מוכנה, הזוגיות הזו הייתה מגיעה אליך או הייתה מתפתחת ממצב קיים. ושוב דוגמא שלי - החברה הכי טובה שלי התחתנה עם מי שהיה השכן שלה במשך שנתיים. אני באותו שלב הייתי נטולת חבר כמעט שנה וחצי וקיטרתי על זה שהיא מצאה את הזיווג שלה בדלת ליד (ואפילו לא חיפשה) ואני שמחפשת נשארת לבד
. אני אומרת, כשזה יקרה, זה יקרה. זה לא אומר שעכשיו את יכולה לשבת בבית על הספה ולחכות שהאהבה תדפוק לך בדלת. זה רק אומר שאת צריכה לחיות את חייך, לצאת לבלות, להנות מהחיים והאהבה
תמצא אותך.

היי את נשמה טובה, רואים זאת מהכתיבה שלך...עשית לי ממש טוב על הלב עם מה שכתבת:) ...תודה. ניראה שהיית במצב שלי תקופה מסוימת של שנה וחצי... הקטע שאצלי זה שלוש שנים כבר ואני מרגישה שאיפושהו הרמתי ידיים,אני התייאשתי מלחפש אותו...ובאמת שמתי זאת בידי אלוקים...מי שיהיה זיווגי יגיע. וכמו שאת מתארת זה אכן כואב לראות את שאר החברות, עם כול המזל וההצלחה ובאמת בלי עין הרע כי הן חברות שלי ואני שמחה בשבילן, כואב לי בשביל עצמי בלב אפילו לא בקטע של קינאה טוטאלית, זה כבר יצר פצע שכואב והמפחיד הוא שעם הזמן אני נורא מתרגלת ללבד הזה עם עצמי. ומרגישה שטוב לי ככה ואני לא זקוקה לכלום, כי הלימודים ממלאים לי את היום. פעם לא הערכתי מה זה לבד, אחרי הקשר האחרון שהיה לפני שלוש שנים,שהיה קשר מאוד כואב ונורא מייגע נפשית שהרס אותי לגמרי, הייתי קרובה להתמוטטות עצבים אותה תקופה עקב הפרידה והשלכות הקשר. ואז אחרי שעברו שנתיים הבנתי ופיענחתי עם עצמי לעומק מה בדיוק אני רוצה ומחפשת וכיום אני מודעת ויודעת בדיוק מה אני רוצה ולא רוצה ממערכת יחסים. הלב שלי באמת פתוח, רק שרף הדרישות שלי גבוה ויש לי ביטחון גבוה בעצמי כי אני יודעת מה אני שווה ומה אני רוצה מהצד השני.

JudyWn

New member
ורק תוספת קטנה ../images/Emo202.gif

"עם הזמן אני נורא מתרגלת ללבד הזה עם עצמי ומרגישה שטוב לי ככה ואני לא זקוקה לכלום, כי הלימודים ממלאים לי את היום...פעם לא הערכתי מה זה לבד... הבנתי ופיענחתי עם עצמי לעומק מה בדיוק אני רוצה ומחפשת וכיום אני מודעת ויודעת בדיוק מה אני רוצה ולא רוצה ממערכת יחסים" יקירתי, לי זה נשמע שאת בדיוק בדרך הנכונה
. הלבד הזה בינתיים עושה לך רק טוב. את מבררת עם עצמך מה את רוצה ולא רוצה במערכת היחסים הבאה שלך - מה שיגרום לך להיות מוכנה יותר נפשית ובשלה אליה. לזה בדיוק התכוונתי בתגובה הראשונה שלי
. לא תמיד לבד זה רע - בתקופות של לבד אנחנו לומדים להכיר את עצמנו.

hayapollak

New member
למקורית - מועקה בלב

זה נכון, יש המון אנשים שנראה ש"הולך" להם מצויין, הם אפילו לא מתאמצים בשביל זה, והם אפילו מתפנקים ומקטרים.... לכאורה זה חוסר צדק שמי שמתאמץ להצליח, שומר על מצב רוח חיובי ומשתדל להיות מרוצה ולא תמיד ממש מצליח לו. זה באמת כך? את מרגישה שהחברה שלך מצליחה בקלות ואת לא? ראשית מקריאת מה שכתבת, נראה לי שיש לך נתונים לא פחות טובים להצליח כמוה לפחות. זה הרבה תלוי במה שאת משדרת ומקרינה.. היא אצלה הכל "יוצא" במקרה, במזל.. ולך? את משקיענית, דורשת מעצמך הרבה,מאמינה שההצלחה שלך תבוא רק בזכות עצמך והשקעתך... השאלה היא מה את רוצה, ומה את משדרת. לפעמים קורה שאנחנו מאד רוצים - אבל משדרים ההיפך - לא מגיע לי, אני לא מספיק טובה, בטח אף אחד לא רוצה אותי, אני לא מספיק יפה, לא מספיק חכמה, לא מספיק מושכת, לא מספיק עשירה וכו'. הכי חשוב לרצות דבר מה וגם לשדר זאת לסביבה "אני מצפה להצליח במבחן משום שלמדתי" "אני מחפשת חבר לחיים שיאהב אותי - מגיע לי" וחשוב מאד להיות בחברת אנשים (חברות) שתומכים בך. שרואים את הצדדים הטובים שבך - ותאמיני להם. ולגבי החברה שכל הזמן "יוצא" לה במקרה... ברור שאם היא מספרת שהיא לא למדה כלום ולא יודעת, ובסוף מקבלת 80 - היא שוב מושכת תשומת לב וכולם מתפלאים ומוקסמים... (היא קצת מקטינה את עצמה ואז רואים כמה היא גדולה... זו טכניקה שלא כל אחד יכול להשתמש בה, צריך לזה אופי מתאים... כך שאין לך סיבה לקנא בה. אך כדאי להיות גם בחברת בנות שדומות לך יותר באופיין כדי שלא תרגישי כל הזמן בתחרות...

שלום חייה פולק תודה רבה על תגובתך....נורא עזר לי לקרוא אותה. הרגשתי שהבנת מה בדיוק עובר עליי בהחלט. אני בהחלט חשבתי הרבה על הקטע של לבוא מבפנים ולשדר לסביבה שמגיעה לי אהבה, מגיעה לי הצלחה וכ"ו...ואני באמת משתדלת לשדר את זה. באמת כניראה שצריך את האופי כדי להריץ נכון את הטכניקה של להקטין ולהגדיל....כניראה שאני לא כזו אני לא מצליחה לעשות את וואוו הזה של ההגדלה שכולם מוקסמים ממנה. אותה חברה באמת מאוד שונה ממני... אולם יש לי חברות שהן פחות או יותר ברמה דומה לשלי שאיתם יותר קל לי לזרום בקטע הזה. אבל גם לאותן חברות יש או בעל או ארוס לכולם....ואני שוב לבד. אני מרגישה שאני דווקא כן מוכנה לקשר רציני, הספיקו לי שלוש שנים לבד לנתח הכול לגורמים,להחלים מפצעיי,ולנקות את עצמי מהכאב בכדי לתת לעצמי את ההזדמנות להתחיל מחדש. יכול להיות שבשלוש שנים הללו שאני לבד, באמת הייתי עסוקה בלימודים יותר מבשאר תחומי החיים...וזה מילא אותי. אני בן אדם שאוהב את המרחב האישי שלי שלא פורצים אותו, אוהבת את החופש שלי,העצמאות,ויש לי שאיפות ואני רוצה להמשיך להתפתח מכול הבחינות בעיקר בלימודים, אז יכול להיות שעקב כך שהשאיפה הזו גדולה כול כך זה מילא לי את כול החורים שיכלה להכנס לשם אהבה. מה גם שעקב ההשקעה המרובה שלי בלימודים אני לא יוצאת הרבה, כמעט בכלל לא. וגם כשיצאתי בתקופות מסוימות אם זה סתם לטיילת ,בתי קפה,דיסקוטקים זה לא עבד תמיד כמו חוק מרפי אלו שבכלל לא רציתי בהם -כול מיני הנשואים,גרושים פלוס ילדים התחילו איתי בצורות מטופשות. מה גם שהיו לי מיקרים גם שיצאתי עם בחורים משהו כמו שניי בחורים בתוך השלוש שנים,כששניהם לא התאימו. זה ניראה כמו מסע שלא הולך לי בו,יוצאים ויוצאים וכאילו ממשיכים לחפש את הבחור הנכון, והוא לא נופל ברשת....וזה באמת מייאש, ויום אחד פשוט הרמתי ידיים....אולי כמו שחברות אמרו לי כשמחפשים אותו לא מוצאים, צריך לתת לדברים לקרות מעצמם והוא יגיע... מה דעתך?

hayapollak

New member
דעתי היא

שיש לך שתי מטרות ברורות, האחת להצליח בלימודים, השניה להכיר בן זוג שיתאים לך את יכולה להתקדם עם שתי המטרות בו זמנית? אני שואלת זאת משום שלא כולם יכולים וחשוב לברר האם את מרגישה שאת יכולה להתמודד עם שתי המטרות יחד בו זמנית. האם השכל אומר לך - לא כדאי, תתרכזי בלימודים ובהצלחה, העיסוק במציאת בן זוג כרגע יסיט אותך מהמטרה של הצלחה בלימודים ויקלקל לך. האם הרגש אומר לך - כן, אבל קשה לי לבד ואני רוצה כמו כולן למצוא בן זוג? לי נראה שאת נוטה להקשיב לשכל... זה נכון? בכל מקרה אם את רוצה ויכולה להרחיב את חוג מכרייך זה ברור שכדאי גם להתחיל להתרועע עם בחורות רווקות כמוך - שוות לך שאין להן חבר או ארוס... זה עוד דבר שלא מוסיף לבטחון העצמי שלך.. הנה זו מתארסת וזו מתחתנת וזו יוצאת קבוע... כדאי לשמור איתן על קשר - אבל גם לבקש מהן עזרההההה וזו לא בושה. פשוט לשדר להן שאת מעונינת להכיר בחור רווק - הרי לארוס או לחבר יש גם חברים רווקים לא? אז מדוע שחברותייך לא תחשובנה גם עלייך? ועוד משהו - את כותבת שחשוב לך החופש שלך והעצמאות זה גם מה שאת משדרת? אז החברות "קולטות" ממך שטובלך בחופש ובעצמאות שלך.. והבחורים אם את פוגשת כאלה, גם הם כנראה לא מקבלים ממך "מסר" שאת מעונינת בזוגיות - הרי את יודעת שבזוגיות (לפחות בהתחלה) יש צורך בוויתור גדול על חופש ועצמאות.. יש צורך גדול ב"ביחד" הזה.. שלפעמים חונק.. קשה לבנות זוגיות ואינטימיות כשאת בעצם מתמודדת עם השאלה האם הקשר יגזול ממני את החופש, את העצמאות וכמה הוא יגזול ומה אקבל במקום החופש, האם זה שווה לי? במקום חופש ועצמאות אני צריכה להתחשב ולשמוע גם דברי ביקורת וטענות ומה אני צריכה את זה.. וכו'. מה את אומרת?

תשובה:)

שלום חיה פולקכן,קלעת נכון, אני בדר"כ מקשיבה לראש שלי ופחות ללב...במיוחד במיקרהשל לימודים אקדמאיים שמהווים התפתחות עבורי שאותה אני רוצה להמשיך ולקדם.אני מאמינה שהמטרה מקדשת את האמצעים ושאם אני מוותרת בלימודי על קשריםזוגיים, אז כולי ממוקדת בלימודים בלבד.תיראי, לגבי חוג החברות הן נגיד נימצאות לא יודעת אם לקרוא לזה "רמה"אבל החוג בו הן מסתובבות הוא דל בתכונות שאותן אני מחפשת.אם לדוגמא אני רוצה להכיר בחור איכותי,משכיל,אין להן דבר שכזה לשדך לי,או להכיר לי...כי בעבר הן הכירו לי בנים אותן הן מכירות וזה לא הלך.כיוון שבדרך כלל הבנים שהן מכירות הם ברמות נמוכות משלי ואז אני לא מצליחה להגיע אתים לבסיס זהה של הביחד.לגבי עיניין החופש והעצמאות, יכול להיות מאוד שזה מה שאני משדרת, אני לאפוסלת את האופציה הזו...אבל בתוכי אני מוכנה להכניס את הזוגיות,ובלבד שזה לא יהיה חונק כמו שציינת.כי אני מאמינה שזוגיות זו סיטואציה של שני אנשים שכול איש בא עם עולמו שלו אל תוך הקשר,ואז נוצר עולם הביחד ,רק מבלי לחסל את העולם האישי של כול אחד מבני הזוג.ז"א כול אחד מבני הזוג מקיים עולם משלו,עם האני שלו, עם העצמאות שלו,ובמקביל יוצר "עולם" משותף עם הצד השני.כמובן שיש ויתורים ,התפשרויות בזוגיות, אבל אני לא מוכנה שזה ייפגע ליבצד ההתפתחותי, אני רוצה שהבן זוג שלצידי ייתן לי את האפשרות להמשיךולהתפתח ולא יסגור ויגביל אותי...אולי אף בצורה של להתפתח יחד במקביל.ובן זוג כזה אין מצב שאני אמצא בחוג החברות בו אני מתרועעת.זו הבעייה....כי בדר"כ אנשים מכירים את בני זוגם דרך החברה בה הםמסתובבים, ואם לדוגמא אני רוצה לצאת עם הHIGH CLASS ניקרא לזה,עם איזהרופא דוגמא אין לי האופציה להכיר אחד כזה ,כי זה לא בחוג שלי.את מבינה מה כוונתי?

hayapollak

New member
מקורית

אני מבינה את כוונתך, אני גם מסכימה עם הרבה ממה שכתבת אז מה המסקנה? איך את מתכוונת להגיע לחברה או לחוג האנשים שנראה מתאים לך ושאיתם היית רוצה להתרועע?

אכן בעיה...../images/Emo70.gif

זהו...אז כאן הבעיה. כי אין לי הדרך להגיע לאותה חברה איתם הייתי רוצה להתרועע.... נישאר רק להשאיר את העיניין בידי המזל...של במיקרה ואני אפגוש איפושהו את הבן אדם המתאים... זה די מעציב שאני צריכה להשאיר זאת בידי הגורל או המזל...אני ניראה שאין לי דרך אחרת.

hayapollak

New member
לכל בעיה יש פתרון

גם אני מאמינה במזל,בגורל,בהשגחה הכל אפשרי אבל - אם את לא קונה לוטו איך תזכי בלוטו? חחחחהה. אולי תנסי להגדיר - או לאתר היכן מסתובבים החבר'ה האלה?

למעלה