מועצת תלמידים

חתולית

New member
מועצת תלמידים

רק רציתי לספר לכם שנבחרתי ברוב קולות ע-נ-ק למועצת תלמידים. רק שתדעו. ברכותיכם. אה, זה הדבר היחיד שיש לנו בחירה. בחירות דמוקרטיות! חתולית.

אז ככה:

המועצת תלמידים אצלנו (ובכל בית ספר שאני מכיר) לא מזיזה את התחת. הרעיון למקום למוזיקאים היה כבר לפני 6 שנים (שהייתי בכיתה ז`) וכל שנה הייתה סיבה אחרת שזה לא התאפשר. מה שהמועצת תלמידים אמורה לעשות תלמידים שאכפת להם (ולא קשורים למועצה) עושים. מועצות תלמידים זה בולשיט אחד גדול שנועד לתת לחברים במועצה תחושה שהם שווים יותר ויכולים לעשות יותר.

Mind_Thief

New member
ו...

כדי שמורים יוכלו להגיד אח``כ:``מה אתם רוצים ממני, בשביל זה יש לכם מועצת תלמידים``....

חתולית

New member
אני לא כזאת

קורט קוביין, אני לא כזאת. אני לא מרגישה תחושת עליונות בגלל שאני במועצה, וכן, אצלנו המועצה מזיזה דברים. בשנים קודמות (כשבכלל לא רציתי להיות במועצה) המועצה תרמה ושיפרה אבל בכלל לא אמרו שזאת הייתה יוזמה שלה, והכול ידעתי רק לפי חברה שלי שהיא במועצה. נראה לי שככה זה גם אצלכם ואתה פשוט לא יודע. תברר (אם את יכול)!

זה בדיוק מה שאחת מאלה שנבחרו

אמרה... מתחילת השנה לא זז שום דבר לשיפור בית ספר ויותר גרוע: לא הייתה * אף * התכנסות של המועצה. ואני נאלץ לצאת עכשיו לילה טוב.

לונה

New member
אצלנו

יש בי``ס דמוקרטי. והמון ועדות, שעושות הרבה דברים (שאני שייכת לארבע מהן כרגע אבל זה לא רלוונטי) כל הכבוד חתולית!

Mind_Thief

New member
מגניב...

אני זוכר שפעם עשינו כמה אנשים פוגו קליל על רקע שירי גיטרה של משינה מול בניין ההנהלה... אהה, ופעם הבאתי רמקולים לביצפר והשמעתי את ``זיינתי את בת-שבע`` של קוקו בלוף והיתושים באמצע שיעור אנגלית....היה שמייח..

Mind_Thief

New member
אני מתנגד...

לכל הקטע נתונים לנו כביכול להנות מכל הפתקים הצבעונים ושעתיים חופשיות כי שנרגיש שיש לנו מילה בביצפר.... אולי אצלכם זה אחרת, אבל אני יודע שאצלנו זה כל כך שווה לכלום, ואני כעניין עקרוני מבריז מכל הימים של הבחירות האלה...

חתולית

New member
חופש = הברזה

אני לא חושבת שאם נותנים לך קצת חופש אתה צריך להבריז. כלומר, אני לא נגד הברזות, אבל אני לא חושבת שזאת צריכה להיות סיבה להברזה. אז אולי זה לא ממשי, אבל נותנים לך טיפה לבחור. מה יש?

Mind_Thief

New member
זאת בדיוק הנקודה שלי...

אני לא מבריז כי כ``כ יש לי מלאן להבריז או משהו, אנילא מחפש תירוץ להבריז, אנ י מבריז בתור מחאה. אני לא רוצה לקחת חלק בדבר כזה בגלל שלדעתי זה מבזה את האינטלגנציה שלנו...אבל אני שוב אומר שככה זה בביצפר שלנו, אני לא ידוע איך זה בשלך או של אחרים פה בפורום אבל בביצפר שלי פשוט לא שומעים על מועצת תלמידים חוץ מבאותם שעתיים של בחירות ואיזה טקס מצ`וקמק אח``כ...

kiticat

New member
ובכן...

אצלכם זה שעתיים, אצלנו זה שעה וחצי, וזה כולל סגירת כל הבית ספר באולם ספורט והצבת שומר סף, והוא לא נותן לאף אחד לצאת, כי מי שיוצא לא חוזר. ובכלל אם היינו רוצים היינו יכולים לעשות משהו, אבל יכול להיות שלא קם תלמיד שגם נבחר למוצעה וגם יש לו את הכוח והאומץ....

Mind_Thief

New member
יש ויש....

אני פשוט לא נכנסתי לאולם...ולמען האמת נתתי לעצמי לגיטמציה להשתחרר משאר היום... אבל בכל מקרה, לדעתי יש שתי סיבות לכך. דבר ראשון, הביצפר לא נותן מספיק כח ומשאבים למועצת תלמידים ככה שאין שום סיבה שהם יוכלן לעשות יותר מהתלמיד הממוצע... דבר שני, לא בהכרח הולכים לשם אנשים שבאמת איכפת להם אם הם משנים משהו בגלל שהביצפר הפך את מועצת תלמידים למופע ראווה בו הכוסית של השיכבה יכולה להפגין תחצאית החדשה ולהראות כמה שכולם באמת אוהבים אותה...

kiticat

New member
אני התכוונתי למשהו אחד לגמרי

אני התכוונתי לומר שלא קרה שתלמיד קם וגם נבחר וגם היה לו עצבים להזיז דברים וגם אכפתיות לעשות את זה בנוסף לאומץ... כי אם היה היינו רואים את זה בשטח...

Mind_Thief

New member
חומר למחשבה...

וגם הסיבות שנתתי הם לדעתי למה כך הדברים... בכל מקרה, אם זה מעניין מישהו, בביצפר שלי נבחר לא מזמן ליו``ר מועצת תלמידים מישהו שהצהיר שהוא אל מתכוון לעשות כלום, ממש כלום, והוא בכלל לא רוצה שיבחרו בו, והוא זכה בחוזים מאוד מאוד גבוהים בקרב כל ביצפר לא רק השיכבה שלי... סתם...חומר למחשבה על כמה באמת איכפת לאנשים ממועצת תלמידים...

N0

New member
אשליית הדמוקרטיה בשלטון הטוטאליטארי

מועצת תלמידים היא בתכלס כלי של ההנהלה לגרום לתלמידים לפעול נגד עצמם. במקום שאנשים שאיכפת להם יקומו ויעשו משהו נבחרים אנשים שזה התפקיד שלהם בבחירות ``דמוקרטיות`` שכאמור נבחר התלמיד שהכי מלוקק (וכאמור מלקקים מלקקים למי שיש כח במקרה הזה בית ספר ) שברוב המקרים לא שם קצוץ על זכויות התלמידים כשזה לא מפריע לו ומי שמפריע לו ורוצה לשנות לא יכול כי הוא צריך לפנות למועצת תלמידים (קחו דוגמה יו``ר מועצת תלמידים הוא חבר טוב של N0 ולמרות שהוא אחלה והכל הוא שינה את כל הלוח מבחנים כי המבחן במתמטיקה היה יום אחרי היומולדת שלו בתירוץ כמובן שהזמנים לא נוחים). ההנהלה גם יודעת את מי להעיף במידה והוא כן פועל לטובת התלמידים או לגרום שיבחרו אנשים שכבר הוכיחו את עצמם נאמנים להנהלה (עוד פעם בבית ספר של N0 הועף תלמיד שהבריז משיעור ממועצת תלמידים בטענה שהוא לא יכול ככה ליצג את התלמידים וכולנו מכירים שבבחירות המורה אומרת שזה וזה שיצגו אותנו כל כך טוב שנה שעברה ישארו נציגים לעוד שנה , אותו תלמיד דרך אגב הבריז השנה גם ביום בו נערכו הבחירות (בבית ספר של N0 עורכת המורה את הבחירות שרירותית לכל כיתה מתי שמתחשק לה ) ושאנשי הכיתה ידעו שהוא רוצה להיבחר אמרו שיש לרשום גם את השם שלו על הלוח המורה סירבה כי הוא לא נוכח בכיתה לאחר זמן רב ומחאה קשה נערכו בחירות חוזרות ) עכשיו N0 לא אומר שהמועצה לא עושה כלום אבל היא חייב אישור של ההנהלה כדי לפעול השנה בשנתו האחרונה של N0 בבית הספר הוא נבחר למועצת תלמידים אחרי שנים שהיה מהאנשים שנשארו חסרי קולות והשנה הוא לא נבחר רק כי זה נראה לו מגניב אלה כי הוא רוצה שיתקינו מערכת שיהיה אפשר לשמוע מוזיקה בבית ספר (כמובן באישור המנהל). אם הכל ילך חלק בעוד חודשיים הדבר יהיה פעיל אבל עד אז אף אחד מחוץ למועצה לא ישמע על זה והמועצה בינתיים פועלת בדברים אחרים (ארגון כסף למסיבת סוף שנה קניה של אוהלים לטיול וכאלה קטנות ) זה לא שינוי רציני (בריב ארוך השנים על הפסקת החיוב להגיע בתילבושת בית ספר הדבר היחיד שהגיעו אליו היה יום שישי חופשי מתלבושת ) אבל זה יוצר אשליה שאתה לא משועבד למערכת. N0

חתולית

New member
דמוקרטיה מלאה

כל מי שרצה יכל להיבחר למועצת תלמידים, וכן, מועצת התלמידים אצלנו עוד לא הזיזה דברים, אבל תרמה. היום בבוקר כל חברי מועצת התלמידים עמדו משעה 7 בשער בית הספר, חילקו ברכות לכל התלמידים, וסוכריה או מסטיק. אז מה, זה לא נעים? וכמובן שכחתי להזכיר שהייתה כרזה ע-נ-ק-י-ת בשער בכניסה של *בוקר טוב ויום נעים* וביציאה *צאתכם לשלום, שיהיה המשך יום נעים*. אז אולי עוד לא תרמנו, אבל הוכחנו שאנחנו קיימים. ועכשיו אנחנו במאבק להכנסת לוקרים ופחי מחזור לבית הספר, שזה כבר משהו. אז אולי אנחנו עוד על אש קטנה, אבל בהמשך זאת תהיה מדורה ע-נ-ק-י-ת!!!

חתולית

New member
לא שומעים, תגבירו

תקרא את ההודעה שלי ``אני לא כזאת`` ותבין למה אתה לא שומע על מועצת תלמידים... או שאולי אצלך בביצפר זה לא ככה? לא יודעת, או שכן או שלא מה שבטוח אולי וגם זה מוטל בספק.

למעלה