מועמדי קדימה -

מועמדי קדימה -

מילים http://www.kadimasharon.co.il/199-he/Kadima.aspx וידאו http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/default.asp?forumId=345&c=7139&sc=0&ssc=0 עשייה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=345&a=66622&c=7145&sc=0&ssc=0 נבחרת מנצחת http://www.kadimasharon.co.il/55-he/kadima-people.aspx

יניב יש לי שאלה?

במידה והעבודה תגיע לשלטון, ככה בטעות עוד עשר או עשרים שנה, אתה יודע איך נבחרים שם השרים? מי מחליט? ואיך?

השאלה שלך שקופה, אבל אם העבודה

תגיע לשלטון, אזי ראש הממשלה המיועד מטעמה, בוחר את השרים. דווקא אם היא לא תגיע לראשות הממשלה, אז המרכז שלה בוחר את השרים. אז אם קדימה כל כך מתנגדת לשיטה הזו, בבקשה.....נראה אותה לא מקימה קואליציה עם מפלגה שבוחרת את שריה במרכז המפלגה.

eman70

New member
זה לא כל כך ברור. בשתי הפעמים

הקודמות שהעבודה השתתפה בממשלה, השרים נבחרו במרכז, בגלל שלא היה יו"R קבוע ונבחר למפלגה (פעם ממש לא היה, ופעם שמעון פרס היה יו"ר זמני ולא נבחר). אם וכאשר העבודה תצטרף לממשלה שלא בראשותה, אולי יהיו כאלה שינסו באמת לעשות את זה שוב במרכז, אבל אני חושב שהחוקה עומדת לצידו של פרץ בנושא (כפי שהיה התקדים ב 1988).

רכש נוסף לקדימה../images/Emo24.gif

יו"ר נעמ"ת לשעבר, חדווה אלמוג. מנכ"ל משרד הפנים לשעבר, דוב קהת וסמנכ"ל בית החולים רמב"ם, ד"ר בוקי בן ישי הצטרפו לקדימה. http://elections.walla.co.il/?w=/26/870758

שאלה לי עלייך...

כמצביע לשעבר של מפלגת העבודה אני חייב לשאול אותך למה אתה נשאר שם? עזוב לרגע בצד את ההתקפות על קדימה ותחשוב למה בעצם העבודה ופרץ לא ממריאים? ידידי פרץ גנב לכם את המפלגה! כל האישים הראויים בחוץ ואנשי שלומו בעמדות מפתח. עמיר פרץ הצניח 4 מועמדים שאינם כלל חברי מפלגת העבודה ולא צמחו ממנה, אלא פשוט הם אנשים ידועים כל אחד בתחומו שלו אך הקשר שלהם לפוליטיקה הוא מקרי לחלוטין שלי יחימוביץ- תוכנית רדיו הכל דיבורים- ותק של חודשים במפלגה פרופסור ברוורמן- נשיא אוניברסיטה- ותק של חודשים במפלגה נדיה חילו מפלגת עם אחד- ותק של ארבעה חודשים במפלגה עמי איילון- היחיד עם פז"ם של שנתים בלבד במפלגה עמיר פרץ נשכב בשבילהם על הגדר והפעיל את כל כובד משקלו כולל הפעלת המנגנון ההסתדרותי (כולל ביום הבחירות) כדי שייבחרו ואילו עבור חברי המפלגה שצמחו מלמטה והיו פעילים במשך עשרות שנים במפלגה- (פרט ליורם מרציאנו, פעיל השכונות) כלל לא התערב או לחילופין היו " ברשימת החיסול" שלו.

eman70

New member
טעות. נדיה חילו היתה בעבודה עוד

לפני הקמת עם אחד (והתמודדה בפריימריז, כשאני עוד הייתי חבר בעבודה). כנראה שהיא פרשה יחד עם פרץ והקצת עם אחד, ועכשיו חזרה. וחוץ מזה, זה טוב שמגיע דם חדש לפוליטיקה. ועל אף אחד מהם אי אפשר לורמ שהוא נטע זר במפלגת העבודה. להפך.

"דם חדש" זה מצויין.

אבל אל תברח מהנושא, מפלגת העבודה לא ממריאה כי ציבור בוחריה לא מוצא בה את המפלגה שלו, אתם נהייתם משהו כמו עם אחד עם חיזוק קטן. שים לב מה קרה לכוווול האנשים הנזכרים למטה, ותגיד לי האם יש סיבה לנאמנות למפלגת העבודה אחרי שכוווולם עזבו? ממשלת ברק, רק לפני חמש שנים ואיפה כוווולם? ראש הממשלה ושר הביטחון-ברק?, לא נמצא!! שר האוצר- בייגה שוחט?, לא נמצא השר לביטחון פנים שלמה בן עמי- לא נמצא שר העבודה והרווחה רענן כהן?- לא נמצא שרת איכות הסביבה דליה איציק?- לא נמצאת יושב ראש הכנסת אברהם בורג?-לא נמצא ממלא מקום ראש הממשלה והשר לפיתוח איזורי- מר שמעון פרס?- לא נמצא. סגנית שר הביטחון דליה איציק? לא נמצאת סגן שר הביטחון ויצמן שירי? לא נמצא. סגן שר הפנים ושר בלי תיק סלאח טריף?- לא נמצא השר במשרד ראש הממשלה חיים רמון-לא נמצא סגן שר הבריאות נואף מסלחה? לא נמצא יוסי ביילין-לא נמצא. תוסיף את עוזי ברעם, עמרם מצנע,חגי מרום ועשרות ראשי ערים שעזבו לקדימה או למר"צ ושינויי. ותבין שאין סיבה לנאמנות. באמת כל הכבוד לפרץ על ההשתלתות על המפלגה אבל, אין הבדל בין מה שהוא עשה לבין הקמת מפלגה חדשה. פרץ הרס לכם את הבית.

טשאפק

New member
טוב, מי שהצביע לעבודה

בגלל הערצה לרענן כהן, לדליה איציק או לסלאח טאריף, כדאי שיחליף מפלגה. מי שהצביע בגלל הדרך, בכלל לא יהסס - הדרך אותה דרך, רק ברורה יותר, והאנשים איכותיים יותר.

זהו שגם הדרך לא אותה הדרך...

בוא נשים בצד אכפשות ושטויות וננסה לנתח מה הסיבה שהעבודה לא ממריאה? הייתה לה הפעם הזדמנות היסטורית, הליכוד התפרק לגורמים בשמאל אין אלטרנטיבה , אז למה בעצם העבודה לא ממריאה? אתה יכול לכסות עיינך ולהגיד ש"מי שעזב בגלל רענן כהן אז שיעזוב", חבל שאתה לא מבין את הנקודה כי יש עוד זמן עד הבחירות ואוליי הייתם או עדיין יכולים לשנות את המפה. באמת ובלי קנטרנות למה העבודה לא ממריאה? אם הדרך היא אותה הדרך ורק האנשים טובים יותר, אז למה לא? אני גר בהוד השרון , ביום חמישי הגיע לכאן עמיר פרץ לכנס בחירות באולם היו 20 איש, 20 איש לכנס (!) ומדובר חודש לפני הבחירות בעיר שמאל מובהקת למה זה קורה? שמעתי אותך אלף פעם מדבר על קדימה ולמה לא כדאי להצביע קדימה אבל ישבת וחשבת מה מונע מאנשים לתמוך בעבודה?

טשאפק

New member
יש כל מיני סיבות

אני לא קמפיינר. יש מרכיב אמוציונלי, יש נטייה לשנוא את האיש שביבי הציג כאוייב המדינה המשבית על ימין ועל שמאל (אע"פ שבחינה מדוקדקת תגלה שהמציאות שונה מזו שמנסים לצייר, ופרץ נהג באחריות כיו"ר ההסתדרות), יש נטייה לזלזל בניסיונו של פרץ - אע"פ שניהול ההסתדרות בתקופה קשה כמו העשור האחרון זה עסק קשה ומורכב יותר מניהול איזה משרד ממשלתי. יש גם עדיין מרכיב עדתי, וסקרים מראים שאע"פ שהעבודה שומרת על כוחה, היא החליפה חלק ניכר מקהל הבוחרים. עניין נוסף, אף הוא אמוציונלי: קשה לאנשים עם תווית ה"סמולנים". מהלך כמו ההתנתקות זכה לתמיכה כששרון (זה שאמר "דין נצרים כדין ת"א") הוביל אותו, אצל אותם אנשים שהיו רואים בו בגידה וטירוף-הדעת אילו הוביל אותו מצנע. (שהתחייב לבצע את הנסיגה מעזה בבחירות, ולא קיבל תמיכה).

תראה מה חושבים תומכי המפלגה

על האישים החדשים שנבחרו... http://www.scoop.co.il/scoop/article.html?id=520

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

אתה לא יכול להאשים אותי באהדה יתרה למפלגת העבודה, אבל כל מה שרשום שם , אותם סעיפים למה לא להצביע למפלגת העבודה בסך הכל עוררו בי רחמים כלפי אותו כותב, שלא ממש מצא נימוקים מניחים את הדעת למה לא להצביע למפלגת העבודה. תנסה משהו אחר.

eman70

New member
האמת היא שעזבתי את מפלגת העבודה

בין השאר דוקא בגלל מי שהיה שם. בבחירות הקודמות אל הצבעתי בשבילם, וחשבתי שבחיים כבר אני לא אצביע בשבילם. דוקא הניצחון של של עמיר פרץ, וחלק מהאנשים החדשים שהגיעו (בעיקר שלי יחימוביץ' ועמי איילון), גורמים לי לחשוב בכל זאת להצביע בשבילם (למרות שאני עכשיו בכלל חבר מרצ). אהוד ברק ממש לא חסר לי (ובודאי לא ויצמן שירי). בן עמי שפעם היו לי הרבה תקוות לגביו הוכיח שהיסטוריון טוב הוא לא בהכרח פוליטיקאי טוב, ואת ביילין לא סבלתי לא בעבודה וגם לא עכשיו במרצ (שלמרבה האירוניה גם אני עברתי לשם, ואחרי שלא הצבעתי עבורו בעבודה, עכשיו היתה לי הזדמנות לא להצביע עבורו גם במרצ...). היחידי שאולי חסר לי זה חיים רמון. אגב, דוקא עוזי ברעם, ונואף מסאלחה הם מקורבים לפרץ, גם אם הם לא ברשימה לכנסת. עוזי ברעם כבר פרש מפוליטיקה פעילה, אבל הוא מייעץ רבות לפרץ. מסאלחה עשוי אולי כן לשמש באיזשהו תפקיד ביצועי בממשלה בה העבודה תהיה.

אין ספק שמרץ מתאימה לך.

נתת לעצמך את כל הסיבות למה המרכז עזב את העבודה, ולמה ההתלבטות היא בין מר"צ לעבודה. ולא בין העבודה לקדימה. מי שחשוב לו מרכז חזק, וכל מי שלא שמאל\שמאל קיצוני יצביע קדימה. פרץ "גנב" לכם את המפלגה ושבר חזק חזק שמאלה. מישהו רואה הבדל בין מר"צ לעבודה? שתי המפלגות אללו הן היחידות שתומכות ביוזמת ז'נבה.

eman70

New member
לא נכון. יש הבדלים גם בתחום המדיני

וגם הכלכלי. הסיבה שאני מתלבט בין מרצ לבין העבודה היא שמרצ מתאימה לי יותר מבחינה מדינית (ואולי אפילו יותר שמאלה), אבל העבודה מתאימה יותר מבחינה כלכלית. אומנם יש במרצ אנשים כמו אילן גילאון, רן כהן, (ובמידה מסויימת גם ג'ומס - שהוא איש עשייה מצויין ,אבל פחות מחוייב אידיאולוגית) ששמים דגש על מדיניות כלכלית וחברתית שיוויונית יותר ו(סליחה על המילה הגסה) סוציאליסטית. אבל תחת הנהגת ביילין כל הנושא הזה, יחד עם האנשים שמובילים אותו, קצת נדחקו. לעומת זאת ההשתלטות של פרץ על מפלגת העבודה, החזירה לה את החיים בתחום הכלכלי חברתי, והפכה אותה למה שמפלגת עבודה אמורה להיות, אחרי שנים של ניוון תחת פרס וברק (שאחרי הבחירות שכח לחלוטין מהזקנה מהמסדרון במחלקה פנימית ג' בנהריה, והוביל מדיניות קפיטליסטית, שגם ביבי לא היתה מתבייש בה - ע"ע מינוי קליין לנגיד בנק ישראל). מהבחינה המדינית-בטחונית יש את עמי איילון שאני מעריך (גם אם אני לא מסכים לכל עמדותיו, ולהתרפסות שהוא לפעמים מגלה בפני המתנחלים). אבל למשל קשה לי עם פואד, קבלן החיסולים של שרון, או דני יתום. אז ההתלבטות שלי היא איזה נושא להעדיף: את הכלכלי חברתי (כולל תחום החינוך, שבו יולי תמיר נשמעת טוב מאוד), ואז להצביע עבודה, או את המדיני (וגם נושאים מסויימים בתחום ה"אזרחי" - נישואים אזרחיים, שיוויון זכויות לקהילה ההומולסבית, וכו'), ואז להצביע מרצ. זה לא כי הן דומות. זה כי בכל אחת יש משהו טוב.

שהיה בהצלחה ../images/Emo8.gif

יפה שמצאת הבדל בין שתי המפלגות , אבל אם יועצי הקמפיין של העבודה היו שומעים אותך הם היו תולשים את השערות! מה שאתה אומר זה שמפלגת העבודה היא מפלגת נישה חברתית שגודלה צריך להיות כגודלה של עם אחד? והכח האלקטורלי של פרץ זה בדיוק 3 מנדטים. אגב אתה הצבעת לעם אחד? כי זה פחות או יותר אותו "דרך" כלכלית חברתית. וסתם לידע כללי ידוע לך ששותפו הבכיר של פרץ בעם אחד, שמואל אביטל, שכיהן גם כשר לעניינים חברתיים מטעמה בממשלת ברק, תומך נלהב של קדימה. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/050/260.html

למעלה