מועד ג' שהוא ב'

קריסטה

New member
מועד ג' שהוא ב'

פירסמתי גם בפורום של העברית (לשם אני שייכת), אבל נראה לי שפה יש יותר פעילות

אחרי שקרעתי את התחת כל הסמסטר והוצאתי ציונים מכובדים ביותר...
נפלתי במבחן האחרון.
זה קורס שלקחתי בשביל לשפר, מועד א' היה יום וחצי אחרי מבחן ע-נ-ק אחר אז לא ניגשתי, והמועד ב' היה האחרון מכל המועדים, בשלב שנגמר לי גם הריטלין וגם הסוס.
דוגרי? בקושי למדתי. הוצאתי 67 בנס. לא רק שלא שיפרתי גם הורדתי לעצמי את הציון.
ועדת הוראה סביר להניח תצחק לי בפרצוף ותשלח אותי לחפש. לא בא לי להמשיך לעוד סמסטר בגלל אגו.
מניסיונכם, האם מרצה יכול לאשר מועד ג' על דעת עצמו? שווה בכלל לנסות?

אם זה משנה, מדובר בפקולטה לחקלאות.

oromer

New member
מנהל
ממה שאני יודעת

הוועדה מחליטה על סמך קריטריונים מאוד ספציפים... אבל אני לא יודעת מה החוקים באוניברסיטה העברית... יכול להיות שגם למרצה ישנו שיקול דעת מסוים... בכל מקרה, אם יש סטודנטים נוספים אשר זכאים למועד ג', יש מצב שיאפשרו לך, כי המרצה בכל מקרה כותב טופס מבחן נוסף

מהנסיון האישי שלי

האוניברסיטה העברית היא ראש בקיר בכל מה שקשור במועדי ג'.
אני הייתי חולה במחלת הנשיקה, וכל המכתבים והאישורים הרפואיים לא עזרו לי, כי לא הייתי מאושפזת במשך 3 ימים, כשאחד מהם הוא יום המבחן.
ומי שאי פעם חטף את זה יודע שזה פשוט בלתי אפשרי ללמוד למבחנים, להגיע אליהם, ולפתור אותם כמו שצריך.

אני חושבת שהמערכת כל כך מסובכת שאין סיכוי שיאשרו לך מועד ג' בדיעבד, גם אם המרצה כבר בחן אותך וכתב לך במיוחד, או באופן עקרוני הסכים לך לעשות אותו.

natilousky

New member
זה לא ככה בכל הפקולטאות

בפקולטה למשפטים המצב שונה ב-180 מעלות, שם מועד ג' זה לא מילה גסה.

natilousky

New member
זה פשוט ניהול נכון של הפקולטה

שמתחשבת ברצונות של הסטודנטים הלומדים בה, ולא מהווה בפניהם דרך חתחתים.

oromer

New member
מנהל
התחשבות ברצונות הסטודנטים

האוניברסיטה לא צריכה לפי השקפתה להתחשב ברצונות הסטודנטים הלומדים בה... יש לכל מבחן שני מועדים. ההפרש בין שני המועדים הוא כחודש... כך שגם אם סטודנט נכשל, לא הלך לו כי לא למד כמו שצריך, כי לא הבין את הדרישות, כי היה חולה ולא אושפז יש מועד נוסף...
למקרים מיוחדים מאפשרים גם מועד ג'.
האוניברסיטה רוצה גם להרוויח כסף.. אז כשהיא לא חייבת לתת מועד נוסף היא מעדיפה לחייב את הסטודנט בקורס נוסף... מבחינת עלויות יש לזה משמעויות: תשלום עבור קורס נוסף, אם הוא מהווה קדם לפעמים גוררים את התואר זמן נוסף, ומשלמים על כך תוספת תשלום...

ברור לי שיש אנשים שבאמת חולים ולא אושפזו כמו הדוגמא של מחלת הנשיקה, וגם חברה שלי שהיתה חולה ממש במועד א, ובמועד ב נכשלה, ולא קיבלה מועד נוסף.
מבחינת האוניברסיטה יש סטודנטים שינצלו את זה ויביאו אישורים פיקטיבים מהרופא...

אני לא חושבת שצריך להקשות על הסטודנטים, וצריך להתחשב במקים מיוחדים, סך הכל יושבים בועדה אנשים ולא רובוטים והם יכולים להפעיל שיקול דעת ולראות מה סביר ומה לא, אבל אני לא חושבת שצריך להתחשב בכל רצון או גחמה של סטודנט... רק איפה שבאמת צריך

natilousky

New member
לא אמרתי שמועד ג

הוא ברירת מחדל אצלנו בפקולטה.

אבל כן מתחשבים וכן מגלים רצון לעזור, וזה בדיוק דרך המלך עליה דיברתי (וגם משתקף מדעתך)

סבירות/מידתיות זאת מילת המפתח במשפטים, אז אין זה מפתיע שהסגל האקדמי מאמץ את זה בחיי היום יום.

oromer

New member
מנהל
התחשבות

אני מאמינה שיש צורך בסבירות ומידתיות ולא להקשות איפה שלא צריך... אבל זה אקדמיה ולא תיכון, ולא תמיד השיקולים תמימים (רצון להכשיל אחוז מסוים של סטודנטים, רצון שיעשו שוב קורס מסוים וישלמו שוב).

זה לא צריך לנבוע מרצון להתחשב ברצונות הסטודנטים. יש דברים שצריך להתחשב ויש שלא. יש אנשים שחולים מאוד ועדיין יכולים תקופה ארוכה לא להיות מאושפזים...צריך לאפשר לו להיבחן במועד ג כי זה מתבקש, הגיוני וסביר ולא כי הסטודנט רוצה או שסתם בא להתחשב בו...

GuestOfHonor

New member
עד כמה שאני מכיר, יש אפס סיכוי

זה לא אומר שפותחת השרשור לא יכולה לנסות לבקש מהמרצה בכל זאת, אבל סביר להניח שהתשובה תהיה:
- מועד ב' זה בדיוק למקרה שאת לא עושה את א', וזה לוקסוס.
- לפי תקנון האוניברסיטה, את צריכה להיות במילואים או בחדר ניתוח כדי שמישהו ישקול לתת לך מועד ג'.
- אפילו לא נכשלת.

Saladin

New member
אולי יש לך אפשרות לעשות מועד עוקב.

אם הקורס מתקיים בסמסטר הבא (אבל לא לומד בעברית אז לא יודע איך זה עובד שם).

השאלה היא האם זה נחשב כקורס חוזר

גם מבחינת תשלום, וגם מבחינת המגבלות למספר הקורסים החוזרים שניתן לעשות במהלך תואר (הייתה תקופה בחוג לביולוגיה, שראש החוג החדש הרשה לשפר שני קורסים במהלך כל התואר. לא יודעת אם זה כולל קורסים שהסטודנט נכשל בהם, או רק קורסים חוזרים לשם שיפור ציון גם אם היה עובר).

Paradise Circus

New member
דווקא בגלל שזה בפקולטה לחקלאות

הייתי אומרת שיש לך סיכוי

הכל כמובן תלוי במרצה הספציפי של הקורס

(וגם לפעמים בחוג שאליו את משתייכת.. יש חוגים מסויימים שאיך לומר את זה בעדינות.. מרצים לא אוהבים את הנטייה של התלמידים מהחוגים האלו ללכת ולשפר ציונים שמבחינתם לא היו רעים מלכתחילה. )

קריסטה

New member
תודה לכל מי שהגיב

הגשתי היום בקשה לועדת הוראה עם אפס ציפיות.
לפחות שאוכל להגיד שניסיתי.

oromer

New member
מנהל
אתה צודק

זו גישה נכונה... אין לך מה להפסיד מלנסות...

למעלה