מועדפת

Infected87

New member
מועדפת

יש לי בעיה. אני קורא את החוק, פעם אחר פעם, ולא מוצא תשובה לשאלתי. השתחררתי מצה"ל במרץ 2009. עשיתי טיול. חזרתי ביולי 2009 והתחלתי לעבוד בעבודה נדרשת, אבל עבדתי רק 4 חודשים (בסה"כ 80 ימי עובדה בערך). אני יודע שהחוק אומר שצריך לעבוד 150 ימי עבודה בלפחות 6 חודשים מלאים. עכשיו אני רוצה לעשות הפסקה ושוב לטייל בחו"ל עד אפריל 2010, ורק אז לבוא ולהשלים עד הסוף את המועדפת (עוד 70 ימי עבודה שזה בערך 3 חודשי עבודה- כלומר אני אסיים את המועדפת בערך ב יולי 2010). השאלה הגדולה: האם אהיה זכאי למענק מלא, למרות שהיו חודשים שבהם לא עבדתי?!? לפי מה שהבנתי זה שלמרות שעבדתי 4 חודשים אני לא זכאי עכשיו לאבטלה, ואם אני אמשיך לעבוד באפריל (שזה שנה וקצת אחרי השחור שלי) אז אני לא זכאי למענק כי בשנה הראשונה לשחוררי לא היתי זכאי לאבטלה. הבנתי נכון,או ש....? תודה

עשית סלט פירות מהכל

מספיק שעשית יום אחד במועדפת בשנה הראשונה לשחרור כדי שלא תצטרך להיות זכאי לאבטלה כתנאי למענק מועדפת. בקיצור אתה יכול לנסוע ולהיות רגוע. תשלים את הימים החסרים אחרי הטיול ותהיה זכאי למענק.

DoubleD

New member
יש לך עד מרץ 2011 להשלים מועדפת..

(שזה שנתיים מיום השחרור בתנאי שעבדת יום אחד במועדפת בשנה הראשונה) מענק מלא לחלוטין.. כמו שטלטל אמרה סע בראש שקט, ברגוע.. :)

למעלה