מועדוני שייט

zerez

New member
מועדוני שייט

בשבוע שעבר סיימתי קורס סקיפרים באחד מבתי הספר ואני מחפש להצטרף למועדון, העדפה מסוימת כבר יש לי אבל הייתי מעוניין לקבל חוות דעת נוספות לפני שאני מחליט. את שלושת הגדולים (2 בהרצליה ואחד בת"א) אני מכיר והתחלתי לברר פרטים. אשמח לקבל המלצות בנושאים: 1. מה כדאי לבדוק מעבר לעלות (זמינות סירות, הפלגות מודרכות וכו) ? 2. מתוך הכרותכם עם המועדונים השונים אשמח לקבל (במסר) חוות דעת. 3. מה דעתכם, האם כדאי להצטרף למועדון שיש לו מספר יאכטות מאותו סוג או יאכטות מסוגים שונים ? תודה

בת ים

New member
זמינות חשובה מאד

לדעתי חשוב מאד לבדוק זמינות הסירות, כשזה אומר יחס סירות מול מספר חברים. פעיליות נוספות, גם נחמד וחשוב. אבל תכלס, הצלחת החברות נמדדת, לאחר השיקול הכספי כמובן, בזמינות הסירות.

סקיפר1

New member
פעילויות המועדון לא פחות חשובות.

תבקש מכולם חודש ניסיון חינם ותראה איך תסתדר עם לוח הזמנים שלך עצמך ומה המינון שבו תרצה להשתמש בשרותי המועדון.

Alex33

New member
מאד חשוב מה העדיפויות שלך..

אם אתה שייט "עצמאי",מסודר לגבי אנשי צוות, תבדוק איזה מועדון מבטיח לך מקסימום שעות "שלך" בלעדית, על פי תאום וזמינות נוחים לך, במינימום כסף. כמובן חשוב , בכל מיקרה, סירות חדשות למדי וחדישות, נוחות להפעלה ומהירות יחסית , למירב ההנאה ממעט השעות העומדות לרשותך. אם אתה שייט מתחיל המחפש להשתפר, להשתתף בתחרויות,אולי להכיר ולהתגבש עם אחרים לצוות גם חברתית, בדוק מועדונים המעניקים גם "פעילות נילוות" של שייט מודרך, השתלמויות , פעילויות גיבוש "יבשתיות", אירועים והפלגות חו"ל. יש כיום מגוון מועדונים, חלקם הגדול בצמוד לבתי-ספר לשייט, המעניקים שרותים משני הסוגים. "יאכטות מאותו סוג"- עדיף בעיני, כך תהיה מיומן מהר בכל הפלגה ולא תבזבז זמן ( יקר) על לימוד נוסף. גם לדעתי "שורה תחתונה" היא המחיר לשעה הפלגה עצמאית ( ללא תלות בפעילות או אנשים אחרים) זמינות הסירות ( מספר חברים לסירה) וכלי חדיש ונוח להפעלה. והעיקר תפליג ותהנה !

למעלה