מועדון הסרט

מועדון הסרט

כחובבת קולנוע מושבעת, אשמח אם נתחיל לשרשר ביקורות על סרטים עדכניים, המוקרנים בבתי הקולנוע בארץ. המלצת השבוע - "התחלה" ארה"ב ,2010 | אנגלית | תרגום: עברית 148 דק' דרמת מתח ז'אנר .......................... כריסטופר נולן במאי ........................... ליאונרדו דה קפריו שחקנים ....................... וורנר בראדרס מציגים את סרטו של כריסטופר נולאן, "התחלה". בסרט מככבים ליאונרדו דיקפריו ("הטייס"), קן ווטאנבי ("הסמוראי האחרון"), ג'וזף גורדון-לויט ("500 ימים עם סאמר"), מריון קוטילארד ("אדית פיאף - החיים בוורוד"), אלן פייג' ("ג'ונו"), סיליאן מרפי ("באטמן מתחיל"), טום ברנג'ר ("פלאטון") והשחקן הוותיק, זוכה 2 פרסי אוסקר, מייקל קיין. כתב וביים את הסרט כריסטופר נולאן, שהיה מועמד לפרס האוסקר ("ממנטו", "האביר האפל"). דום קוב (ליאונרדו דיקפריו) הוא גנב מיומן, הטוב ביותר באמנות המסוכנת של הסחיטה. הוא מתמחה בגניבה של סודות בעלי ערך עמוק מתוך תת המודע במצב של חלום, כשהמוח הכי חשוף ופגיע. יכולתו הנדירה של קוב הפכה אותו לשחקן מרכזי בעולם הבוגדני החדש של ריגול תעשייתי, אך היא גם הפכה אותו לפליט בינלאומי וגבתה ממנו מחיר של כל מה שאהב בחייו. כעת קוב עומד בפני הזדמנות לגאולה. עבודה אחת אחרונה שיכולה להחזיר לו את חייו, בתנאי שישיג את הבלתי אפשרי - "התחלה". במקום לבצע את השוד המושלם, קוב וצוות המומחים שלו צריכים לבצע את המשימה ההפוכה: לא לגנוב רעיון, אלא לשתול אחד כזה. אם יצליחו, זה יהפוך להיות הפשע המושלם. אך גם התכנון הכי מדויק והיכולות הכי מקצועיות לא יצליחו להכין את הצוות לאויב המסוכן שחוזה מראש כל מהלך שלהם. אויב שרק קוב יכול היה לצפות את בואו. (תקציר מאתר קולנוע לב) המלצה שלי - ללכת. לא רק למי שאוהב את ז'אנר המטריקס. בתור אחת שלא רצתה ללכת, נהניתי מאוד.

אוססונה

New member
"אמא שלי, אוהבת נשים." (בכבלים)

אני בטוחה, כי הסרט הנ"ל, לא נעלם מעינייך. (משנת 2002). אתמול צפינו בו זוגתי ואני, בבית. שלוש אחיות "מתמודדות", מול "האם והחברה" שלה. בהתחלה, מנסות להפריד ביניהן....לאחר מכן, "חיברו" ביניהן, מחדש. בד"כ, אנו "הבנות", מתמודדות עם "אי ההכרה", של הורינו, במה שאנו. היחוד בסרט, הבעיה "הפוכה". הסוף, מאוד "מפתיע"...

למעלה