מוסר יהודי?

מוסר יהודי?

שלום רב לכם רציתי לשתף אותכם בדבר שקרה היום לבני חייל סדיר חודשיים בצבא, ואני אשמח מאוד לשמוע חוות דעתכם..האוביקטיבית. הילד שלי נישלח לשטחים קרוב לשכם ... הוא שמר על התנחלות מקום קטן ונחמד...תפקידו היה לפתוח את שערי הישוב ...בקיצור ש"ג...נאמר לו בשום פנים ואופן לא לפתוח את שערי הישוב למי שאינו מורשה..! בצהרי היום באו שני צעירים מתנחלים כבני 20 ומעלה <"נערי גבעות"?> וביקשו ממנו לפתוח את שערי הישוב ללא רשות...כשאמר להם שאין לו פקודה כזאת איימו עליו שאם לא יפתח את השער ינפחו אותו במכות...הוא מיהר לדווח למפקדו..שבא מיד לשטח וישר את ההדורים...הילד שלי שזה לו מיפגש ראשון עם אוכלוסית זאת זועזע ונפגע עד עימקי נשמתו מהיחס המשפיל שזכה מהמתנחלים הוא מסכן את חיו עבורם והם מאיימים לנפח אותו במכות..???

מתנדב

New member
שלום לך!

צר לי לשמוע דבר כזה, ואכן מקרים כאלו יכולים להיות.... הבן שלך פעל בסדר גמור, הוא אמור לשמוע למפקדיו בצבא, ולא לאזרחים שיחלקו לו הוראות, זה ידוע שהמתנחלים בזעם על גירושם מההתנחלויות, ולפעמים אותם חיילים משלמים ביוקר על זה, אם זה על ידי קללות לעברם או על ידי איומים כפי שבנך חווה מהם, בכל מקרה תרגיעי את בנך, הוא פעל בסדר גמור, ואני מאחל לו הרבה הצלחה בצבא, ושישוב הבייתה בשלום...

מתנדב

New member
את האמת, אתה צודק.....

גם אני טוען את זה, במקום שהם יתמקדו יותר בלחימה של המצב בו אנו נמצאים, הם מתמקדים בהתנחלויות....

lala897

New member
לדעתי

ההתנחלויות מגינות עלינו ולכן מגיע להם שיגינו עליהם. ההתנחלות זה חלק מהלחימה.

מתנדב

New member
יצאתי מבולבל פה....

אני התכוונתי, שבמקום שהצבא יתעסק בפינוי ההתנחלויות, שהם יתמקדו יותר במצב של המדינה, וילחמו בטרור....

lala897

New member
אה - צודק

חשבתי שהתכונת שבמקום שיגינו על ההתנחלויות.. מצטערת- התבלבלתי

עם כל הכבוד

ההתנחלויות רק מבזבזות משאבים. הן לא עוזרות בגרוש. אם היו מקימים יישובים נורמליים במקומות בהם יש התנחלויות עכשיו, השטח היה שלנו לחלוטין. אבל עכשיו ההתנחלויות רק מרעות את המצב כי הן נותנות לפלשתינים סיבה להשתולל.

lala897

New member
מסכימה איתך מאה אחוז!!!

וואו- יש משהו אחד שבו אנחנו בדיוק באתה דעה

lala897

New member
צריך להקים ישובים נורמלים

ומיד!! כיון שאין ישובים נורמלים המתנחלים מגינים עלינו בגופם מההשצלטות הפלשטינית. כנראה שזו בכל זאת לא בדיוק אותה דעה

באמת?

אז למה צריך שם כוחות צבאיים? אה, וואלה, כדי להגן על ההתנחלויות...אז יוצא שהמתנחלים לא "מגינים עלינו בגופם מההשצלטות הפלשטינית" אלא משתמשים בחיילי צה"ל כבשריון חי וגורמים לאבדות סתמיות למעשה.

lala897

New member
תראה-

אם לא היו מתנחלים שמישבים את השטחים שלנו בשטחים האלה היו ערבים עכשיו והערים הפנימיות יותר היו נהפכות לגבול בינינו לבינם.

שוב,

בגלל זה אמרתי שהיה צריך להקים יישובים(כמובן שלפני זמן רב ולא בשנים האחרונות) ולא התנחלויות במקומות האלו.

lala897

New member
ברור שהטוב ביותר זה להקים ישובים

אבל כרגע עדיף שיגורו שם יהודים מאשר ערבים.

בינתיים אנחנו מקבלים על הראש

מכל הכיוונים, וההתנחלויות ממש לא עוזרות בעניין.

Huan

New member
מעניין.

עכשיו, במקום לירוק ססמאות, תסבירי לי מנקודת מבט של מתכנן אסטרטגי במה ההתנחלויות עוזרות? ישובי אדם ללא תוצרת עצמית, גוזלים משאבים יקרים. הנקודות ה"אסטרטגיות" שההתנחלויות החדשות תופסות שוות בערכן לקליפת השום.

lala897

New member
הסברתי ואני יסביר שוב

אם הם לא היו היה במקומם ישובים ערבים עוד עזה ועוד ג'נין והערים הגדולות שלנו היו נתונות בסכנה - הם היו נהפכות ל"התנחלויות" והם יהפכו לסיבה להשתוללויות ערביות וידרשו לפנות אותם. כך לאט לאט נמצא את עצמינו בים.

למעלה