תגובה מרוכזת
בס"ד אין לי כוח להגיב בכל המקומות שאני רוצה להגיב בהם, אז הנה תגובה מרוכזת לשרשור: קודם כל צריך להבין מהו מוסר... מכיוון שהגדרה ילונית לא תעזור בפורום פילוסופיה אני אניח שמוסר הוא התנהגות ומחשבות "נכונות" וצודקות. אני מודע לכך שזו הגדרה לא מדוייקת לא שלמה, ואולי אף לא נכונה, אבל לזה כולם התכוונו בשרשור אז זה מספיק טוב בשבילי... לפי ההגדרה הזו לא רק שמוסר הוא סובייקטיבי, אלא הוא נעדר משמעות אמיתית! אם נניח שאין אמת מוחלטת(בניגוד לרעיון הדתי), אז אין בזה בעיה, כל אדם חושב ועושה מה שנוח לו, התנהגות "נכונה" היא התנהגות שמועילה לאדם... אבל אז לא ברור למה יש רעיונות של "כל האנשים שווים", או "עבדות זה רע", או "אין לרצוח", כי אין בהם שום תועלת לאדם מסויים במאמין בהם(הם=הרעיונות הנ"ל). לפי הרעיון הדתי שיש אמת מוחלטת התנהגות מוסרית היא התנהגות מוחלטת כפי שהאל רוצה. בנוגע למה ש-POINT618 אמר: " הדתי יכול לשקול שיקולים מוסריים כאוות נפשו ואף לתהות על משמעותן של המצוות. אבל הוא אינו חופשי להחליט על עמדתו המוסרית. ובמקרים רבים בוודאי שאינו יודע מהי עמדתו המוסרית בנושא מסוים עד שישאל את רבו ואז ידע. החילוני, מעצב את עמדתו המוסרית בהתאם למיטב הבנתו וערכיו. הדתי, לעומת זאת, אינו זקוק למחשבה עצמית כלל ועיקר בכל הנוגע להכרעה מוסרית. כל שעליו לעשות זה להיועץ בספר זה או אחר " ->הדתי מאמין באמת אלוהית מוחלטת ולכן הוא חופשי להחליט - והוא מחליט לעשות מה שאלוהיו ציוה אותו. החילוני יעשה מה שנכון מבחינתו, אבל אין ערובה שזה באמת נכון. ובעצם אם אין אמת מוחלטת אז אין התנהגות נכונה! ואז מושג המוסר נזרק לפח!!! מוסר קיים רק אם קיימת אמת מוחלטת... חיזוק קליל לכך הוא שכל האנשים מסכימים שרצח הוא רע(לדוגמא), אני לא מאמין שזה גנטי/פיסי, אז כנראה שזה משהוא בעצם היותו של האדם אדם! בקיצור מוסר יכול להיות רק לאדם שמאמין באמת מוחלטת, כי אם אין אמת מוחלטת אין מוסר! אני לא בא לטעון שההתנהגות ה"מוסרית" של אדם שלא מאמין באמת מוחלטת כלשהיא אינה נכונה, אלא שההתנהגות שלו אינה הגיונית! בברכה...