מוסר בימיה"ב

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
מוסר בימיה"ב

או יותר נכון, בתקופה בה מתנהל משחק הD&D שלכם. מה דעתכם על העניין? למה אני שואל? לרולנד שלי היו מספר לבטים בזמן האחרון, הוא בתכלס גיבור נודד, אבל הוא לא יודע האם הדבר הנכון לעשות אחרי שמימש את יחסיו עם לורי הוא להישאר איתה או להמשיך הלאה (הוא בחר בלהמשיך, ולחזור אליה אח"כ) דבר שני, בקרב שהיינו בו בבאר, התחלנו אותו כמפסידים, ולמרות שרולנד חטף הרבה נזק (כמעט עד אובדן הכרה) הוא לא שלף את החרב, בטענה שהם "אנשים פשוטים" ולמרות שהרביצו לנו, הוא לא רצה להרוג אותם.

מורגון

New member
רוב העולמות

בהם משחקים D&D הם עולמות המקבילים לימי הבניים שלנו עם תוספות שונות של קסמים גזעים וכו´. בימי הבניים האנושיים לא ניתן להגיד שהיה ערך רב לחיי אנשים למעט אם הם אצילים או גיבורים לכן לשאלתך השניה אני לא חושה שלרוב האנשים היתה בעיה להרוג את כל יושבי הפונדק אם היו מותקפים והדבר אף לא היה נחשב חריג או "רשע" רק דמויות שהם ממש ממש טובות אולי היו שוקלות לא להרוג את כולם. לעניין ההשתקעות במקום אחד לשם מימוש יחסים עם בת זוג יש לזכור כי על מנת להמשיך לשחק את הדמות בצורה יעילה ישנה רק אפשרות של עזיבת המקוםוהמשך הנדודים.

pumiforever

New member
דעתי ...

לדעתי המוסר בדי.אן.די הוא לא אחר מאשר ה-נטייה המוכרת לכולם. הרי בעצם אם תחשוב על זה ככה , דמות בעלת נטייה טובה לא תרצח איכר (או סתם איש) שנלחם איתו סתם ככה בבאר , אך לעומת זאת דמות בעלת נטייה רשעה תהרוג + תשרוף אדם שהפריע לה באמצע שתית השכר תפוחים (אלא אם כן השחקן החליט אחרת משיקולים אחרים). אבל למרות זאת המוסר כן יכול להקבע בדרך עקיפה ע"י מספר חוקים של שר הצבא המקומי או כל דמות בעלת סמכות אחרת: "אסור לרצוח ללא סיבה מוצדקת" \ "אסור להשתמש בנשק אלא אם לשני הצדדים יש נשק" וכו´ ... אך זה בעצם לא כל כך מוסר כי (לדעתי) מוסר זה מה הדמות חושבת על המצב הקיים - לכן אם היא תמלא חוק זה לא בהכרח אומר שזה מה שהיא חושבת שזה נכון לעשות.

DDN

New member
פומי, פספסת את הנקודה

אני לא מדבר על חוקים אלא על חוקים שבלב

Ferenheit

New member
אם הייתי יודע שחטפת כל כך הרבה

הייתי עושה מהם נקניקיות גרינבוטל (תנסה פעם, מתכון של דוד שלי). אבל במקרה הכי גרוע היית מתעלף. אם הם היו שולפים נשק זה היה עניין אחר. ב. לא ידענו אם הם איכרים (והם לא היו). ג. זה עניין מאוד יפה שחשבתי עליו רק אחר כך - אם מישהו היה שולף חרב אז הקרב היה הופך פתאום לקטלני. אם הכוחות לא היו מאוזנים (מבחינת החימוש) אף אחד מהם לא היה תוקף כי התקפה מזדמנת נגדו יכולה הייתה לעלות לו הרבה יותר מכמה שיניים שבורות ופנס בעיין ו.. (אני אסביר לך את העניין עם הנקניקיות בהזדמנות). מבחינה מוסרית - העולם פשוט קשוח יותר. פחות סלחני. החשודים אינם נהנים מהספק בצורה מלאה כי בניגוד למצב היום אדם כזה יכול בקלות להימלט מעבר להישג ידו של החוק (קסם משנה את העניין הזה לפעמים). זאת נקודה מעניינת - לקסם ולנוכחות שלו בעולם יכולה וצריכה להיות השפעה על כל תחומי החיים (זאת הבעיה שלי עם מבוכים ודרקונים) והמוסר והחוק הם חלק מהעניין. חשודים בפשע צריך לסמן בצורה קסומה (יש את הסימנים המאירים שמותיר הOOzmaster), בתי משפט צריכים להשתמש בלחשי גילוי שקר, בניינים יכולים להיות מוגנים באופן קסום נגד הצתה ובתי כלא מוגנים באופן קסום נגד הימלטות. יש עוד אינספור אפשרויות כמובן. בגלל זה תמיד (כמעט) בעולמות שאני משה"ם בהם קסם הוא עניין נדיר ורציני. דמיינו עולם פנטזיה עם עשירית (עשירית !!!) מכמות ונוכחות הקסם בעולם הרגיל של מבוכים ודרקונים. ראש העיר נרצח ואישתו ששכבה לצידו במיטה לא שמעה דבר. אם במצב רגיל היית מעלה אפשרויות כמו האישה שותפה לדבר עבירה (אפשר לחקור אותה ואפילו להשתמש בקסם אבל יכול להיות שיש לה קסם נגד וקסם מיסוך לקסם הנגד), או שהיא סוממה (אבל יכול להיות שהיא הוקסמה\הורדמה\הוקפאה\שוגרה\הוחרשה\עוורה) פתאום נפתחות איסוף אפשרויות שבהן קסם יכול להיה להיות אחראי לאירועים ואין דרך אפילו להתחיל ולפסול אפשרויות. דבר אחר: כל העיר ראתה את ג´ק הורג את ראש העיר בכיכר. אבל: יכול להיות שמדובר בדופלגנגר, קוסם שעבר שינוי צורה, אשליה, סימולקרום, מליון יצורים אחרים. ג´ק חף מפשע מחמת הספק - בוודאי. מה גם שיכול להיות שג´ק הוקסם, נשלט, פוקד, נשלח, יועד להרוג את ראש העיר (שאולי היה איש זאב, איש עכברוש, איש דב, איש נמר, השטן).

תמיד אפשר לשלוף שרפרף

רולנד הוא בעל מוסר. ולא רק הוא. הרי אף אחד מהחבורה לא שלף נשק על האנשים ה"נחמדים", כולל אריתיה, שלמיטב הבנתי, כל זה התחיל בעטיה (ולא בגללה, פשוט כי לא הייתי שם). מצד שני, אם רולנד היה מתעלף או משהו, והחבורה היתה רואה את העניין, יש לי הרגשה שלפחות אחת מהדמויות (ואני מדברת בשם עצמי, כרגיל) היתה שולפת איזה נשק חביב. ואני בטוחה שגם אם מישהו אחר היה נפגע באופן רציני, שאר החבורה היתה מגינה עליו. אבל פעלנו בהתאם למוסריות של הדמויות והחבורה, ולא עשינו דברים שכאלה. אגב מוסר, לדעתי, כמו בכל חברה בכל זמן נתון, לכל אדם יש את המוסריות שלו. אם רולנד באמת אוהב את לורי, הוא ירצה, מן הסתם, להישאר איתה. אבל יצר ההרפתקנות שלו חזק מאוד. כפי שאני רואה את המצב, יש שלוש דרכים בהן רולנד יכול ללכת: 1. להישאר עם לורי ולעזוב את החבורה, דבר שאנחנו מאוד לא רוצים שיקרה, ואני בטוחה שגם לא יקרה, מן הסתם. אלא אם כן חשבת כבר על דמות חדשה :) 2. לגרום ללורי לגלות את יצר ההרפתקנות החבוי בה, ואולי דווקא יצר הנקמה, ולצרף אותה לחבורה שלנו (מן הסתם בתור NPC, למרות שאם נמצא שחקנית שמעוניינת להשתתף, היא תוכל להפוך ללורי אמיתית). זה יכול לגרום מעט צרות בהתחלה, אבל זה רעיון מקסים לדעתי. 3. להבטיח ללורי שהוא ישוב יום אחד, בידיעה די ברורה שזה לא יקרה בזמן הקרוב, להפנות גב, למחות דמעה ולהמשיך הלאה. סוף מעצבן. שכחתי משהו?

מורגון

New member
ניתן תמיד

להטיל sleep על ידי הקוסם ולפתור את הבעיה בלי כל ניפגעים

the off player

New member
לכל חברה המוסר שלה

חברה שמקריבה קורבנות אדם לאל שיורד מדי חודש לאכול את הילדים הצעירים ביותר בממלכה תראה כמו סיוט למי שבא כמעט מכל מקום אחר. אם אתה חלק מחברת אוכלי אדם, לא יראה לך מוזר לראות יד אדם על הצלחת, ועוד תגיד "הממ.. יד בשעועית עם רוטב תירס מוקרם, תודה אמא!". אם אתה חיית כל ימיך עם אורקים והדוד הטרול בא לבקר פעם בשבוע והביא לך ממתקים, ואח"כ הצטרפת לחבורת "הרפתקנים" שגאה בכישורי ציד האורקים שלה, כשפעם בחודש נוהגים לצוד את ה"טרול החודשי!", אתה עלול קצת להתחרפן. אם בפאב של השכונה בה גדלת היה נהוג ללכת מכות לפחות אחת לערב, כדי לתבל את הלילה, וכולם היו חובטים אחד בשני בשמחה, מדי פעם מרסקים כסא או משהו, ועברת דירה, ואתה נכנס לפאב שבו מוגשות ידי אדם בשעועית עם רוטב תירס מוקרם, והאיש שיושב בשולחן לידך גדל עם אורקים ודוד טרול הביא לו ממתקים פעם בשבוע, והוא מחכה לחבורת ה"הרפתקנים" שלו, שהלכה לה לצוד את אותו דוד הטרול, ורק עכשיו הוא הבין את זה, אם תחליט לממש את התכניות שלך לחערב("סתם לצאת לשתות משהו ואולי ללכת קצת מכות בפאב, לשבור כסא או משהו..."), אולי תגמור את הלילה באיכילוב עם שני חיצים תקועים בחזה, ויד אחת או שתיים פחות, שיוגשו בשעועית עם רוטב תירס מוקרם, כשהקבוצה תחזור עם ראש של טרול שיראה למישהו די מוכר ויעורר בו זכרונות של ממתקים מוזרים, ויהיו רעבים. יום טוב לכולם.

ננסק

New member
וואו, מה אתה אומר

זה עקרון סוציולוגי סופר-בסיסי, כמו שאני משוכנע שאתה יודע... (לוקח סוציו-אנתרו´ באיזו אוניברסיטה, הא? :) ) אבל זה לא עוזר בפתרון השאלה כאן.

magnus the red

New member
הדבר המוסרי

אם מנסים להרוג אותך (ויש להם סיכוי טוב להצליח) יש לך כל זכות להגן על חייך בכל דרך אפשרית. כמובן שתעשה א השיקול: ילד בן 10 שזורק עליך אבן הוא כנראה לא איום, אבל יותר קשה להחליט כשמדובר באיכרים עם אלות. בכל מקרה, אם כמעט איבדת את ההכרה (מכיוון שמדובר במו"ד אני מניח שזה נק"פ כמעט 0- מה שבכל שיטה אחרת היה הרבה יותר רציני) זאת סיבה טובה לשלוף חרב. בקשר ליחסיך עם לורי- אם רולנד הוא מסוג הדמויות שהיו ממשיכות הלאה- תמשיך הלאה. אם לא- אל תמשיך לנדוד. מבחינת הדמות זאת סיבה נהדרת להחליט שנמאס מחיי הסכנה והגיע הזמן להשתקע. תהיה נאמן לדמות, ואם היא היתה נשארת, שתישאר. לדעתי זאת דרך נהדרת לגמור לשחק עם דמות מסוימת. אתה תמיד יכול להתחיל דמות חדשה.

DDN

New member
זה בדיוק הקטע.

מבחינת המשחק, יש לי 31 נק"פ והגעתי ל29 נק"פ בנזק הכנעה. וזה הקטע, רולנד חי בשביל להשיג בחורות, אבל הוא עבד כ"כ הרבה עבור לורי, שנראה לו משונה לעזוב. מצד שני, אחרי שהשיג בת איכרים, ובת של שריף (בגלל זה הוא נרדף בעולם), עכשיו הוא רוצה לשדרג עצמו ולהשיג דוכסית.

magnus the red

New member
נו, טוב

אם תשיג דוכסית, תודיע לנו. מצד שני זה די חרא של התנהגות לזרוק אישה אחרי הלילה הראשון, ביחוד אם חיזרת אחריה הרבה. שוב, תחליט לפי האופי של הדמות. האם רולנד היה מוותר על סקס בטוח (כלומר בטוח שיקבל סקס, לא קונדומים או משהו) בשביל לחפש סקס עם המעמדות הגבוהים, מה שמאוד לא בטוח וגם עלול לגרום למוות (וזה די בטוח)? ועוד משהו בקשר ללשלוף חרב: לעשות את זה באמצע קרב ברים, אפילו קרב ברים רציני ומסוכן, זה די מושך תשומת לב ויכול להפסיק את הקרב בשניה ובלי נפגעים. טוב, אז אולי תצטרכו למצוא מקום אחר לישון בו, אבל לפחות זה לא יהיה בבית חולים. לא תמיד עובד, ותלוי בעיקר בשה"ם, אבל שווה לנסות.

DDN

New member
ועכשיו עלית על מהותו של רולנד.

רולנד הוא הטיפוס שיוצא להרפתקאות במטרה לקנות שם של גיבור גדול. למה? כי גיבורים מ**נים הכי הרבה. והקטע עם לורי, שהוא פעם ראשונה עבד כ"כ קשה בשביל הסקס. וכמו כל דבר שאתה עובד בשבילו קשה, אתה מתחיל להעריך אותו.

Ferenheit

New member
רולנד צריך אישה בכל כפר

או בכל מחנה עבדים. בכל מקרה. לפני שאתה מתחתן עם בת-השטן במסווה [אני מקווה שלא שכבת איתה כי זה נזק משני של 5ק8 חוסן], רק בוא איתנו לנקום בקיילין, לפתוח את התיבה, לחקור את מקדש הרשע, להציל את ברנדט ולתפוס את מי שהרעיל את הכהן. אחר כך אני מוכן לממן [אני אהיה מסוגל אז] עשב עישון זוטוני לכל באי החתונה (וקייד יעשה זיקוקים שגאנדאלף לא חלם עליהם).

ננסק

New member
התכוונת "עשב עישון בן-מחציתי"

[עצוב אבל נכון. או שמא..?] וקייד ישלוף את תרגיל הפרסטידיגיזציה המפורסם שלו, שבו הוא מטיל את הלחש חסר ההגדרה וקשה ההתבטאות הזה.

g7

New member
המנחה שלך יכול לפתור את הבעיה

אתה בתיאום עם המנחה שלך צריכים לפתור את הבעיה כמו שאני רואה את זה יש לך 5 אופציות : 1. רולנד מתחתן ואתה מחליף דמות . 2. לורי מצטרפת לחבורה וממשיכים בערך כרגיל . 3. רולנד עוזב את לורי וממשיכים חצי כרגיל (אולי מתישהו הוא יחזור ויגלה שהיא צריכה עזרה מסוג כלשהו / נחטפה וצריך להציל אותה / התחתנה והבעל מרביץ לה וכו... . 4. מישהו חוטף / הורג את לורי נוצר מצב של מרדף בכדי להצילה / לנקום , הרפתקאה כזו יכולה להימשך זמן רב ולכלול בתוכה המון תת הרפקאות.. ונקמה היא תמיד דבר נפלא . 5. לורי הופכת לבסיס , קרי כל פעם החבורה יוצאת למשימות שונות ותמיד חוזרת לאותה עיר / כפר שבה גרים יחד לפעמים רולנד ולורי .

Ferenheit

New member
הוא לא מתחתן !!!!!

רולנד ! ר-צ-ון חו-פ-שי ! קייד ידידי, מילה אחת אינה מספקת אותי. אך יש חדשות מסעירות: "הין" או "hin" - כך קוראים הזוטונים - לעצמם !!!!! (Forgotten Realms). חבל שזה שם כזה #$%#@#@ ! למה להציל את ברנדט ? אה, למה אני טורח בכלל.

למעלה