מוסקבה

trener

New member
מוסקבה

מניח כי כולם שמעו על הטרגדיה של בני ערובה במוסקבה. כיוון שיש לי גישה לשפה אביא כמה עובדות שאולי לא הוזכרו. אולי כ1000 אנשים בבניין ממולקד, ס"כ 2000 ק"ג של חומר נפץ, חלקו פלסטיט. הפיצוץ עלול היה למוטט את הבניין. לפני ההסתערות הוכנס לבניין גז מרדים, כנראה גז עצבים. 350 מבני ערובה עדיין מאושפזים, 40 מחוסרי הכרה, יותר מ90 נהרגו. 0 אבידות לכוחות הבטחון. מה דעתכם על המבצע, כמי שעוסקים באומנות לחימה.

isaacl

New member
כמי שעוסקים באומנויות לחימה?

למה אתה מתכוון בדיוק? מה אתה מצפה שמישהו מפורום זה יענה? אולי שנתחבר לקי של הצ´צ´נים? שנעביר את האנרגיה המשותפת ונסכים לכל הצעה מטורפת שלהם עם פרצוף של סמיילי ועיניים מצועפות? או אולי להעניק עצות "מקצועיות" ללוחמי הקומנדו הרוסים? Get real

onidin

New member
הכתובת הייתה על הקיר....

...על אף שאינני מוצא את ההקשר לאומנויות לחימה בלקיחת בני ערובה, חילוץ ללא נפגעים מקרב בני הערובה הוא "אומנות אחרת" לטעמי. וקצת לגבי התוצאות זה היה ברור שהעניין יגמר כך ואני מניח שלא רק לי אלא לכל מי שקצת מבין בנושא ויעיד על כך טל "הדוב הלבן" איתו דיסקסתי את הנושא בנסיעה חזרה מאימון דרום,וראיתי את הנ"ל קורה לא בגלל בישוריי כנביא אלא כי ברור הדבר לכל מי שמבין\התעסק במו"מ דומה ומן הסתם גם מכיר את ה"קולגות" בשאר המקומות בעולם. הסיכוי לחלץ מתוך מבנה שכזה 800 900 בני ערובה עם כ50 חמושים וכמויות לא מבוטלות של חומרי נפץ(טרנר -2000 ק"ג נראה לי קצת הרבה מדי ממה שהיה להם זה אומר שכל אחד ואחת מהם "שם" עליו בכניסה לפחות כ40 50 ק"ג ,הרבה יותר ממה שצריך כדי למוטט את המקום וקצת מסרבל בהשתלטות הראשונית)וללא נפגעים הוא קרוב לאפסי, מצד שני מי שמכיר את המנטליות של ממשלות רוסיה\ברה"מ לאורך השנים יודע כי אין שום כוונה ולא הייתה כזו להיכנע לדרישות החוטפים, והפריצה -עניין של זמן,אז שלחו פנימה את ה"ספצנאץ" ואת ה"אלפא" וחילצו רק לאחר שהרגו את כל החוטפים למעט 3 להבנתי ועל הדרך נגרמו אבידות לבני הערובה בסדר גודל של 10% הרבה מאוד במונחים של יח´ מקבילות אצלנו אך "נסבל" אצל החברים במוסקבה מעניין יהיה לראות כמה מבני הערובה אכן נהרגו מאש ידידותית וכמה ע"י החוטפים בעת ההשתלטות או קודם לכך.

לא בטוח שסיירת מטכ"ל היתה מבצעת

יותר טוב - 50 חוטפים, בבניין עם הרבה חדרים, זה הרבה מאוד אנשים לנטרל. לדעתי היה מזל גדול שאף-אחד מהחוטפים לא הספיק לשחרר נצרה של רימון, או גרוע מזה... נקודה אחת שצריך לזכור: הפקודה לפרוץ פנימה היתה כאשר היה נראה שהחוטפים יורים בבני-ערובה בלי אבחנה. מבחינה טקטית, זו התקפה כשאין אלטרנטיבה אחרת - ממילא יורים בבני-הערובה, אז מה זה משנה אם הם ימותו מהיריות שלנו או של החוטפים?
ועובדה שחילצו מאות אנשים! ולא פחות חשוב, הראו לכל העולם שטרוריסטים לא מצליחים מול רוסיה. זה אומר שהפיגועים הבאים יהיו פיגועי נקם, ולא פיגועי-מיקוח. זה טוב? זה רע? אצלנו כבר מזמן אין פיגועי-מיקוח, אבל פיגועים יש.

trener

New member
חומר נפץ הוכן מראש

חלק מהמחבלים עבדו בשיפוץ הבניין והסתירו כמויות רבות כחומר בנייה

למעלה