מוסיקה.

evanescent

New member
תיקון :

במשפט: "כשאתה מזלזל באנשים שלא עוסקים למחיתם במשהו שלא מגלם את הפוטנציאל.." יש "לא" אחד מיותר. לא משנה איזה מהם.

סוגי אינטיליגנציות

את צודקת לירי. בעקבות ההודעה הראשונה בשירשור גם אני תהיתי מה זה בדיוק אינטיליגציה?

למשל, אני מכירה מישהי שהיא מהנדסת, סיימה תואר בהצטיינות, מאוד מוכשרת בכל מה שקשור להנדסה, אבל מה - כשמדברים איתה סתם שיחת חולין מתגלה בחורה דלה ושטחית, ללא תחומי עניין מיוחדים ובלי הרבה ידע על הסובב אותה.
אז היא נחשבת אינטיליגנטית או לא?

נזכרתי שפעם שמעתי שיש סוגים שונים של אינטיליגציות ואז מצאתי בויקיפדיה את ההסבר המעניין הבא:

http://he.wikipedia.org/wiki/אינטליגנציות_מרובות

אז נדמה לי שמי שאוהב מוזיקה מסובכת ומורכבת, אולי זה פשוט מעיד על האינטיליגציה המוזיקלית הגבוהה שלו... מסתבר שיש סוג כזה.

ואם ממש מתאמצים אפשר אולי לקשור אנשים שאוהבים מוזיקה מסובכת, מנגנים ברמה גבוהה וכו' , גם לשני הסוגים הראשונים של האינטיליגנציות - לשונית , ולוגית מתמטית. אבל הקורלציה היא בטח חלשה.

קראתי עכשיו קצת יותר את הערך הזה בויקיפדיה

ממש מעניין. בין רוב הסוגים לבין "תואר בהנדסה" או "פסיכומטרי גבוה" אין שום קשר...

תודה על החיזוק

קשר חלש אולי

יש קשר בין מנת המשכל לבין מי שיבחר להסתובב איתו וידוע שלקבוצות שונות יש העדפות מוסיקה שונות.

somewoman

New member
לא

או שכן?

שאלה מעניינת..
התכוונתי לכתוב שאני מכירה אנשים חסרי אינטליגנציה ששומעים מוזיקה שנחשבת ל"טובה" וכאלה מאוד אינטליגנטים שלא שומעים מוזיקה בכלל..
אבל אז נעצרתי לרגע וחשבתי..
מה זה "מוזיקה טובה"?

כל אחד והעדפות שלו, כל אחד וה"טובה" שלו.. אחד יאמר שהאופרות זה מוזיקה טובה ואינטיליגנטית והשני יאמר שהקלאסי דווקא.. או המטאל..

שורה תחתונה, גרמת לי לחשוב ואין לי תשובה, נראה לי שאין קשר בין רמת האינטיליגנציה לבין סגנון המוזיקה, זה יותר עניין של אופי ...

אולי זה לא "טובה" לעומת "גרועה"

אלא "פשוטה" לעומת "מורכבת".
אולי אפשר ללמוד משהו (אם כי כנראה לא הרבה) על האינטיליגציה של מישהו שמקשיב רק למה שיש ברדיו, פופ פשוט וכו', ולא רוצה להתעמק במשהו קצת יותר מורכב.

לא סגורה על זה

מה שאני כן יכולה לומר זה שבד"כ רוב האנשים שיצא והתחברתי אליהם,
במקרה גם היו כאלו שחובבים פחות או יותר את אותו סגנון שאני אוהבת.
אבל אצלי זה קל כי אני אוהבת גיוון רב במוזיקה. לא נעולה על ז'אנר מסוים.

אבל בוא נגיד שמזרחית כבדה או מזרחית בכלל, כמעט ולא שומעת.

למעלה