מוסיקה - מקצוע

Margulo

New member
מוסיקה - מקצוע

יש פה מישהו שמתכוון לעסוק במוסיקה כמקצוען? יש לי כמה שאלות

yotamstei

New member
אני!

אני פחות או יותר עוסק בזה כמקצוע גם עכשיו ואני מאוד מקווה שיתאפשר לי לעסוק בזה כמקצוע גם בעתיד. למה?

Margulo

New member
הדילמה

חברים, אני צריך עזרה והמלצה שלהם! אני התחלתי בקריירה של מהנדס חשמל (עתודה עם כל החרא מאחורי זה) כי אז לא ידעתי מה אני באמת רוצה לעשות בחיים. פגשתי כמה חבר'ה תוך כדי לימודים והרכבנו להקה ועכשיו אני לא יכול לחשוב על שום דבר חוץ ממוסיקה. הרבה אנשים סביבי אומרים שאני מטורף, עם אני רוצה לעסוק רק במוסיקה, שהסיכוי להצליח הוא אפסי וש"גיטרה זה תחביב טוב אבל אי אפשר לחיות מזה" (ככה אמרה פעם הדודה של ז'ון לנון) ועכשיו השאלות: נניח והחלטתי שאני רוצה להיות מוסיקאי ולחיות מזה (להרוויח מזה) השאלה היא האם הדבר בכלל אפשרי בארץ? איזה אלטרנטיבות יש למוסיקאי בארץ? איפה מומלץ ללמוד? האם אני חייב ללמוד לתואר? ולאן בעצם ממשיך הבן אדם שסיים לימודיו באקדמיה? מיכאל (Margulis) abrahmarg.hotmail.com

seafox

New member
זה נכון.

זה קשה לחיות ממוזיקה (ז'ון..חחח מבריטי הפך לצרפתי,אם היה שומע את זה היה מתהפך בקברו). אבל יכול להיות אפשרי.הכל עניין של מזל.איפה אפשר ללמוד?תלוי מה.ובאיזו רצינות. איפה אפשר להתקיים מזה?מזל מזל מזל.

Margulo

New member
תגובה לתגובה

זאת התשובה די חמקנית, הייתי אומר תוכל להרחיב בדבריך? תודה

shykedmi2

New member
אוקיי -

ראשית, כל מה שאני אומר הוא לדעתי, ולדעתי בלבד. זה לאו דווקא אומר שהיא נכונה יותר מאחרות, אלא שזה מה שאני יודע מנסיוני. בוא נגיד דבר ראשון, שאף פעם לא מאוחר מדי. הכל תלוי בכח רצון שלך, וזאת לא קלישאה. אני עובד עכשיו עם זמר (מצויין!) שלא יודע כלום מבחינה תיאורטית, וגם מבחינת פיתוח שמיעה (שזה מאוד קריטי לזמר). בנוסף לעבודה שלנו על השירים שלו, אני מלמד אותו תיאוריה, משמיע לו מוסיקה שונה, מפתח לו את השמיעה בתרגילים. הוא התחיל ללמוד פיתוח קול. לא להאמין שיש כזה כח רצון לאדם. אני יכול להעיד על עצמי שלי ממש אין כוח רצון עצום שכזה. כל מי שרוצה לעסוק רק במוסיקה הוא מטורף. זה הדבר הכי לא בטוח בעולם כנראה. זאת לא עבודה קבועה, שאתה יודע שתהיה שם מחר. אתה צריך להוכיח את עצמך כל פעם מחדש, כי פעם אחד שפישלת ולא הוכחת את עצמך, לא קוראים לך יותר, ואז אתה לא מקבל כסף, ואז יש לך בעיה לגמור את החודש. בארץ - בארץ, כל מה שאתה יכול לעשות, אם אתה רוצה להרוויח כסף ממוסיקה, זה להיות "פרוצת אולפנים" במילים עדינות. כל היום מתרוצץ בין הפקות, מנגן חומר שלא שלך במהירות הכי גבוהה, וביעילות הכי גבוהה, מקבל את הכסף, והולך למקום אחר. איזה אלטרנטיבות יש? אני יכול להגיד לך שאני מתכוון לבנות את עצמי בתור נגן אולפנים, אבל בסופו של התהליך להיות פרפורמר. זאת אלטרנטיבה, אבל אלטרנטיבה פחות טובה למי שבאמת רוצה לחיות טוב. פרפורמר מקבל מעט מאוד כסף, הרבה פחות מנגן אולפנים. אתה לא חייב ללמוד לתואר. יש לי חבר, סקסופוניסט, שאני מכיר כבר מכיתה י'. מכיתה י' הוא די הפסיק ללמוד ורק בא לשיעורים במגמה. הוא עכשיו מנגן עם הדורבנים ופורטרט. זה רק משנה אם אתה טוב, או אם חושבים שאתה טוב, להבדיל. את אף אחד זה לא יעניין כמה תארים יש לך וכמה מלומד אתה. מבחינתם, אל תדע לקרוא ולכתוב, ולדבר, ואם תנגן כמו חיה, תקבל את המקום שלך. דיפלומות זה רק לאוניברסיטאות (וכמובן למען עצמו, לא למען אחרים - לפחות במוסיקה, אני חושב). אם בכל זאת החלטת ללמוד בארץ... המממ... אופציות יש, אבל בפועל על כל אחת מהן יש ביקורת חריפה מאוד. על רימון (ג'אז ומוסיקה קלה) יש ביקורת אינסופית (ומכאן גם על ברקלי, בבוסטון). על האקדמיה למוסיקה בת"א (קלאסי וג'אז) יש ביקורת חזקה מאוד. אין בית ספר שלא חומק מביקורת כמעט בארץ. על "הד" לא שמעתי ביקורות שליליות (אני חושב שזה בית ספר לסאונד), ועל האקדמיה למוסיקה בירושלים (קלאסי וג'אז) אומרים שהיא נחמדה, אבל גם עליה יש פה ושם שמועות לא טובות. אני יכול להגיד לך על עצמי, שאני מתכוון ללמוד אך ורק בניו-יורק (ואם אוכל ללמוד בארץ בחינם בזמן הזה, אעשה זאת - נכון להיום, זה אפשרי). בניו יורק יש לך אינספור בתי ספר מדהימים. NEW SCHOOL, MANNES, MANHATTAN, JULIARD. בניו יורק ישנה יותר התמקדות מבחינת בתי הספר על מוסיקה קלאסית (למרות שכל אחד מבתי הספר האלו מציעים גם מגמות ג'אז). בבוסטון יש גם בתי ספר מפורסמים, כמו BERKLEE (ג'אז), ועוד בית ספר ששמו פרח מזכרוני, אבל הוא בית הספר השני בפרסומו במסצ'וסטס. לאן ממשיך אדם שסיים את לימודיו? עקרונית, עד כמה שידוע לי, ורק לי, זה לא נותן כלום חוץ מידע, אלא אם כן, אתה רוצה להיות מרצה באוניברסיטה או משהו כזה. העבודה היחידה בעשיית מוסיקה נטו היא נגינה, ובשביל זה, אתה חייב להכיר אנשים, ולנגן הכי טוב שאתה יכול, ולהוכיח לאנשים שאין יותר טוב ממך, ושאין מישהו אחר שכדאי להם לקחת לעבודה הבאה. כל שניה על במה זה חיים או מוות (פה זה פחות, בניו יורק זה ממש ככה - לא מנסיון). וזה מאוד מאוד קשה. להיות מוסיקאי זה דרך חיים ולא מקצוע. אם אתה רוצה לעשות את זה בשביל הכסף (ואני מבין שלא), אז אל תיגש לזה בכלל. יש דברים הרבה יותר רווחיים. אתה חייב להרגיש שהמוסיקה זורמת בעורקים שלך בשביל לדעת שאתה מוסיקאי, לא משנה מה. אני כבר ידעתי מגיל 6. לא היה לי ספק מה אני הולך להיות ומה אני הולך ללמוד (בתיכון - רק היום אני יודע מה אני ארצה ללמוד בקולג'). זה מאוד מאוד קשה, להיות מוסיקאי. גם אם אתה ממש טוב. לא תמיד זה קשור בזה. זאת החלטה מאוד חשובה, שיש לא מעטים שעושים אותה. אותו זמר שסיפרתי עליו - הוא לומד בכלל אלקטרוניקה עכשיו, ונכון לרגע זה, כל מה שרץ לו בראש זה מוסיקה, והוא החליט שהוא הולך להיות מוסיקאי ולעשות כל מה שצריך בשביל להצליח בתחום הזה. אני יכול להגיד לך אימרה לא נכונה. המורה שלי בבית ספר, צור בן זאב, אמר לי: "תשכח מלהיות פסנתרן קלאסי. איחרת את המועד ב-15 שנה". אני למדתי ג'אז שנתיים (י'-י"א) ומיציתי את עצמי בזה מבחינתי (עד כמה שזה יישמע מוזר), ואחרי זה רציתי לחזור למוסיקה קלאסית, כי זה ריתק אותי. אני יכול להגיד לך עכשיו, שאחרי לא יותר מדי שיעורים, המורה שלי בהחלט רואה פוטנציאל (ואני לא לומד אצל אפסים - המורים הכי טובים בארץ - שאגב, גם זה עולה המון כסף - 150-200-300 שקל לשיעור אחד). לא שאני רוצה להיות פסנתרן קונצרטים קלאסי. אני רוצה להיות ברמה של פסנתרן קונצרטים קלאסי, כמו שאני רוצה להיות ברמה של פסנתרן של קונצרטים של ג'אז. אני עושה את זה בשביל להרחיב את האופקים שלי והידע שלי בתור פרפורמר, מעבד מוסיקלי וכו'. אני בכלל הולך ללמוד תזמור, קומפוזיציה וניצוח בקולג'. אף אחד מאלה לא ייתן לי שום דבר של ממש חוץ מידע בעיסוק של מוסיקה קלה שאני רוצה לעסוק. ואני בכל זאת הולך ועושה תואר באוניברסיטאות וקולג'ים. זאת החלטה חשובה מאוד, שצריך לחשוב עליה טוב מאוד. מקווה שעזרתי לך להגיע להחלטה. בהצלחה! אתה מוזמן לדבר איתי מתי שתרצה. שי קדמי

FABER

New member
יפה אמר שי ואני עומד מאחורי מילותיו

אך תן לי להציע לך אלטרנטיבה שאולי תוכל לשלב את 2 המקצועות שבהם אתה עוסק כרגע ורוצה לעסוק בעתיד. בתור אדם שהוא עתודאי בהנדסת חשמל וחותר לכיוון התואר בנושא ובד בבד רוצה להיות מוסיקאי בכל ליבו ונשמתו, הייתי ממליץ לך לסטות מעט מאור הזרקורים וללכת במהרה ללמוד סאונד. איש הסאונד בימינו הוא חלק בלתי נפרד מן ההרכב/סולן ,ללא ספק אני יכול לאמר לך שאם האדם שעומד על הקונסולות עושה עבודה קלוקלת -כל עבודת האמן נזרקת לטמיון. בתור אדם שעוסק בנושא (למדתי בהד תקופה קצרצרה, התאכזבתי וגיליתי שאני משיג הרבה יותר בעצמי)- אני יכול להעיד שהידע הטכני בחשמל ואלקטרוניקה עומד לזכותך ואם נשמת מוסיקאי זורמת לה בעורקייך אז לך לעשות זאת. אל תפחד מן העובדה שאת התהילה מקבלים אחרים, זה תלוי מי צופה בהופעה, אני לדוגמא בוחן ראשית את מערכת ההגברה כאשר אני בהופעה ויותר מכך אני משנה פוזיציות בהיותי באולם בכדי לבחון את הנושא לעומקו- אני מקבל רובד נוסף של הנאה מן המוסיקה כאשר הסאונד הוא ברמה טובה. על אותו אדם אשר החליט שזוהי דרכו, חלות אותן חובות (לדעתי) אשר חלות על המוסיקאי עצמו ואף יותר מכך. אם הייתי אמן מופיע הייתי מחפש סאונד-מן שיודע לקרוא תווים -יש לכך יתרון עצום על סאונד-מן שאינו בקי בכך . כשעבדתי במקצוע בחברת "סינקופה" בדרום הגענו למסקנה חשובה בנוגע. הגברה היא יותר ממעשים טכניים היא "הזזת האויר" (כל מי שלמד אי פעם פיסיקה יבין בדיוק) -איפה?- יש אין ספור בתי ספר ברחבי העולם אשר מעניקים תואר בנושא (בארץ הרמה ב@#$#חת) ומעודדים המשך בתחום ואף עוזרים במציאת עבודה. עפ"י דעתי העיסוק במקצוע שכזה הוא בעל רשת ביטחון הרבה יותר רחבה. מקצועות העוסקים ב"סאונד" תוכל למצוא בטלויזיה,בתעשיית הסרטים, ברדיו, בהופעות/חברות הגברה, בתעשיית הרכב (אני שם) ועוד ועוד... שקול את ההצעה בחיוב, אם יש לך אוזן מוסיקאלית ואתה נהנה לשמוע מוסיקה כמו שצריך ,אז לך על זה

shykedmi2

New member
נכון מאוד!

וגם, קח בחשבון שאם אתה הולך ללמוד סאונד, בו זמנית אתה יכול להקדיש הרבה זמן לאימונים על הכלי שלך, ובו זמנית להפוך להיות גם נגן טוב. זה משהו שיכול לתת לך זמן והתמקצעות בנושא מאוד מאוד חשוב בו זמנית.

Margulo

New member
wow!

קודם כל תודה על התשובה המורחבת! אם הבנתי אותך נכון, דירבת על התדקמות של בן אדם אחד שהחליט להיות מוסיקאי. הבנתי גם שאתה בעצמך הולך לכיוון של מוסיקה קלאסית. בוא נחדד משהו לגביי קודם כל כמו שאמרתי אני לא לבד, אלא ישנה להקה שמנגנת מוסיקה שהיא "קלה" (לא קלאסי ולא ז'אז, למרות שישנן השפעות משני הצדדים כמובן) אנחנו מנגנים משהו שאפשר להגדיר כמוסיקת רוק לא יודע, אולי מוסיקאים רציניים כמוך לא מתייחסים לסוג זה של מוסיקה בכלל, לא יודע... :) בוא נשאל שאלה הבאה: מה אתה יודע על אופציות העומדות לפני להקה, לא מוסיקאי בודד? (בארץ ובחו"ל) חומר רקע: השירים הם באנגלית, אין לנו סיגנון אחד מוגדר אלא אנחנו מנסים כל מני סגנונות: Rock'N Roll, Psychodelic Rock, Heavy Metal, Hard Rock. בדרך כלל מה שיוצא לנו זה ערבוב בין אלא. עכשיו הבעייה היא שאין לי שום מושג לגבי מה שקורה בעולם המוסיקה לא בארץ ולא בחו"ל, אם אפשר להתייחס ל MTV בתור מדד למה שקורא בחו"ל המצב הוא ממש על הפנים, אם ישנן להקות טובות חדשות, איפה הן? למה לא שומעים עליהן? אשמח לכל התייחסות תודה מיכאל

shykedmi2

New member
אוקיי -

רק הבהרה קטנה - אני לא הולך לכיוון מקצועי של מוסיקה קלאסית כלל וכלל. זו הנקודה שניסיתי להבהיר. אני הולך ללמוד מקצועות קלאסיים על מנת לפתח אצלי יכולת במוסיקה קלה, שכן אני רוצה להיות מעבד מוסיקלי וכותב חומר עצמאי. בטח כשינסו להגדיר אותי יום אחד יגידו שאני רוקר. אופציות העומדות לפני להקה? זה אפילו יותר קשה מפרפורמר. עקרונית, חומר באנגלית בארץ לא תופס כל כך. בטח שלא מבחינת חברות תקליטים. MTV זה ממש לא מדד למה שקורה בחו"ל. עד כמה שידוע לי, בחו"ל המצב הרבה יותר קשה. מה שאתה רוצה בMTV זה מה שמוכר. HEAVY METAL ו PSYCHODELIC ROCK לא בדיוק תמצא בMTV, אלא אם כן מדובר בלהקות שמחקות להקות אחרות, או להקות שהוכיחו את עצמן. למה לא שומעים עליהם? כי באירופה המסחרית, כמו בישראל, לאיכות המוצר אין שום קשר לכלום. עצוב לדעת שב95 אמנים כמו ביורק עדיין הופיעו בMTV, והיום כבר לא. אם אתה רוצה אינדיקציה יותר טובה, תסתכל בVH1. בחו"ל, הרבה יותר קשה להצליח, גם בתור מוסיקאי בודד, גם בתור להקה, ובטח שבתור פרפורמר. אני לא יודע איך זה הולך עם להקות, כי אני לא כל כך טיפוס של להקות. אני לא יודע אם דרושה הצלחה מקומית בשביל יציאה לחו"ל. עקרונית, אתם צריכים לנסות ולהופיע בכל מיני מועדונים ופאבים וכאלה, שמקבלים את הסגנון הזה. משהו בסגנון הבארבי, ותמונע כאן וכו'. מבחינה כספית, להיות בלהקה זה ממש גרוע. :) אני חושב. אין הרבה כסף מזה, כי הכל מתחלק בין הנגנים. אבל אני מנוע מלדבר על זה האמת, כי אין לי מספיק ידע. מקווה שעזרתי. שי

Margulo

New member
VH1

אני מסתכל מדי פעם מה קורה ב- VH1 ובדרך כלל אני רואה או פופ משנות ה80 או אותו חרא של MTV רק בפיגור של כמה חודשים..

locnar

New member
המלצתי היא

בתור מוסיקאי לשעבר, שתמנע מלבחור במוסיקה כקריירה, אלא אם כן אין לך ברירה אחרת. שי צדק שצריך להיות מטורף בשביל לעסוק בתחום, ולא רק בגלל הדאון-סייד הכלכלי... מוסיקה זה המקצוע הכי קשה שאני מכיר, כמעט מכל הבחינות, והוא אינו מתאים לכל אחד. לא רק מטעמי כישרון/חוסר כישרון ומיומנות, אלא גם בשל התובענות האין סופית והתמורה, שלעיתים היא הסיפוק הגדול בעולם, אך לרוב היא מועקה ושברון לב. תאמין לי, שלא בא לך להתעורר יום אחד בגיל 50, ולומר "מה עוללתי? הייתי צריך לבחור ב..." נ.ב. מוסיקה יכולה להוות תחביב מעולה.

Margulo

New member
התגובה לתגובה

קיבלתי כבר כמה תגובות, תודה לכולם! אבל... רובכם לא הבנתם את שאלתי: לא ביקשתי עצה בנושא: "האם כדאי לבחור מוסיקה כמקצוע" אלא שאלתי: מה האופציות העומדות מפני מוסיקאי בישראל תודה שוב פעם אשמח לקבל התייחסות Margulo

yotamstei

New member
טוב, עכשיו תורי

בתור מוזיקאי בישראל (ובכלל) אתה יכול לעסוק כמובן במגוון רחב של תחומים, אני אנסה לפרט כמה שאני זוכר: 1)פרפורמר- בעברית, מבצע-זה שאשכרה מנגן את המוזיקה על הבמה או באולפן. 2)מעבד מוזיקלי- מי שכותב את העיבודים ללהקות, זמרים וכו... 3)מלחין- כותב לחנים לכל מיני משוררים. 4)מנצח- מנצח על תזמורות וכד. 5)בעל מועדון- אחראי על מקום שיכול להגדיר את עצמו כ"בית" לסוג מסוים של מוזיקה ובכך לקדם את המוסיקה שאתה אוהב. 6)סאונדמן וכד. בקיצור, יש עוד המון מקצועות בתחום המוסיקה, אתה רק צריך לבחור מה שאתה הכי אוהב. כמובן שרצוי להתמחות בכמה שיותר כדי להבטיח פרנסה וגם כדי להרחיב את הידע ואת המקצועיות. אין מקצועות קלים יותר ופחות, כל מקצוע בעל דרישות מסוימות ודורש סוג מסוים של אנשים, כל אחד מוצא את המקצוע שמתאים לו. מקווה שקלעתי לשאלה שלך יותם

mickeym

New member
נסיון לתשובה...

מה שקורה לך עכשיו הוא תהליך ברור של דיכאון לימודים מצד אחד, ומצד שני הרגשה עילאית של שחרור מצד שני. פתאום נדמה לך שמוזיקה זה מה שאתה רוצה לעשות ורק את זה. אל תתפתה- זו פטהמורגנה. מוזיקה היא לא רק כיף. היא הרבה עבודה, ויזע. העובדה שהיא משחררת אותך נותנת לך תחושה שתרצה לעסוק בזה במקצוע, וזה לגיטימי. ככה אני מרגיש גם לגבי מוזיקה, גם לגבי אומנויות לחימה. בל אני יודע שברגע שאני אפסיק ללמוד- אני לא אוכל לעסוק בהם כמקצוע.

Margulo

New member
תודה

תודה לך על התגובהת אבל הצגתי שאלות די ברורות ובעצם לא ענית עליהם אלא הבאת התייחסותך הכללי מיכאל

FABER

New member
אני לא מבין מה אתה מחפש לשמוע?

שמקצוע המוסיקאלי ואור הזרקורים הוא סיפור נוצץ? ובכן הוא אינו כך. ולא אחד ולא שניים מחברי הפורום אף טרחו להציג אותו בצורה זו, כולם ענו לך בדיוק על שאלותייך , שאלת לאן יכול להגיע מוסיקאי וקיבלת את תשובתך מפי אנשים שנגעו בדבר. שאלת מה האלטרנטיבות וגם לשאלה זו נמצאה תשובה. אולי התשובות לא מספקות את רצונך או שאיפותייך לעתיד ויהיה זה קשה לך להאמין שאותו מקצוע שכל כך זוהר לך עכשיו הוא בעצם הרבה יותר מפוייח מאשר דמיינת . קח את הנושא בפרופורציות ידידי בסופה של כל ההרפתקה הזאת ,אם לא תגיע לפיך פת הלחם לא תוכל ליצור שום דבר, תחשוב מהראש ולא מהבטן. הבט בהשלכות לעתיד,בחן את כישורייך אל מול העולם וראה מה תניב התוצאה. היה פרודקטיבי, אתה צריך להפיק מן ה"הנאה" שלך גם כסף (וכן זה מצטייר לבסוף בצורה הכי שחורה אבל ככה זה בחיים) אתה צריך להיות אדם מסוג מסויים בכדי להגיע רחוק במקצוע הנ"ל -שאל את עצמך האם אתה נמנית מבין ברי המזל שניחנו בכשרונות במתיים ?? מאות אלפי אנשים כותבים שירים מדי יום שלבסוף מוצאים עצמם במגירות תחובות, זה לא בהכרח רע -זו השתלשלות האירועים והחשיבה הרציונלית שמביאה אנשים לכתוב אל המגירה ולא אל האולפן. מעטים האנשים בעולם שהפכו למוסיקאים " בין לילה" הנושא הזה דורש הרבה קשרים והכרת הקהל באזור ושלא נדבר על כישרון וכריזמה... וזו,מיני רבות, גם התייחסותי הכללית לנושא למרות שהיא ממוקדת אלייך וספציפית לנושא השיחה. יום טוב

locnar

New member
אם כך, להלן פירוט אפשרוייותיך:

1. למכור חמוצים בשוק הכרמל, ולהתעשר מהטבעת מטבע הלשון "חומוצ'יפסלט" והפיכתו לסלוגן ידוע. 2. לטפל בבעיות הרטבה אצל קשישים באמצעות פסיכואקוסטיקה 3. למכור מנויים לסיורים בקסבה של שכם בטלמרקטינג. 4. לכתוב ביקורות. ותוך כדי כל זה לנגן ג'יאנט סטפס ב200 BPM, בעודך פותר תשבצי היגיון מתוך שינה ונוהג בסמי טריילר על רגל אחת עם יד קשורה מאחורי הגב.

למעלה