מוסיקה מפתה

melancholy man

New member
מוסיקה מפתה

לפני כמה ימים באחת ההודעות המעצבנות של "תפוז אנשים מודיע" או משהו כזה, היה לינק לתחרות באחד הפורום למתכונים מפתים במיוחד לקראת חג האהבה שצויין על ידי הגויים (טפו) ממש מחר. זה נכון, ארוחה עשוייה הייטב עם שילוב נכון של טעמים בפה, יכולה להיות אחד הדברים הכי מפתים בעולם, לא שיצא לי להכין פעם משהו כזה, הכי קרוב שהגעתי היה פסטה שהכין החבר של השותפה שלי בשביל שאגיש לאורחת מפתה במיוחד, אבל בסוף אכלנו את זה לפני שהיא הגיע והיין ששמרתי לארוע התברר כטעות קריטית עד מצחיקה להפליא, אבל בתאוריה אני יודע שזה נכון. מצד שני, אנחנו פורום מוסיקה ובשביל חולים כמונו, רק מוסיקה יכולה באמת לעשות את זה, אז לכבוד חג האהבה והחיים בכלל, איזו מוסיקה מפתה אתכם? מה אתם שמים בשביל שתיהיה אווירה סקסית? ואם כבר אהבה, איזה שירי אהבה עושים לכם את זה?

LEATHER REBEL

New member
בפעם האחרונה בה ניסיתי את זה

האלבום ROCK BOTTOM של רוברט וייאט עשה את העבודה נהדר.

Aeroguy

New member
Big Star - Thirteen

מתוך האלבום הראשון שלהם. פשוט שיר מושלם, אין לי איך לתאר אותו ממש... שיר שמתאר אהבה אדירה בין שני נערים, את החיבור שלהם עם מוזיקה... והכל במלודיה מדהימה - זה אחד השירים שכל פעם שאני שומע אני מרגיש כאילו מכניסים לי סכין ללב, אבל אני רוצה שהסכין תיכנס. ככה זה לשמוע שיר רומנטי כשאתה לבד...

John Barleycorn

New member
באמת שיר יפהפה

גם מבטיח וגם מקיים כבוד לרוקנרול:
Won't you tell your dad, "Get off my back" Tell him what we said 'bout 'Paint It Black'​
אבל כמעט כל שיר באלבום הזה - פנינה.

Aeroguy

New member
אני מאוד אוהב את הקטע הזה

הוא מדבר על אהבה טהורה, כזאת שמבוססת על אהבת נעורים טהורה ומשותפת לשיר רוק. כששני אנשים אוהבים ביחד שיר, ובמיוחד נערים שחווים "puppy love", זאת חוויה כ-ל כך טהורה: Tell him what we said 'bout 'Paint It Black' . את ואני, שנינו מבינים את השיר. הוא מחבר בינינו. מוזיקה טהורה. אהבה טהורה. Tell him what we said 'bout 'thirteen'...

Barmelai

New member
אותי מפתה

השיר I PUT A SPELL ON YOU על כמעט כל עשרות הבצועים שלו. סקסי, קינקי ומסתורי בעת ובעונה אחת, ואפילו מאות ההזנייות שלו בפרסומות למיניהן לא מורידות מהקסם. הרבה גרסאות מפילות נעשו לו, ביניהן נינה סימון, C A QUINTET, ארתור בראון ועוד. BLACK MAGIC WOMAN נוטף גם הוא סקס, מיסטיקה ופולחן, עם הגיטרה המשכרת של סנטנה. דווקא הבצוע של סנטנה ולא של פליטווד מק קלע פה לנקודת ה G. LALENA - שוב לא המקור של דונובן אלא הקאבר של הסגולים. בעיקר בגלל הקול החם של רוד אבנס. ובגלל הקול שלו - כל ה S/T והספר של טלייסין נוטפי סקס וערגה מינית. ומלודי נלסון אמרנו?

LadyG

New member
ואותי מפתה

כמעט כל מה שעשו הסטונס בסיקסטיס. לשים בלופ אחד את שלשת הדיסקים של The Singles Collections - The London Years. כל ה- A-Side וה- B-Side מ- 63 ועד 71 . קשה לי לחשוב על משהו מפתה יותר. ועוד משהו מפתה ביותר Ten years After מהצליל הראשון של הגיטרה המחשמלת של אלוין לי ב- Love Like A Man, תמיד יש לי מן סוג של צמרמורת. ואחרון חביב לכל מי שסובל זה בדיוק הזמן לשמוע את Need Your Love So Bad בביצוע של פיטר גרין. יותר טוב - לא יכול להיות
. וברמלי- לגבי Black Magic Woman כם אני מעדיפה את הביצוע של סנטנה על פני המקור. ולגבי I Put A Spell ליבי נתון לחלוטין לג'ון פוגרטי וחבר מרעיו.

melancholy man

New member
טוב אמרו לי שגם אני צריך...

פעם אמרתי לחברה הכי טובה טובה שלי, שאם אפגוש פעם מישהי שתבין למה cream זה סקסי, כנראה אתחתן איתה, ולא זה לא שאני חושב שזה באמת סקסי, זה העקרון, כי כשאני מנסה לחשוב על דברים מפתים, נדמה לי, אם נשים רגע בצד את מה ש LadyG בחרה (לא כי זה לא מתאים, ההיפך זה הכי מתאים, אבל לא נעים לחזור על מה שהיא כתבה...), אני נשאר עם רשימה שחורה להפליא, כזאת שמרכיבה את החומרים שמהם עשו את המוסיקה של Cream. Otis Redding - Try a little tenderness אוטיס ראדינג בכלל, בעצם, זה רק דוגמא, משהו בחיתיות ובתשוקה של רדינג ובקצב המדליק שלו שגורם ליירכיים לזוז, לבגדים לעוף לכל מקום ולתשוקה לזרום, יש משהו חייתי ואמיתי במוסיקה הזאת, זה כמו שאומרת החתימה שלי, מלוכלך וכמה שאהבה יותר מלוכלכת כך היא יותר טובה. Wicked Pickett Mustang Sally מה שכתבתי עם אוטיס ראדינג תקף לגמרי גם לגבי פיקט, יש משהו אמיתי ברית'ם אנד בלוז, הוא בא בדיוק מהמקום הזה, שממנו מגיעים היצרים הכי חייתים והכי אפלים אצלנו, אלו שעושים את ההתרגשות הזאת בקרביים ואת התחושה הזאת של התפרצות תשוקה בילתי נשלטת. John Lee Hooker - Baby please do not go (כאן עם ואן מוריסון דרך אגב) ועכשיו עוברים לבלוז, הרית'ם אנד בלוז, זה בשביל ההתחלה והסוף, הבלוז, זה בשביל האמצע, וכאן, אפשר לשלב גם סולאים ארוכים של תשוקה בילתי נגמרת. הולך טוב עם ארוחה טעימה במיוחד של soul food אמיתי לפני וסיגריה אחרי... תבלו

melancholy man

New member
ועוד אחד

שאני חייב וגם בלי קשר לשרשור, כולם צריכים לרקאות את זה כי זה ענק, מאדי ווטארס ווילי דיקסון, יחד עם כמה חברים עושים את Hoochie Coochie Man אם זה לא מדליק, אני לא יודע מה כן. דא"ג אמנון, אני מתנצל על עודף הבלוז, תרגיש חופשי להפציץ עם אן מארי דוד, וושתי באניון וסנדי דני

האירי

New member
קפצתי לבקר מפורום "דגים במים מתוקים

אחרי דיון סוער על הסלמון,ואני נתקל למרבה הזוועה באחד השירשורים הכי תמוהים שראיתי בחיי. אייל,בהמשך לפנייה שלך אלי,השירים של סנדי ואן מארי הם לא "make up music " ממש כשם שווילי דיקסון ושות' לא גורמים לי להזעת יתר ופירפורים בבטן .מה הקשר בכלל ? אם חברים שלי מפורום דגים היו נכנסים וקוראים ממה נדלקים פה המשתתפים ...שומו שמיים. אנשים בפורום הזה לא מסוגלים כמו שכבר טענתי בעבר להפריד בין תחומים . חשבתי שיגידו כאן "בארי וויט" והייתי בטוח שהשיר הזה גם יוזכר כאן נ.ב וושתי בניאן היא הזמרת,ויסלחו לי אניני הטעם,הכי משעממת בעולם,משהו שלא מתקבל בכלל על הדעת.

מורנא007

New member
שיירת חסידות

אומנם לא רוק ובטח שלא מתקדם, אבל תמיד כאשר יש ריקודי זוגות בארץ המרקיד התורן טורח לנגן את השיר הזה. יש משהו מדליק בשיר ובכיראוגרפיה של הריקוד. חוץ מזה, מה שברמלי כתב + אנג'י של להקתך.

LadyG

New member
מורנא תבוא פה

מה זה שיירת חסידות? אנג'י של להקתך הכוונה היא שמלנכולי הוא מיק ג'אגר או קית ריצ'רדס? למה לא מספרים לי כלום.

Barmelai

New member
זה דוקטור מורנא

חובב פרוג וריקודי עם...אלוהים יודע איך מחווטים לו החוטים בראש
אם לנסות לפרש את הדוקטור הטוב, להקות חסידות חולפות פעמיים בשנה בשיירה מעל ברכות קיבוצי הצפון בחיפוש אחר דגים קלים להשגה (המידע באדיבות פורום דגים), אחת מהלהקות האלה היא בבעלות המלנכולי שלימד אותן לשיר אנג'י כדי שיוכלו לעשות הווי בזמן התעופה וזה סקסי. קפיש?

מורנא007

New member
ברמלי

לדעתי המרקידים בארץ לא יודעים להעריך איזה אוצר (של שירי פולק שמתאימים לריקודים) נמצא מעבר לפינה. היום המרקידים מחברים צעדים לשירים, אפילו לפני שהם יוצאים לאור, בגלל התחרות בינהם. כל שעליהם לעשות הוא לפנות לאחת השכנות מצפון לשנות ה-70 ולקבל די הרבה שירים שהם מתאים לריקוד עם (כמו שירים של להקת Mogollar הטורקית).

למעלה