מוסד,

מוסד,

לפני יומיים כתבת כאן הודעה בקשר ללמה הגדר לא תעצור את הראקטות. האם היא נמחקה או משהו כזה? אני לא מוצא אותה אם תואיל בטובך לשכתב אותה זה יהיה נדיב מאוד מצידך, החומר שם היה מעניין ולא מצאתי את זמני להגיב, ככה שבבקשה כתוב שנית. או שלמישהו יש קישור להודעה האבודה?

אוקיי, אז יש לי הצעה שונה-

אחרי הודעתך, שכנעת אותי שאין להוציא את הצבא מהשטחים עד שאנחנו מפוצצים את המפעלים שבהם מיוצרות הרקטות ומרוקנים את כל השטחים מכאלו. אבל, אני עדיין מאמין שיש להוציא את ההתנחלויות אל מחוץ לשטחי יו"ש ועזה ולפתוח במבצע צבאי ענק לריסוק הטרור. לאחר מכן, יש לצאת. אבל בשביל לרסק ביעילות את הטרור, צריך להשתמש בכל כוחות הצבא שלנו כהתקפיים בשטחים, ולא כמתגוננים מפני טרור על מתנחלים. אני עדיין מאמין בגדר תבלום את המתאבדים. אבל לפני הקמתה, צריך לרוקן את השטחים מהרקטות.

.המוסד

New member
זה חשוב שקיבלת את זה

שאסור שיהיו כוחות אויב קילומטרים מעטים מהעורף שלנו, אבל שכחת דבר אחד בהצעה שלך לאחר שנבצע את המבצע עליו אנו מסכימים, ונגמור חלק ניכר מהמחבלים ואת רוב הנשק, אם ניסוג הכל פשוט ייבנה מחדש, את הטילון לא בונים בבית חרושת, זה עבודת יד, ללא מומחיות יוצאת דופן, קורס קטן בלבנון ויש לנו מומחה חדש לרקטות, כלומר רקטות חדשות לכן, בגלל שהכשרת "מהנדסי" טילונים איננה בעייה גדולה ובגלל שייצור רקטות על ידי אותם אנשים גם לא קשה כל כך, הרי שאם ניסוג זה ייבנה מחדש תוך חצי שנה ואולי פחות אני עשוי לתמוך בגדר בתנאים מסוימים, אבל לא **כקו הגנה יחידי** לאחר המהלך נגד אירגוני החבלה יש לבדוק האם המצב מצריך גדר או לא אגב, מדוע אתה תומך בפירוק התנחלויות?

בקשר לחלק הראשון...

אז בוא נגיד ככה- אני תומך בהקמת גדר שתגן עלינו מהמפגעים. רוב הכוחות צריכים להיות מרוכזים סביב לגדר ולהגן על האזרחים מצד שני, יחד עם מה שתתן הגדר (גדר תיל, גדר חשמלית, כלבים, מוקשים, מבוכים צרים, סיורי מסוקים ועוד הרבה). אבל היחידות המיוחדות שלנו צריכות להתרכז בפעילות בשטחים למניעת ייצור הקאסמים וכו´. למה אני תומך בפינוי ההתנחלויות? 1. בגידה בציונות (ואתה עדיין לא הגבת להודעות שלי בנושא, עד שלא תגיב אני לא מוכן להמשיך לדבר על זה. אם אתה זקוק לקישור- תקבל.) 2. הטלת קשיים על תפקוד הצבא בשטחים- אם לא היה לצבא את האחריות של להגן על כל מיני משוגעים בחורים נטושי אל בין אלפי פלשתינים צמאי דם, הוא היה יכול לתפקד הרבה יותר טוב. נכון להיום, הצבא מגונן את המתנחלים מטרור, במקום לחסל את הטרור. אנחנו צריכים להיות אלו שתוקפים את הטרוריסטים, והם אלה שמתגוננים ללא הצלחה. כרגע, זה הפוך. 3. שבירה של הריבונות היהודית בישראל- כמו היורדים מהארץ, הם, במקום ליישם את חלום הציונות, מדינה שבה מרוכזים כל היהודים, ניסו להרחיב את גבולות היהודים והשאירו אותנו, האלה שמעבר לקו הירוק, בלעדיהם. 200,000 יהודים, צריך שיחזרו ומהר. אנחנו צריכים את היהודים צפופים ביחד במדינה אחת, לא היהודים של פעם, חסרי הגבולות. 4. כתוצאה מכך שהתנחלויות מסוימות יושבות בתוך אוכלוסיה פלשתינאית הומה, צה"ל נאלץ לבצע מעשים נוראיים בעם השני, "פשעי מלחמה", רק בשביל להגן על אותם מתנחלים. גם נזק הסברתי עצום וגם יציאה מגבולות הומניים ברורים. 5. פגיעה בילדיהם- חבל כל כך על ילדים קטנים שנהרגים רק בגלל האידיאולוגיה של הוריהם. שיחזרו לארץ ישראל ויגדלו את ילדיהם במקומות יותר בטוחים. 6. הריגה עצמית- רוב ההרוגים האזרחיים באינתיפאדה נהרגו מפיגועי ירי בשטחים, לא כן? גם אם לא, מדובר במספר גדול. שיחזרו הביתה.

אריאל1

New member
מה אתה אומר...

1. לא מבין איך ההתנחלות בוגדת בדמוקרטיה. בבקשה אל תביא קישור אני כנראה לא אקרא אותו מאותו סיבה שלא קראתי אותו בפעם הראשונה. וזה לא משהו אישי. 2. להיפך אם הצבא רוצה לתפקד בשטחים זה לא יותר קל כשיש לו מקום להתבסס עליו? 3. אכן החלום הוא מדינה שבו מרוכזים כל היהודים בשטחי א"י. על נושא השטח זריך לנהל ויכוח נפרד. 4. אתה יכול להביא דוגמא לפשעי מלחמה? זה לא היתממות זה חוסר הבנה על מה מדובר. נזק הסברתי אפשר לתקן את זה. יציאה מגבולות הומניים? התכוונת גיאוגרפים? דמוגרפים? עדיין לא הנתקלתי בגבול הומני. 5. פוגעים בילדהם. אני לא בטוח אם אתה יודע אבל רוב ילדי המתנחלים יגידו לך שהם מגינם עליך. ואם כבר באותו מידה אם ששולחת את בנה למידרחוב פוגע בחיו. 6. הריגה עצמית. כנ"ל. 7. זה הבית שלי.

אתה גם מכניס מילים לפי וגם טועה

הכוונה שלי הייתה שההתנחלויות בוגדות בציונות. לא אמרתי שום דבר בקשר לבגידה בדמוקרטיה. אולי כדאי שתקרא לפני שאתה משמיץ. 1. ההתנחלויות זו בגידה בציונות. אם אתה לא רוצה לקרוא, אתה מוזמן לא לקרוא. מה, אתה כל כך מקובע בדיעות שלך שאתה לא מקבל את אילו של האחרים? 2. שטויות במיץ ואתה יודע את זה טוב מאוד. מה הקשר בכלל? כל מיני מאחזים והתנחלויות מבודדות עושות בדיוק ההיפך- הן מביאות את הצבא למצב שבו הוא אינו מבוסס במקומות אסטרטגיים, אלא במקומות שבהם ישנם אזרחים להגן עליהם. דבר שני, הצבא יכול להתמקם בעצמו, אין שום קשר להתנחלויות. 3. נו, יפה. כבר ב49 הוקמה מדינה ליהודים. המתנחלים שברו את הגבולות. 4. לירות על אישה הרה במחסום זה לא גבול? להפציץ בתים של אזרחים זה לא גבול? להרוג ילדים קטנים זה לא גבול? 5. אמא ששולחת את הילד שלה למדרחוב עושה זאת כי היא חיה בתוך מדינתה וחובת המדינה להגן עליה. אמא ששולחת את הילד שלה לחצר כאשר היא על אדמה זרה פוגעת בילד. אנחנו זקוקים למדינת ישראל כדי שילדים יהיה מקום שבו הם בעלי זכות ללכת לאל שאיש יפגע בהם. באירופה לא היה להם את זה. גם בשטחים אין להם את זה. איפה יש להם את זה? מעבר לקו הירוק, בגבול בין ישראל לשטחים שנכבשו מירדן ב67. 6. אותו הדבר בדיוק- אם ב39 הייתה כבר מדינה יהודית עם גבולות וצבא,ולמרות זאת היו יהודים שבמפורש היו עוזבים והולכים לגור בגרמניה, זו הריגה עצמית. אדם שיקום היום כשיש מדינה יהודית ודווקא יילך לגור בתוך אוכלוסיה פלשתינית הומה הורג עצמו. ואין קשר לכך שכבשנו את השטחים- אם כבשנו אותם, אז אפשר להשאיר בהם כוחות צבא. אבל אסור ליישב אותם. בשום-אופן. זה הרג עצמי. 7. זה גם הבית של אחמד, הילד של השכנים. מה לעשות שלך, הישראלי, כבר יש מדינה. לו, הפלתשינאי, אין מדינה. הם עומדים באותו מצב שאנחנו עמדנו בו. ואל תגיד לי "יש עוד 22 מדינות ערביות". זה נכון, אז? הם פלשתינאים והאחרים סעודים אפגנים אינדונזים וכו´. אם ירדן הייתה מדינה פלשתינאית הייתי מסכים איתך. אבל זה לא נכון.

אריאל1

New member
דבר ראשון התנצלות

התכוונתי לומר ציונות, ויצא דמוקרטיה, טעות לעולם חוזרת. 1. לא הבנת אותי נכון.מעולם לא נמנעתי מלקרוא שום דעה בגלל הדעה. מה שכן אני לא קורא, מגיב, מתיחס לדברישם שנכתבו בשבת או בתגובות הקשורות אליהם. ומכיוון שאני לא זוכר שאמרת שהמתנחלים בוגדים בציונות אזי הבנתי שזה נכתב בשבת. מה שאומר שגם אם תביא קישור אז אני לא אקרא לכן ביקשתי ממך לחסוך בזמן ולא להביא את הקישור. 2. יכול להיות אני לא אסטרטג. מה שכן אני יודע שאם הם לא היו שם אזי לא היה בכלל מקום לדון אם להכניס את זה למדינת ישראל, כי שאני טוען שצריך להיות (דרך אגב אני מדבר על מדינת ישראל לא ארץ ישראל). 3. המתנחלים שברו את הגבולות? גבולות 48 הם גם לא גבולות האו"ם (כפי שנכתבו בהצעת החלוקה) ואם כבר לחזור לגבול אז למה לא לחזור לגבולות החלוקה או באותו מידה לחזור לגבולות שעל פיהם ניתן המנדט לבריטים (בית לאומי ליהודים משני עברי הירדן)? 4. לוצץ אוטובוס זה לא גבול? להרוג ילדים זה לא גבול? ההבדל זה שאנחנו לא עשינו בכוונה והם כן, חוץ מזה ארה"ב עושה את זה ל יום באפגניסטן הם מודים בזה ומבקשים סליחה אבל לא שמעתי מישהו מדבר על זה. שלא תבין את זה לא נכון דברים כאשלה לא צריכם להעישות אבל הפלשתינים הכניסו אותנו למצב של אין ברירה. 5. אז כאן נקודת חוסר ההסכמה אז בא נדון בו בנפרד אני אי"ה פותח על זה שירור. 6. כנ"ל 7. זה לא בדיוק אותו דבר. בכל מקרה אני מעולם לא אמרתי שאין להם זכות לחיות כאן. אמרתי שהמקום שלנו אבל לא אמרתי שאסור להם לחיות כאן. להיפך.

למעלה