מוסד סעודי

רותי57

New member
מוסד סעודי

שלום לכל הפורום הנהדר. אני אורחת לא קבועה בפורום אך תמיד עוברת עם העיניים על הכתוב. ברצוני לבקש עיצה. אבי כבר 6 שני מאובחן כאלצהיימרי , הוא בן 89. המצב בראש שלו מתדרדר. לעיתים הוא בסדר אך לרוב הוא מאד לא שקט ורוצה ללכת הביתה. מבקש 5 שקלים לאוטובוס איך שהוא עד עכשיו הצלחנו ל"טשטש" את רצונו בכך שאמרנו שכבר לילה ואין אוטובוסים אך כעת הוא פשוט לא מוותר. אומנם אנו נועלים את הדלת אך הוא מנסה לצאת ומאוד כועס כאשר לא מצליח. זה מגיע עד אלימות מילולית וכמעט פיזית כלפי אמי שהיא גם פגועתאירוע מוחי וכמעט אינה יכולה ללכת. הוא מקבל כדורי הרגעה בכמויות גדולות אך זה לא תמיד עוזר. פעם הראשונה מאז המחלה , חשבתי על המוסד.אך זה כל כך כואב פשוט נורא אני מאוד אוהבת את אבי וקשורה עליו. ישנה עוד בעיה מבחינה כלכלית ההכנסה שלהם קטנה אומנם ישנם חיסכונות אך גם אמי שאין לה פנסיה צריכה לקבל רשיון לעובד זר וזה עולה הרבה כסף. וגם המוסד יעלה המון איך מסתדרים עם זה?

ronnyw

New member
רותי, לא לגמרי ברור לי,

כתבת שאימך אמורה לקבל רשיון לעובד זר. ומה עם אביך? כבר יש לו? יותר נכון, השאלה היא - מי מטפל בשניהם עד עכשו? אם זה רק בני משפחה ולא מטפל צמוד - אז באמת יש בעיה וחייבים למצוא פתרון מוסדי. כיוון שלא ברור לי, אענה רק על שאלת התשלומים: הוצאה למוסד סיעודי יכולה לא לעלות מאומה, אם למשפחה (ולילדים !!) אין כסף. משרד הבריאות בודק את המצב הכלכלי - כולל כל ההכנסות וההוצאות, ודורש תשלום בהתאם. אם המשרד מגלה בבדיקה שאין למשפחה כסף - הוא ישא במלוא העלויות. כמה הערות: אם יש הוצאות חריגות בבית (למשל, לעובד סיעודי לאימא שלך) - יתחשבו בזה לטובתכם. אם לילדים (לך, לאחיך ואחיותיך אם יש) יש הכנסות - אתם תיתבקשו להשתתף, כלומר יתחשבו בזה לרעתכם. אם כל ההוצאה "תיפול" על משרד הבריאות - הם יתחשבו פחות ברצון שלכם בבחירת המקום. קחו את כל זה בחשבון אם תחליטו ללכת על מוסד. אגב, עצם הוצאת הורה חולה למוסד, כשאין יכולת נאותה לטפל בו בבית, היא בהחלט מתבקשת. אם זה הפתרון הנכון - לכו על זה, ואל תתנו לכל מיני נשמות טובות לבקר אותכם או להעיר הערות. סידור מוסדי כזה יכול "להציל" את אימא שלך.

רותי57

New member
ישנה מטפלת צמודה

כבר כ4 שנים. אמי תוכל לקבל רשיון רק אט היא חיה לבד, היו לה 4.5 נקודות אך כאשר קבלנו את המטפלתהורידו לה חצי נקודה(כאשר הגשתי בקשה להחמרה). אין לי אחים ואחיות אני מתמודדת לבד עם המצב

ronnyw

New member
זה משונה לי...

גם אצלנו לאבא היה רשיון (עיוורון + סוכרת נוראה) ואחר כך הוצאנו רשיון גם לאימא. לא זכור לי שמישהו קשר את שני הרשיונות, אבל אולי לא יידעו אותי במהלך חלוקת הנקודות, או שהכללים השתנו מאז. מדובר על 2006. גם אני רציתי להוציא את אימא למוסד במצב דומה לשלך (מטפלת אחת של אבא, גיהנום בבית מבחינת היחסים בניהם), ואפילו מצאתי לה מקום, אבל בגלל התנגדות בני משפחה השארתי אותה בבית והבאנו מטפלת שניה. (אני מספרת לך כדי שתראי, שאנשים במצב דומה לשלך מחפשים פתרון מוסדי. אצלנו לא היתה בעיה של כסף, לכן יכולנו לממן שתי מטפלות קבועות ומטפלת שלישית - ישראלית - למקרים מיוחדים. אם לא היה כסף - אני בטוחה שאמא היתה במוסד) כיום אימא האריכה חיים אחרי אבא, עדיין גרה בבית שלה עם טיפול סיעודי, כמובן. גם העובדה שאת בת יחידה מטה את המאזניים לכיוון מוסד. מה שתחליטי - שיהיה בהצלחה.

hregev1

New member
רותי - מנסיוני אני יכולה לספר לך

בעלי עליו השלום אושפז במוסד סיעודי לאחר שבנוסף לאלצהיימר שהיה לו התווסף לזה גם דום לב לפני כארבע שנים שהחמיר את המצב ולפני כשנה ארוע מוחי שסתם את הגולל על היותו בבית, כי מצבו היה נורא ובבית החולים אמרו לי שאוציא אותו מביה"ח רק שאגיד להם לאן ! באותו היום ניגשנו למספר מוסדות והגענו למקום שבו התאשפז והיה לו טוב עד הסוף, לדעתנו המקום מצויין והטיפול נאות. הוא קיבל לאחר זמן מה קוד ממשרד הבריאות ומתוך סכום של 12500 ש"ח שמשלם משרד הבריאות קיבלנו על עצמנו לשלם 80% מקיצבת הזיקנה של אישי ובנוסף חייבו את הבן שלנו לשלם כ-450 ש"ח לחודש ואילו בתי לא חוייבה כלל כי אין לה הכנסה מספקת, כך שאפשר להסתדר ולהמשיך לחיות את חייך - בהצלחה. חני

ענתי44

New member
שלום רותי../images/Emo140.gif

מאחר ודרורה נתנה לך תשובה מלאה ומפורטת לגבי קבלת קוד לבית אבות אני רק רוצה לחזק את ידיך. יודעת שלא פשוט לך כבת יחידה להיות זו שמחליטה החלטות חשובות לעתיד הוריך אבל אם יש מי שמסוגלת לדאוג לרווחת הוריך ולצרכיהם זו את!!!! למרות שאני בוחרת להשאיר את אמא שלי בבית, לטפל בה בשילוב מרכז יום ומטפלת בתשלום פרטי הרי כאשר הייתי בשעת חירום לפני כחודשיים העברתי את אמא שלי ל"נופשון" בבית אבות. אמא נמצאת שם בתשלום מלא שלנו ( פתחתי חיסכון ) ומאז חזרתי הביתה אחרי הניתוח שעברתי הגעתי למחלקה הסיעודית להיות עם אמא יום יום. ואני רוצה לספר לך, שהרוב של הצוות פשוט עושה עבודת קודש, אני יושבת ליד אמא ורואה איך מטפלים שם בקשישים עם מצבים קשים, בהרבה כבוד ובאיכפתיות ומסירות. לכן אם את הולכת על בית אבות, תהיה שלמה עם המהלך. מאחלת לך למצוא לאבא את הבית הכי מתאים עבורו ושיהיה בעזרת משרד הבריאות. שיהיה בהצלחה

למעלה