מוסדות חינוך פרטיים בצפון- מבררת

tali300

New member
מוסדות חינוך פרטיים בצפון- מבררת

שלום לכולם, הילד שנה הבאה יהיה משובץ בגן חינוך מיוחד של משרד החינוך, ככל הנראה גן תקשורת. מהאינטרנט לא הצלחתי לדלות מידע על מסגרות חינוך פרטיות לילדים עם קושי תקשורתי . שמעתי על בי"ס במשגב אם כי אני חייבת להודות שמעתי טוב וגם רע (אתמצת את הרע בכך שהרמה שם אינה כפי שהיית מצפה מבית ספר שמוגדר כפרטי ועולה לא מעט). מישהו כאן מכיר מוסדות פרטיים כבר משלב הגן? למישהו יש דעות לכאן ולכאן בנוגע למשגב? אשמח גם-במסר-להמלצות לקלינאיות תקשורת מומחיות באזור חיפה-קריות . שנה הבאה שוקלים לתגבר אותו בטפולים פרטיים.

Navva

New member
שאלה, למה את מעוניינת במסגרת פרטית?

בכל מקרה באזור הצפון אני לא יכולה לעזור, אני מהדרום?

schlomitsmile

Member
מנהל
מצטרפת לשאלה של נאוה למה בעצם גן פרטי? האם את מכירה את הגן שהוא מיועד להגיע אליו?

tali300

New member
בעקרון, אם הגן עירייה טוב כמובן שאין התנגדות

אבל באזור שלנו אין הרבה אופציות, אני מניחה (האחוזים גבוהים) שאני יודעת לאן הוא ילך (עינין של אזור מגורים) וממה שהבנתי להורים אין הרבה מה לומר בנידון כי הגנים מתמלאים מהר, אחוז הילדים על הספקטרום לצערנו רק גדל - ומוסדות נוספים לא נפתחים באותו קצב. בד"כ-ודגש גדול על זה, לא תמיד-מוסד פרטי הוא "איכותי" יותר (במרכאות כי זה סובייקטיבי כמובן) , עובדים בו מקבלים שכר טוב, המטפלים מקצועיים והסינון לקבלתם מוקפד היות וההורים משלמים מחיר גבוה והמקום מחזיק מוניטין מסויים. הדוגמה הכי טובה שאני יכולה לחשוב עליה הם בתי הספר הפרטיים שצצים כמו פיטריות, גם בצפון, וממה שאני שומעת מחברים שיכולים כלכלית בתי הספר האלו משקיעים ושמים דגש על ילדים ואופן חינוכם יותר מבית ספר ציבורי. צר לי שזה המצב אבל מכיון שיש אפשרות היום למסגרות פרטיות ואפשרות בחירה אני ישמח לדעת אם גם בחינוך המיוחד זה מתאפשר. ואם אין-אולי זה המקום להרים כפפה למישהו שמוכן להכנס לתחום שיש בו ביקוש אך לא היצע. מי שיכול להקים ארגון שכזה שהינו גם מקצועי וגם שקוף להורים , מאד חשוב. בכל מקרה, נסחפתי קצת :) אני מבינה שאין מקומות כאלה בצפון ובכלל, אם מישהו בכל זאת מכיר אשמח, ותודה לכולם על העזרה!

למעלה