מונרכיות בעולם

shellyland

New member
מונרכיות בעולם ../images/Emo47.gif

באילו מדינות בעולם קיים עדיין משטר מלוכני? האם יש הבדלים במשמעות שלו בין המדינות השונות? האם יש הבדל בינו לבין "נסיכויות"? למה, בעצם, המדינות הדמוקרטיות לא מוותרות עליו?

gitta

New member
מלוכה ודמוקרטיה

לכאורה אלו שני דברים שלא יכולים לדור בכפיפה אחת, אבל לא תמיד הם מנוגדים. באנגליה, למשל, יש גם דמוקרטיה, ודווקא מוצלחת למדי, וגם מלוכה. יש להבדיל בין משטר מלוכני אמיתי, כמו בירדן, לבין משטר מלוכני שבו המלוכה היא סמלית, לא יותר. ויש משטרים מלוכנים באפריקה (זוכרים את המלך בוקסה הקניבל) שבגלל שלטון האימים בארצותיהם אין שום דמוקרטיה. לשאלתך, אכן יש מדינות דמוקרטיות השואפות לוותר על המלוכה, ומה שעולה בדעתי בראשונה זו אוסטרליה, שבה יש תנועה חזקה למען היפרדות מהקומון וולת'. נסיכויות גם הן שונות זו מזו, והניואנסים המבדילים הם לפעמים דקים. במונקו יש בית נסיכים השולט במדינה, ואולי גם ליכטנשטיין היא כזו, ולגבי אנדורה אני לא בטוחה... כך שלדעתי צריך לבדוק כל מקרה לגופו, ולא כדאי לעשות הכללות גורפות.

למה לא מוותרים על מלכים ומלכות,

נסיכים ונסיכות? מה יישאר אז לחובבי סיפורי סינדרלה שכמוני? ומה לעשות, מאז קריאת אותה אגדה אני נאלצת לאהוב אפילו דלעת! זה עונה לפחות על בתי המלוכה האירופיים. איך קוראים לסינדרלה בירדן, בערב הסעודית או באיחוד האמירויות? אין לי שמץ.

רשימה חלקית

בריטניה, נורבגיה, הולנד, בלגיה, שוודיה, ירדן, קמבודיה, תאילנד, יפאן (נו, קיסרות עאלק), ספרד, מרוקו, בהוטן, סיקים, נפאל. אני מניח שהם משמרים את זה בדרך כלל מאותן סיבות שבגללן אנחנו מקיימים את משרת נשיא המדינה ואת משמר הכנסת, אנשים אוהבים פומפוזיות, טקסים וסמלים.

למעלה