מונעת מעצמי ..

osnat1004

New member
מונעת מעצמי ..

אני כבר בת 26 אוטוטו נשואה +1 בעבר למדתי נהיגה ובגלל קשיים כלכליים הפסקתי וגם כי עבר תוקף התאוריה כבר שנתיים וחצי מאז שאני נשואה בעלי לוחץ עלי ללמוד ולעשות רשיון ..כל פעם מתחילה ללמוד תאוריה ומפסיקה אפילו כשהייתי בהריון ולאחר לידת בני כשישבתי בבית לא דרבני את עצמי לקחת את עצמי ביידים ולעשות משהו וזה בנוגע להרבה דברים אחרים שאני מאו דרוצה להגשים את עצמי ומשהו מונע ממני כיום אין בעיה כלכלית שיכולה למנוע ממני..אבל אני לא יודעת איך לעבוד על עצמי ולהתקדם....אני מאוד רוצה שיהיה לי רשיון שאני יוכל לעשות המון דברים שכיום לא עושה בגלל שאין לי רשיון.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ממה את נמנעת

יקירה, את רוצה את הרישיון, אבל משהו מונע בעדך. זה כבר לא הקושי הכלכלי. מה מטריד אותך? האם זה לימודי הנהיגה - ההצלחה בתיאוריה או בטסט? או מה שיקרה אחרי שיהיה לך רשיון? איך זה יהיה עבורך? נסי לשים לב היכן יש לך סיפור על מה שיקרה שמטריד אותך, יש סיכוי שהוא קשור לזה שאת לא מתקדמת עם הרישיון. תרצי לספר לנו?

osnat1004

New member
אולי הפחד מלהגשים את עצמי

ולהתקדם .הפחד מכישלון או אכזבה אנחנו עוברים טיפול זוגי ..שבו אני אומרת שלא מקבלת תמיכה וביטחון ואולי גם זה מה שמונע ממני.. ממחר אני מתחילה בעצמי טיפול אישי-פרטני על מנת לדעת למה אני עוצרת בעד עצמי דברים.. הייתי רוצה לקבל טיפים או עיצות איך לעבוד על עצמי וכבר לעשות שינוי.

יודה ב

New member
אסנת היקרה

קראתי שאתם עוברים טיפול זוגי וממחר את מתחילה טיפול פרטני, ואת פונה לפורום מאמנים לקבל עצות לעבוד על עצמך. אני עוד לא הבנתי מה בדיוק את מחפשת? שאלתי אליך: מה את באמת רוצה? להוציא רישיון? כלים לעבוד על עצמך? להשיג תמיכה וביטחון מבעלך? להתגבר על פחד או אכזבה? ואחרי שתעני על השאלה הקודמת, תשאלי את עצמך בבקשה: כשיהיה לי את זה... מה זה יאפשר לי?

osnat1004

New member
תודה רבה לכל העונים ../images/Emo140.gif

האמת כשרשמתי שאני מתחילה טיפול פרטני אישי הססתי בכללל אם ללכת ... ובסופו של דבר הלכתי וזה מאוד עזר ... וכבר ממתינה לפגישה הבאה... ועכשיו שאני כבר אחרי אני כבר מתחילה לרשום לי דברים שאני חייבת ליישים ולא סתם לומר. ולעשות וי על כל אחד מהם על מנת להשיג את מה שאני רוצה בשביל עצמי

תמר ג ג

New member
שלום אוסנת

כתבת שבעלך לוחץ עליך לעשות רישיון. נשמע שלך זה לא ממש לוחץ... האם את מרוצה מהמקום שאת נמצאת בו היום? מה את מרוויחה מכך שאין לך רישיון? מה את מפסידה? מה תרוויחי אם יהיה לך רישיון? מה תפסידי? איך תרגישי כשיהיה לך רישיון?

תמר ג ג

New member
תיקון טעות ושאלת הבהרה

מצד אחד כתבת שבעלך לוחץ עליך, מצד שני כתבת שאת רוצה לעשות דברים שאם יהיה לך רישיון תוכלי לעשות. יכול להיות שניתן לעשות את הדברים שאת רוצה גם ללא רישיון? יכול להיות שאת מתרצת את זה שאין לך רישיון כדי לא לעשות? את יכולה לשתף בדבר אחד שאת רוצה לעשות, שבעלך לא לוחץ עליך לעשותו והוא כולו רצון שלך?

osnat1004

New member
ברור שניתן לעשות כל

דבר אם גם כשאין רשיון באיזה שהוא מקום כשיש רכב זה מותרות אך אני מאוד מעוניינת ללמוד לתואר דבר שרשיון (רכב )יאפשר לי את זה מאחר ואני עובדת מ 9-18 כל יום ללא ימי שיש ובעלי בקבע כשהוא ישן באמצע שבוע בבסיס אז רכב במקרה הזה היה עוזר לי מאוד ומקל עלי את החיים מקום העבודה שלי נמצא במקום שתחבורה ציבורית ממש זוועה .. לגבי רשיון אני מאוד רוצה שיהיה לי בלי כל קשר לזה שבעלי לוחץ עלי...

bridges

New member
להפוך את הלחץ לתמיכה...

היי אסנת, קראתי את ההתכתבות שלך עם המאמנים ורציתי להוסיף עוד משהו או יותר נכון להבין משהו. כשאת אומרת שבן זוגך לוחץ עלייך, מהיכן מגיע הלחץ הזה, האם מתוך מניעים אנוכיים שלו (לדוגמא: הוא לא רוצה להסיע אותך כל יום לעבודה) או שזה מתוך רצון לעזור לך? אני חושב שאם תוכלי לשנות את התפיסה של מה שהוא עושה מ"לחץ" ל"תמיכה" זה יאפשר לך להיעזר בו כסביבה תומכת. כלומר אנשים סביבך שתומכים ברצון שלך. לא רק שזה ייתן לך דחיפה להשגת התוצאות שאת רוצה אלא גם יכול לשפר את היחסים הזוגיים ביניכם. איך את חושבת שאת יכולה להפוך את ה"לחץ" ל"תמיכה"? בהצלחה, רונן

osnat1004

New member
לא ציינתי את זה אבל

זה דבר חשוב לשנינו אין רשיון הצעתי לו בסוף שבוע האחרון שפשוט שנינו נלמד יחד ככה זה ידרבן אותי אבל הוא לא ממש מתלהב מזה ..הוא אמור לקבל מהצבא לימודי נהיגה על חשבונם..אך אי אפשר לדעת כמה זמן זה יקח... כשאני שואלת אותו אז הוא תמיד מתרץ שכלכלית שאם שנינו נלמד זה המון אך אמרתי לו שנוכל להסתדר ולגבור על הבעיה הזו כי שנינו עובדים לדעתי יש לו דברים שבישבילו חשובים יותר מאשר להוציא על עצמו כסף לנהיגה. אני חושבת שככה אפשר להפוך את הלחץ למשהו תומך אם נלמד יחד.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להחליט את ההחלטות שלך

יתכן ואת צודקת בכל הטיעונים שלך, ובכל זאת הוא כרגע מעדיף לחכות. זו הבחירה שלו, את צריכה לעשות את הבחירות שלך. אל תתלי את הדברים שאת רוצה לעשות בהחלטות שלו. אם את רוצה ללמוד לנהוג, תעבדי על החלק שלך בהנחה שהוא לא ילמד איתך. חשוב לך לעשות זאת אז מצאי את הדרך להתקדם, ונצלי את הטיפול שאת הולכת אליו כדי לברר לעצמך מה מקשה עלייך.

למעלה