מונו או סטריאו?

bigm4

New member
מונו או סטריאו?

איך לפי דעתכם כדי ומומלץ להקליט קול במונו או סטריאו?

Involver

New member
אם אתה מתכוון לשירה

אז עד כמה שידוע לי, מיקרופונים סטנדרטיים עדיין לא מקליטים בסטריאו... אם אתה מקליט ישירות ממיקרופון כדאי להקליט מונו, אבל אם אתה נכנס למחשב דרך אפקטים כמו Reverd/Delay (או אחרים) אז תקליט סטריאו כי האפקטים האלה אכן מוציאים ערוץ סטריאו.

bigm4

New member
אבל....

אבל זה לא נשמע ממוקד מידיי באמצע...המונו??? הסטריאו יפה הוא מתפרס על כל השמיעה (עם שומעים באוזניות...) או עם אתה תוכל לענות לי מה ההבדל...בין השניים?

kundara

New member
פשוט מאוד

מונו וסטראו בהקלטה ישמעו אותו דבר אם תקליט במונו- אז ערוץ אחד ינוגן בשתי הרמקולים. אם תקליט בסטראו אז שתי הערוצים (ימין שמאל) ישמיעו את אותה תוצאה. להקליט בסטראו אולי אם יש לך שתי מיקרופונים, וגם כך מומלץ להקליט פעמיים ב 2 ערוצי מונו. ערוצי מונו אפשר לצודד לאחד הצדדים איך שבא לך. רק אם שתי הרמקולים ישמיעו מידע שונה, אז האוזן שלנו תרגיש שכל דבר בא מצידו.

Involver

New member
מלבד הקלטה שונה לכל צד

אפשר גם לעבוד כך שבכל צד מנוגן אותו הדבר אך אפקטים בסיסיים כמו Reverb תורמים לשוני בין הצדדים ויוצרים סטריאו. כמו כן כדאי לצודד כלים שונים באופן מעט שונה זה מזה.

HeavenlyB

New member
אז יש לך בעיה באוזניות

כנראה פאזה הפוכה. או שאת המיקרופון אתה מחבר לליין ואז יכול להיות שאתה מקבל פאזה הפוכה בהקלטה לסטריאו. בעקרון שירה מקליטים במונו. אם אתה רוצה סטריאו, תוסיף אפקט שיפזר טיפה את השירה, או שתקליט שירה נוספת ושלח כל אחד לצד אחר.

SlyStone

New member
ממש התבלבלתי מכל האשכול הזה...

אבל בכל זאת, אני מביא השתלטות קטנה... כשאני מקליט גיטרה למחשב אני יכול להקליט רק בסטריאו וישמעו צליל רק מהרמקול השמאלי... יש לזה פתרון? מה שאני עושה כרגע זה מקליט בסטריאו ואז מעתיק את את מה שהקלטתי לערוץ מונו חדש... ואז זה מתפרש על 2 הרמקולים... זה בסדר לעשות כזה דבר?

krypto

New member
גיטרה אפשר ורצוי להקליט במונו

ברור שמה שקרה זה שהגיטרה הוקלטה לצד אחד של הערוץ סטריאו מכיוון שגיטרה היא מונו במהות שלה אלא אם כן העברת אותה דרך פרה-אמפ חיצוני עם מולטי סטראופוני וממנו התחברת לכרטיס לשתי כניסות עם שני כבלים נפרדים L ו R . זאת גם אפשרות, תלוי מה התוצאה שאתה רוצה לקבל. אם אתה לא יכול להקליט במונו נראה לי שמשהו לא מחווט נכון או לא מוגדר נכון בכניסות של הכרטיס או של הקיובייס או שחיברת את הגיטרה לכניסה הלא נכונה בכרטיס (שטותי, אבל קורה לפעמים... אהההה, לא נראה לי). בכל מקרה השיטה בה אתה עובד לא נכונה, במצב כזה - מסורבל מאד לעשות pan וזה פתח לצרות של פייזינג.

SlyStone

New member
אוקיי, אני אסביר את המצב יותר טוב:

יש לי כרטיס M-Audio Fast Track... יש לו כניסת פי.אל מיוחדת בשביל גיטרה. אני מחבר את הגיטרה ישירות לשם, בלי שום פרה-אמפ חיצוני או משהו כזה... בכל זאת , כשאני מקליט בסטריאו שומעים רק מהרמקול השמאלי והוא בכלל לא נותן לי להקליט מונו... עכשיו יש תשובה? זה בעיה בכרטיס או בתוכנה?

HeavenlyB

New member
אממ

מה הכונה ב-"לא נותן להקליט מונו"? הוא לא נותן לך לפתוח ערוץ AUDIO שהוא מונו בקיובייס? אם כן, זה נשמע לי כמו פעולה לא נכונה בפתיחת ערוץ חדש. אם הוא נותן לך לפתוח ערוץ מונו, וכשאתה מקליט, הוא כאילו מקליט שקט, זה אומר שבחרת ב INPUT הלא נכון.

SlyStone

New member
כנראה שבחרתי ב-Input לא נכון...

עכשיו, אתה מתכוון שטכנית, לא חיברתי את הגיטרה ל-Input הנכון או שבהגדרות של התוכנה? כי אמרתי כבר, לכרטיס יש רק Input אחד "נכון"... ככה שזה כנראה שבגדרות של התוכנה... אז גם שם שהסתכלתי ולא מצאתי את הבעיה... אבל אתה יותר מנוסה ממני, אולי תוכל להגיד לי איפה בדיוק להסתכל... שוב, תודה.

HeavenlyB

New member
אז ככה

קודם כל, כשאתה פותח ערוץ אודיו, הוא שואל אותך אם הערוץ מונו, סטריאו, או סראונד. בחר כמובן במונו. באותו ערוץ, בצד שמאל אתה תראה INPUT שאומר לך מאיזו כניסה של הכרטיס קול להקליט. וודא שאתה מקליט מה-INPUT שמקבל את כניסת הגיטרה בכרטיס קול. זהו!
בעקרון עכשיו אתה מקליט מונו.

SlyStone

New member
אני חושב שניסיתי את זה...

אבל אני אנסה בכל זאת שוב מחר...

למעלה