מונולוג

ציפי81

New member
מכירה את הטענה הזו...

שנובעת מחוסר הבנה למושג הזה, "גט". כי גט זה קודם כל שטר, מכל סוג שהוא, ובזה עוסקת רוב מסכת גיטין, לא רק בשטרות של גירושין. אגב, אני בת 26 וגרושה "טריה", נעים להכיר.

את צודקת

בטענה שמסכת גיטין אינה עוסקת רק בגיטי נשים, אך אני מסופק לגבי הטענה הכמותית. אם תעברי ברפרוף על פני המשניות הפותחות את פרקי גיטין תבחיני שהן עוסקות בגיטי נשים דווקא. לדעתי זהו העיסוק המרכזי של המסכת, וסביר להניח שגירושי נשים העסיקו את חכמי המשנה יותר משחרורי עבדים. הסוגיות המרכזיות בגיטין: תנאי בגיטין, כתיבת גט לשמה, אונס ליום אחרון, גט שכיב מרע, עדי מסירה עדי קיום וכדו' - עוסקות בגיטי נשים דווקא. אמנם בפיתוח משמעותי בתקופה הבתר משנאית בואכה התקופה האמרואית-סבוראית גם המשנה החותמת את מסכת גיטי הנושקת לזו הפותחת את מסכת קידושין דנה בגירושי אישה (המחלוקת המשולשת המפורסמת בנדון עילות לגירושין). ברוכה הבאה.

כמו כן

חשוב לציין שסדר המסכתות בסדר נשים בפרט, ובכלל בששת סדרי המשנה איננו תורה מסיני, וגם בו מצינו חילוקי דעות, חילוקי מסורות ומנהגים. המאירי (בן המאה ה14) למשל ממקם את גיטין לאחר כתובות, ולא כפי שמקובל למקמה לאחר נדרים נזיר וסוטה.

אתה מתכוון לומר

שמסכת גיטין סודרה לפני קידושין. ובאותו עניין: מדוע נסדר סדר נשים לפני נזיקין? בעקבות האישה - בא הנזק... על כולכם, לפנות בוקר נהיר.

פשושית37

New member
דנדושי

אחרי כל התגובות שקיבלת כאן נותרה לי רק עצה אחת עבורך בפעם הבאה חפש כראוי את הפרפרים לא ללכת כמותם שבי אחרי האור...

שלום דנדש ושאר הפורום

איני חרדי או דתי אך יש לי זיקה לדת( מניח תפילין ומנסה לשמור שבת) ומכיוון שהתקרבתי לאחרונה רציתי לדעת למה יש את מנהג השידוכין הרי אין זה ריאלי שאנשים התאהבו על סמך כמה פגישות? ואיך הם ידעו אם הם מתאימים לחיים משותפים כשהשידוכים עצמם נעשים בגיל צעיר כל כך ואופיים של המשודכים עדיין לא מעוצב במלואו ולמה החשיבות של המשפחה והייחוס משחקים תפקיד כה משמעותי? ניראה לי מוזר שההורים הם אלו שקובעים מה מתאים ומה לא. אתה אולי התגרשת אך אני מניח שישנם הרבה אנשים שחיים חיים לא מלאים ולא מאושרים בדרך זו . לא שחילוניים חיים חיים מאושרים ואינם מתגרשים אך לפי תפיסתי הם מכירים את האשה הרבה לפני ויודעים לאן הם נכנסים טוב יותר . אודה לכם אם תאירו את עיניי בנושא זה :)

אני מבטיח לכם שלא

אני כתבתי את זה. אבל אני עדיין לא מצאתי את הפרפרים. וכלל אינני יודע האם בכלל כדאי. נתחיל בזה שיש לי מה להפסיד (מה לעשות? יש לי אישה טובה וגם נראית לא רע) ובכלל מי יודע מהו אורך חייו של פרפר?

בורבה

New member
השידוכים"ויקח את רבקה ותהי לו לאשה ויאהבה"

הקב`ה הוא המזווג זיווגים אברהם מחפש כלה לבנו יצחק. אך אין הוא רוצה מבנות כנען. הן מושחתות ואינן מתאימות ליצחק התם, הצדיק. הוא רוצה בכלה מארם נהריים. ממקום שם גרה משפחתו. אבל אין הוא רוצה לשלוח את יצחק עצמו לחפש כלה. הוא רוצה שיצחק ישאר בארץ, הוא חושש שמא יחליט יצחק לגור שם וחלילה יעזוב את ארץ ישראל, אותה הבטיח ה'' לאברהם ולזרעו אחריו: "לך אתן את הארץ הזאת.. כי את כל הארץ אשר אתה רואה לך אתננה ולזרעך עד עולם". (בראשית י"ג, ט"ו ) ...אם ילך בעצמו, עלול הוא להתעכב, או חלילה להישאר בגלות. ובאמת יצחק הוא היחיד מהאבות שמעולם לא עזב את ארץ ישראל. ואברהם שולח את עבדו הנאמן אליעזר לחפש אישה ליצחק. אליעזר מגיע לארם נהריים ופוגש את רבקה שהיא כולה חסד. הוא בוחן אותה, לאחר שביקש מה'' שיעזור לו והנערה שאליה יפנה ותיענה לבקשתו זה יהיה הסימן שהיא מתאימה להיות אישה ליצחק הצדיק. רבקה עומדת במבחן. כשמבקש ממנה יצחק להשקותו מים, היא מגישה לו ואח"כ מגישה גם לגמליו, אפילו שלא ביקש. מה שמוכיח ליצחק שהנערה טובה מאוד והיא בעלת חסד אמיתית. הוא לוקח אותה לאחר שפנה לאביה, בתואל, וקיבל את אישורו, הוא מביא אותה ליצחק. ואז נאמר: "ויקח את רבקה ותהי לו לאשה ויאהבה"

אפשר הסברים?

או לפחות תעתיק את תרגום אונקלוס אולי אז אבין מה אתה מנסה להסביר לי.

למעלה