מונולוגים

שמוליקה

New member
עזרה..

אני צריכה למצוא מונולוג טרגי לתפקיד של אישה.... אני מחפשת כבר המון זמן ולא מוצאת... תודה מראש.. נעמה

noamito

New member
../images/Emo35.gif מחפש מס´ מונולוגים

אני מחפש מונולוגים לגבר, אני זקוק להם לבחינה. למישהו יש המלצות? נ.ב. למישהו יש את המונולוג של המלאך ממלאכים בשמי ברלין?

N i c o l e

New member
מחפשת מונולוג

היי, אני נועה- אני מחפשת מונולוג לאישה- משהו קליל- שפה יום יומית- דחוף דחוף דחוף- אשמח אם תעזרו לי (זה אפילו לא חייב להיות ממחזה מוכר או משהו- זה יכול להיות גם סתם משהו שהמצאתם- משהו מציאותי- מרגש- מעניין!!! ולא ארוך מידי.) תודה

אוף!!! מונולוג!!

היי לכם, אני מחפשת מונולוג בעל אופי דרמטי שכזה... עברתי על חלק מהמונולוגים ברשימה של הפורום, אבל הם פשוט רפליקות ארוכות, אי אפשר לעשות אותם שלא כחלק מהמחזה השלם. יכול להיות שאלה שלא עברתי עליהם הם דווקא אלה המוצלחים. בקיצור- אני צריכה כיוון! מישהו יודע על מונולוג דרמטי/ טראגי טוב? סופ"ש נעים לכולם!!! טאשה

actress

New member
את יכולה גם לקחת מונולוג של גבר

ולהפוך אותו לאישה.

Scummy

New member
תנסה את...

´נידוני אלטונה´ של סארטר. אחד המונולוגים של פראנץ. בהצלחה!

מיה ישי

New member
ההצעה שלי...

לפי דעתי מונולוג דרמתי טוב הוא מיתוך "האביב מתעורר" של פרנק וודקינד הקטע שבו האם מתווכחת עם בעלה על כך שהיא לא מוכנה לשלוח את הבן למוסד לעברינים צעירים.. אני אישית עשיתי אותו בבגרות של כיתה יא והוא קצר שבחים.... בכל מקרה בהצלחה....

אוקיי ככה :

בריאליזם יש נטייה לזנוח את המונולוג המסורתי מאחר ומונולוג (סולילוקווי) זה לא דבקר ממש ריאליסטי לכן את תתקשי (מאוד!) למצוא מונולוגים ריאליסטים טובים ו...... באורך מספק. לא אוהבת את המחזה הזה "האביב מתעורר" הוא אינפנטילי מאוד.בכל זאת אני מגרדת בראש וחושבת מה כן יכול להתאים : ככה מונולוגים דרמטים יפהפיים ומאודדדדדדדדדדדדד ברמה. אבל באמת צריך להיות מישהי מיוחדת כדי לעשות זה את אחד המונולוגים של מריאן ב"תמונות מחיי נישואין" של אינגמר ברגמן (היה גם סרט מצויין). כל המחזה ענק ורווי מונולוגים שניתן לקצרם וזה מונולוגים ריאליסטים מלאי דקויות כאב ורגשיות מאופקת. בעיני זה יפהפה. נורה ב"בית בובות" של איבסן. נינה ב"בת השחף" של צ´כוב אם כי שם זה משחק בתוך משחק. (בעייתי) מונולוג מעולה ממש לאישה ב"תמונות מהוצאה להורג" שם הבחורה האמנית מוכנסת לכלא ומדברת מתוך התא על מיניות. אמ....... ברכט כמובן "יוהנה הקדושה של בית המטבחיים" - מונולוגים חזקים מאוד דרמטיים ועם אמירה חברתית נוקבת. מונולוגים שטובים מאוד גם בלי ההקשר של כל המחזה. מונולוגים מצויינים של וויני ב"אח הימים הטובים" של סמואל בקט. זה מחזה מאוד קשה. מאודדדדדדדד. והמשחק חיב להיות סופר דופר אחרת הכל נראה כמו בליל מילים שרירותי. תמיד יש את האופציה הטראגית : אנטיגונה /סופוקלסהמצויין,מדיאה/אויריפידס,קליטמנסטרה ("אגממנו"ן/אייסכילוס) או אם מישהי צעירה אז אלקטרה נניח מנושאות הנסך מהטרילוגיה "האוריסטיאה" של אייסיכלוס. מקווה שעזרתי קצת.

שכחתי

מונולוגים מצמררים ממש : "מעיין הכבשים"/לופה דה וגה של לאורנסיה. מעולההההההההההההההההה לאחר האונס במיוחד כשהיא מנהיגה מרד בראשי הכפר. ליידי מקבת´ מונולוג ההתקדשות לרשע של שייקספיר. אופליה מ"המלט"... טוב די אני נסחפת היריעה באמת קצרה מלהכיל.

המ... רעיונות קלילים.

ככה את יכולה לחפש בלוין יש דברים מאוד קלילים מתוך "מה אכפת לציפור". לפוצ´ו יש ספר בשם "איה הג´ינג´ית ואחרים" יש שם מונולוג /קטע סיפורי מצחיק על בחורה שחושבים שהיא מדברת על גבר אבל זה בעצם הסוודר שלה. אם מחזאות ממש אז : מונולוגים מ"ליזיסטרטה" על שביתת המין של הנשים. מונולוגים של אלמיר נניח מ"טרטיף" במיוחד ההוא שהיא מפתה את הנוכל כשבעלה מסתתר. מונולוג מאודד דינמי ומצחיק (דרושים לך שני ניצבים אבל).

Omny

New member
תנסה

תנסה מונולוגים של אוטו ממשזה "נפש יהודי של סובול. Omny

Omny

New member
תנסה

תנסה מונולוגים של אוטו ממשזה "נפש יהודי של סובול. Omny

noa5

New member
אווו..יש המון!

1. בעלת הארמון- לנה 2. בית הבובות- מונולוג של נורה 3. ביבר הזכוכית- לורה 4.חשמלית ושמה תשוקה 5. חתולה על גג פח לוהט- מגי אממ.. זה המומלצים! love

violante

New member
אם את אוהבת אבסורד...

אם את אוהבת אבסורד אז תסתכלי במחזות של סמואל בקט.. כן, יש גם טרגי... יש מחזה שלו שנקרא "פסיעות" - תסתכלי בו - הוא מדהים! אם את רוצה משהו טרגי, חזק ומרשים - זה הדבר! בהצלחה! יפעת.

Phlawless

New member
וגם אם לא כל כך בא לך אבסורד../images/Emo6.gif

שש נפשות מחפשות מחבר- פירנדלו האחות החורגת במחזה דרמטי ומדהים!

שמוליקה

New member
אחרי שמצאתי לי

מונולוג טרגי... (בלנש, חשמלית ושמה תשוקה)... אני צריכה מונולוג קומי... שוב לתפקיד של אישה.. תנקיו.. נעמה

יש לי מונולוג מעולה

של אגאפיה טיכונובנה (נראה לי שככה כותבים) מתוך "שידוכין" של גוגול.

למעלה