מומלצי השבת שלי: עוף בקארי

זושי1

New member
מומלצי השבת שלי: עוף בקארי

הכנתי השבת כמה מתכונים חביבם, את זה לקחתי ממנהלת פורום וואלה ניצי, וסמדר...הם המליצו וצילמו, העיניים שלי יצאו מחוריהן, אני כמובן החלטתי שאני חייבת ממש משהו דומה אז לפנייכם המתכון: הערה קטנה, המתכון יכול להיות גם דל שומן, אני הכנתי סיר קטן עם אותו הדבר, רק לא מטוגן בהרבה שמן, ויצא טעים כל כך שהיה לטעמי קשה לזהות מי הוא מה... אז הנה ההודעה המקורית, התמונה מהצלחת אצלי... - זו הארוחה בשבילכם! לא צריך להגיש שום דבר ליד, חוץ מקצת אורז לבן. ומבטיחה אני לכם שכל המסובים ימצמצו בשפתיהם וילקקו את אצבעותיהם (או להיפך). זה מתכון מספרה הוותיק השני של רות סירקיס (העתקתי לכם אותו כלשונו). זאתי, אתם יכולים הרי לסמוך על תבשיליה עד עצם היום הזה. בדרך כלל הם לא מאכזבים, ובטח שלא "פלצניים". ואצלנו כאשר אומרים "אמא, תעשי היום הודי" - הכוונה לעוף בקארי זה. זה פחות או יותר מקסימום ההודיות הידועה לנו, ונעצרנו בזה, כי זה פשוט טעים. בדרך כלל אני רק משנה קצת את הכמויות, כדי להתאים אותן למגשית של חזה עוף אחת (ראו הערות). ואם רוצים שיהיה מתובל וחריף במיוחד... נו, פשוט תוסיפו חצי כפית של שבבי צ'ילי מיובשים, אבל היי - בזהירות, כן?! מתכון: עוף בקארי רכיבים: ½ ק"ג חזה עוף (ללא עור ועצמות) ¼ כוס קמח ¼ כפית מלח 50 גרם מרגרינה רוטב קארי: 1 בצל גדול 1 פלפל ירוק 1 כף קמח 1 כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור 1 כף אבקת מרק עוף 100 גרם רסק עגבניות 2 כפיות אבקת קארי 2 כוסות מים אופן הכנה: 1. מחלקים את בשר העוף לחתיכות בינוניות בגודל של כ-4/4 ס"מ. משטחים אותן בכתיש (פטיש המטבח בו משטחים או כותתים כתיתות, שניצלים ואומצות). קוצצים את הבצל וחותכים את הפלפל הירוק לקוביות. 2. מקמחים את הבשר בתערובת הקמח והמלח ומטגנים קלות במרגרינה נמסה במחבת גדולה. מטגנים רק עד שישיחימו משני הצדדים. מוציאים ושמים על צלחת. 3. באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הפלפל. מטגנים עד שהירקות מתרככים מאוד, אך לא משחימים. בוזקים כף אחת קמח ומטגנים עוד דקה. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק, רסק עגבניות, אבקת קארי ומים. בוחשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות. 4. מוסיפים את העוף ומבשלים 15 דקות נוספות, והקארי מוכן. ניתן להכין את המאכל מספר שעות מראש, או אפילו יום שלם. לפני ההגשה יש לחממו לאט לאט. הטעם נשמר יפה. הערות: מהספר: באותו אופן אפשר להכין קארי מעוף שלם. חותכים את העוף למנות קטנות, 8-10 פיסות, וממשיכים לבשל כמוסבר בנקודה 2 ואילך. כדאי להוסיף עוד תבלינים לפי הצורך, וכן להאריך את משך הבישול ב-15-20 דקות. הערות שלי: להחליף מרגרינה בחמאה. לתוספת חריפות אפשר להוסיף חצי כפית שבבי צ'ילי מיובש. לחבילת מגש חזה עוף - להוסיף עוד חצי כמות מכל המרכיבים, חוץ מרסק העגבניות והקארי. מקור המתכון: רות סירקיס - "מהמטבח בהנאה"

זושי1

New member
מה שיניתי ואיך הכנתי אורז

אז כדי שהמנה תהייה דלת שומן טיגנתי בכף שמן זית את הבצל והפלפלים , הכנתי באותו סיר את הרוטב, ואז שמתי את חתיכות חזה העוף מצופות בקמח...בלי טיגון...יצא פיצוץ בלי בעייה בכלל... האורז אצלי הוא אורז צהוב, המתכון כבר כאן אך במקרה שלא: מנה לשלושה ארבעה אנשים: כוס אורז 2 כפות שמן זית.. לטגן את האורז בשמן להנמיך את האש ואז: להוסיף לסיר.. 2 כוסות מים רותחים שהושרו בהם כמה חוטי זעפרן, או 2 כפות זעפרן מזוייף (ציפורני החתול). כפית מלח 5 כפות לימון כפית שמן שומשום לבשל עד שהמים נספגים (בערך 15-20 דקות) ואז לסגור אש ולכסות במגבת..לאיזה 10 דקות. אם רוצים להרשים ממש יוצקים את האורז לכלי מצופה ניילון ואז הופכים את הכלי ויש אורז מהונדס על מגש....

זושי1

New member
רוטב לסלט: וינגרט תפוז מדהים

רוטב לסלט שלקוח ממש מסמדר מוואלה...שוב קליעת בול לטעם שלי, שוב לצורך הגיזרה, אני את כמויות השמן קיצצתי, כמות מסחרית של זה הפקתי ועכשיו במקרר יש לי צנצנת של וינגרט תפוז לכל סלט שייתחשק לי... המצרכים לסלט שבתמונה: חסה עלי בייבי עגבניות שרי פטריות שמפיניון טריות בצל סגול פטריות פונגי שהושרו במים ונחתכו דק כמו ספגטים. המלצה בלבד: לגרד גבינות כמו פרמזן, קשקבל ולפזר מעל המלצה 2: לקלות גרעיני חמנייה ודלעת ולפזר מעל ולרוטב וינגרט תפוז עצמו: חצי כפית מלח מעט פלפל שחור גרוס 2 כפות חומץ טבעי 1 כף תרכיז פריגת תפוזים קפוא חצי כפית חרדל גרגרים 6 כפות שמן תירס (אל תשכחו שאני קיצצתי ל 2 כפות). מראש אני ממליצה לשלש את הכמויות, זה יהיה טעים, מעניין ומרענן אז כדאי שישאר במקרר לסלט הבא....

זושי1

New member
עוגת פודינג "מצליח לי"

עוגה פשוטה להכנה שכבר דיברתי עליה המון...והכנתי אותה עוד יותר פעמים מכל עוגה אחרת טובה לפסח, לחולי צליאק, לירוקות במטבח, לילדים, נראיית טוב לא משנה איך חותכים אותה או באיזו תבנית אופים אותה: הנה המתכון: המצרכים : חלק א' : 4 חלבונים מוקצפים ב3/4 כוס סוכר. 4 חלמונים מוקצפים ברבע כוס סוכר. 1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד או אם אין: רבע כוס שוקולית ורבע כוס קורנפלור, או אם אין..1/3 כוס אבקת קקאו, 1/3 כוס אבקת סוכר ורבע כוס קורנפלור. את החלמונים מקפלים בזהירות לחלבונים וכשהם הומוגניים לקפל בעדינות את אבקת הפודינג לתערובת..ליצירת בצק חום הומוגני. מוזגים את הבלילה לתבנית עגולה 26, או מלבנית ואופים בתנור 25 דקות עם חום נמוך, לא חייבים לבדוק שזה מוכן, זה טעים גם חצי אפוי. העוגה הזאת צריכה להיות יחסית נמוכה כי מעליה באותו הגובה תבוא שכבה ב: חלק ב: הכנת קרם פודינג מחבילת פודינג אינסטנט וניל, כוס חלב, כוס שמנת מוקצפים, עד לקבלת קרם יציב. את עוגת השוקולד מורחים בכל הפודינג, ומכניסים למקרר לשעתיים, אוכלים ככה...בזהירות כי זה ממכר. אני יודעת שזו עוגה ענתיקה, אבל מה זה קומבינאטורית כזאת ונוחה לאילתור...ניתן ל"גמר" אותה בפצפוצי שוקוד למעלה או גנאש, או סוכריות צבעוניות או שבבי קוקוס, או קוקוס....

זושיל'ה ../images/Emo24.gif כמו תמיד הכל נראה

יפה אסטטי ובטוח גם טעים
העוף בקארי נראה טעיםםםםםםםם כנראה שבקרוב אכין אותו.

מיכל63

New member
../images/Emo124.gifזושי ../images/Emo24.gifכמה חיפשתי מה

להכין עם קארי ואת הופעת בדיוק בזמן
יש לי עציץ קטן עם צמח קארי(ענף ממנו פה בתמונה) יש לו ריח כזה חזק, וחשבתי וחשבתי מה להכין פיזרתי עלים ממנו על פוקצ'ה, וחיפשתי מה עוד אפשר ואת הגעת עם העוף שלך עם מתכון לעציץ שלי...
יהיה לי קשה לצלם את זה בסורק...
מה שבטוח זה שהילדים שלי יטרפו את זה, אז תודה רבה על המתכון ויום נעים

למעלה