מומינים - מאנגה?

rinidi

New member
מומינים - מאנגה?

שאלה קצת טיפשית
... תהיתי... הרי האנימציה יפנית נכון? אפשר להגדיר אותם כמאנגה או אנימה? נכון שבעונה האחרונה שהייתה (עם מכונת הזמן של מומינאבא) האנימציה הייתה ממש שונה? או במילים אחרות ממש גרועה? (וגם התוכן לא היה משהו...) ולבסוף שאלה טיפשית נוספת - זוכרים את התיאטרון הצף? אז הגברת שניקתה אותו אמרה שהיא לא אוהבת קרובי משפחה אבל התעקשה להרים כוסית לכבוד אחייניתה... זה תמיד מצחיק אותי...

B o N u s

New member
המומינים הם אנימה בעצם תוכנית מצויירית יפנית

ו.. כן אני זוכר את הפר

Toft

New member
לא בדיוק ../images/Emo8.gif

הסדרה אמנם יפנית וכו' אבל הרי זה מבוסס על הספרים של טובֶה ינסן (היוצרת והסופרת השבדית-פינית). אותו דבר עם "נילס הולגרסון", "האקלברי פין", "הלב" כל אלה מבוססים על ספרים מכל העולם. בזמנו, יפן אהבה ליצור סדרות אנימציה מבוססות על ספרים וסיפורים. חבל רק שזה נגמר ועכשיו יש הרבה זבל בעולם האנימה... (חוץ מהסרטים של מייאזאקי כמובן).

rinidi

New member
נכון

המסע המופלא הוא מדהים...
אני גם חובבת אינויאשה ופרוטס באסקט, אבל זה כבר שייך לפורום אחר.

Witchcrafts

New member
מעצם העובדה שהן נוצרו ביפן,

נובע שמדובר באנימות. הרי לא כל אנימה חייבת להתבסס על מנגה. "נילס הולגרסון" למיטב ידיעתי זו כן אנימה. גם "המומינים", "שאלתיאל קוואק", "הלב" ועוד מלא תוכניות נוסטלגיות מהחינוכית הן למעשה אנימציות יפניות עם סגנון ישן וקדום יותר. אגב, מיזאקי בכבודו ובעצמו לקח חלק ביצירה של "הלב". ^^~ ומגניב, לא ידעתי שיש כאן חובבי אנימה ומנגה. במקרה שלא יצא לכם להשתתף בכנסים שנערכים מדי פעם על הנושא - אני ממליצה לכם להתחיל, זה ממש נחמד להכיר 'אוטקואים' נוספים. (-:

Toft

New member
בואי נעשה סדר בבלאגן

האנימציה והסדרות נוצרו ביפן, אבל היצירה והביסוס היא לא יפנית. אני שוב חוזר... "נילס הולגרסון" (שבדיה, סופרת: סלמה לגרלף), "המומינים" (פינלנד, סופרת: טובֶה ינסן), "שאלתיאל קוואק" (הולנד, סופר: הרמן ואן וין) ו"הלב" (איטליה, סופר: אדמונדו דה אמיצ'יס) אלה ספרי ילדים שהיפנים הפכו לסדרות אנימציה. ל"מומינים", ו- "שאלתיאל קוואק" (שאגב הפיקה את שניהם חברת ההפקה Telescreen יפן) יש סגנון ייחודי. ככה שהם היו נאמנים לעיצוב של היוצרים.

Andra

New member
אוי, אני זוכרת את העונה האחרונה

לא יודעת מי צייר אותה, אבל זה לא נראה כמו אותם אנשים. היא הייתה ממש גרוע! נורא כעסתי על זה! הציור שונה לגמרי, רמה נחותה יותר. ואני לא יודעת מה בקשר לעלילה

מנגה זה קומיקס יפאני!@5#$5478^%%#

"המומינים" היא סדרה פינית שמבוססת על ספר של מחברת פינית.. אבל היפאנים (אני יודעת שזה בלי א' P:) יצרו את הסדרה ושידרו את זה בטלויזיה!!32$@#^$%&*%$5 אנימה זה טוב.. תראו מיו מיו פאוור, אינויאשה, מאי הימה, נאורטו ועוד המון המונים ^___________________^

למעלה