מומחי חו"ל: איך אני משיג מספר בריטי?

fazer

New member
מומחי חו"ל: איך אני משיג מספר בריטי?

לא, אין לי תוכניות לסוע בקרוב לאי הבריטי, אבל לצורכי עבודה מספר באזור חיוג 972 לא עושה רושם טוב ואני צריך מספר שמתחיל ב 44 (או 49, או 31, או כל קידומת מערב אירופאית מכובדת). חשבתי לבקש מחברים לקנות לי סים פריפייד באנגליה, אבל כיון שהטלפון הזה יהיה באופן קבוע ברומינג, יתעורר מהר מאוד הצורך לטעון אותו, וחוסר הנגישות לטעינה (בצרפת, לדוגמה, ניתן לטעון אונליין למיטב ידיעתי רק עם כרטיסי אשראי מקומיים) הופכת את הפתרון הזה לבעייתי.

האפשרות לקנות Access number אירופאי לא על הפרק, אגב, כיון שזה צריך להיות קו שאני לוקח איתי לנסיעותיי בעולם, שאני יכול להוציא ממנו שיחות ללקוחות, ושהם יכולים להתקשר אלי אליו.

רעיונות מקוריים יתקבלו בברכה...

z1george

Member
מנהל
שאלה אתגרית

אולי לקנות טעינה משמעותית בסים הבריטי, לקבל שיחה ומייד לחזור ללקוח עם שירות כמו SkypeOut. אולי שפוט להפעיל סקייפ מסביב לשעון על הנייד שלך ולקבל שיחות בסקייפ, משהו שלא יזהה אותך עם ה972.
יש בטוח גם SkypeIn אני מניח.
ב. אולי שירות אמריקאי שבטוח קיים, שמספק מספר אמריקאי בשירות VoIP‏ שגם יש לו אפליקציה שאתה מתקין בסמארטפון ופועלת על חבילת הגלישה והנייד שלך מצלצל.
שאלה אתגרית ביותר.
עם מדובר במעט לקוחות קבועים אני מניח שלא תוכל להסתיר את מיקומך. במיוחד אם אתה שולח או מקבל מוצרים כלשהם בדואר, לא תוכל להסביר למה לקח לזה שבועיים להגיע בדואר, או להשלח. אם כל העסק שלך אינו פיזי ומתנהל רק ברשת, אז תתנהל רק במייל, ותן שירות טוב ותגובה מהירה.
שאלה קשה מאד, שאלה יפה.

הכי חשוב, מה שכתבת בסוף, אם אתה חצי מהזמן בחול, אז ממילא תשלם נדידה . אז פשוט תמלא בסים הבריטי חתיכת טעינה רצינית שתספיק למענה מחוץ לאנגליה...

fazer

New member
אני שמח שאיתגרתי אותך

האמת היא שמבחינתי הפתרון הפשוט היה לקנות סים פוסטפייד באחת מהמדינות האלו, ופשוט לשלם את החשבון החודשי (החבה שאני עובד בה בכל מקרה מחזירה לי) - אבל לדעתי באף מדינה לא ניתן לקנות מספר פוסטפייד אם אתה לא תושב המדינה (אולי אני טועה?). חשבתי על אחד מפתרונות הסימים הגלובאליים, אלו שנותנים מספר בריטי ומספר אמריקאי ושניתן לטעון אותם ברשת, אולם אני לא מכיר לעומק את הפתרונות האלו ולא יודע עד כמה הם אמינים.

הפתרון של סקייפ פחות מתחבר אלי, בעיקר כיון שבמספר פעמים שניסיתי לנהל שיחה נורמאלית בסקייפ שמותקן לי על הטלפון איכות השיחה היתה מתחת לכל ביקורת, ובסוף עברתי לטלפון - ובתור נציג של חברה מכובדת, אני לא יכול להרשות לעצי איכות שיחה לא טובה.

לגבי טעינה מאסיבית, שוב בעיה: מה קורה כשהיא בכל זאת נגמרת (למיטב ידיעתי יש גבול לכמה קרדיט ניתן לטעון)... אני הרי לא אטוס לאנגליה רק כדי לטעון שוב למרות שאם זה על חשבון העבודה אני מוכן...
).

אני צריך לחשוב "מחוץ לקופסה", חייב להיות לזה פתרון...

eladts

New member
דוקא לי יש ניסיון מצויין עם איכות השיחה

בסקייפ ע"ג טלפון סלולארי. למעשה, המספר אותו אני מוסר לאנשים הוא המספר סקייפ שלי, לא המספר הסלולארי האמיתי, כי אני גר בארה"ב ופהשיחות נכנסות עולות כסף...

fazer

New member
יתכן שבארה"ב המצב שונה...

עקב תשתיות או השד יודע למה - אבל אתמול כשניסיתי לעשות שיחת סקייפ עם הבית, זה נשמע כאילו שחזרנו במנהרת הזמן לתקופה של "הלו... הלו!!! לא שומעים!!! אוף... אני שומע את עצמי פעמיים..."

הפתרון האידאלי הוא כנראה סים פוסטפייד בריטי, אני תוהה כיצד ניתן לקמבן משהו כזה.

eladts

New member
גם בישראל עשיתי שיחות סקייפ

בלי שום בעיה וזה עוד דרך האינטרנט של אורנג' שאמור להיות איטי ומעפן. איזה טלפון יש לך ובאיזה חברת סלולארי אתה?

אני לא מבין מה ההתעקשות על SIM פוסטפייד בריטי, בחברות הרגילות מחירי הנדידה בישראל בשמיים, יצא לך יותר זול לטוס לבריטניה בשביל כל שיחה. לדוגמא, המחיר ללקוח POSTPAID בודפון לשיחה מישראל הוא £1.65 לדקה ולקבל שיחה עולה £1.30 לדקה. קנה SIM בינ"ל עם מספר בריטי (כמו זה של רמי לוי או Tru), תוכל לטעון אותו מישראל בלי שום בעיה ותקבל תעריפי נדידה הרבה יותר שפויים.

YosMan1

New member
אפשר לקנות מספר אנגלי או בסקייפ ולבצע בו עקוב

אחרי לכל מספר שתרצה.
בזמן שאתה בארץ אז למספר ישראלי ובזמן שאתה בחול אפשר לשנות למספר אחר.
עלות העקוב אחרי תהיה מאד זולה כ 2 סנט לדקה לקווים נייחים בארץ. לנייד זה כבר יוצא יקר 13 סנט לדקה.
אתה יכול לקנות חבילות מאד זולות של מנוי חודשי עבור העקוב אחרי.
אם תרצה להוציא שיחות מהארץ עם זהוי של המספר האנגלי תוכל לעשות זאת בשיחת סקייפ יוצאת (הם מאפשרים זהוי לפי המספר שלך).

כמובן שמספר פוסטפייד אנגלי יהיה הכי איכותי באיכות השיחה אבל המחיר יהיה חולני לקבל שיחות בארץ.

eladts

New member
סקייפ

מספר סקייפ יעלה לך $30 לשנה (אם יש לך תוכנית שיחות חודשית כלשהיא בסקייפ, אחרת זה יעלה $60 לשנה) ואםתתקשר מסקייפ המספר הזה יופיע כ-caller id. אתה יכול לקהתקין סקייפ בסלולארי ולקחת אותו איתך לכל מקום.

eladts

New member
ואם אתה רוצה SIM, יש את Tru SIM

שזה SIM שמתנהג כמו SIM מקומי בארה"ב, בריטניה ואוסטרליה ומציע תעריפי ROAMING שפויים יחסית בשאר המדינות. בארצות הבית שיחה, SMS ו-1M עולים בין 10ל-20 סנט. אפשר כמובן לטעון אותודרך כל כרטיס אשראי בין לאומי.

http://www.truphone.com/en/Products/Tru-for-you

wil

New member
בדוק את הסים הבינ"ל של רמי לוי

מגיע כברירת מחדל (גם) עם מספר בריטי.

אני לא חושב שניתן להוציא שיחות עם הזיהוי היוצא הבריטי. תוציא מחסוי וזהו.

yehuda131

New member
access number עם אפשרות להוציא שיחות

כבר תקופה ארוכה שאני מנוי לשירות http://www.localphone.com השימוש העיקרי שלו הוא כתחליף למפעיל בינלאומי (012 וכדומה) -- מה שאתה לא מחפש -- אבל אני חושב שהוא יוכל לעזור גם לך.

אשמח לפרט אם אתה מעוניין.

luckydude

Active member
גם כן ממליץ על localphone

ויש להם VOIP שעובד יפה וגם local access numbers בארצות רבות עם תעריפים לא גבוהים. אפשר לנתב את השיחות או לענות דרך הVOIP. יש להם גם את השיטה הדי יחודית שבה הם יכולים לנתב שיחות אוטומטית דרך מספר מקומי שניתן בחינם אם המספר שמתקשר מוגדר אצלם במערכת כשיחה מזוהה (ואפשר גם local access רגיל בתשלום סמלי נוסף).

luckydude

Active member
אה, ו- מספר מקומי באנגליה אצלם עולה דולר

לחודש (פלוס דולר אחד חיוב חד פעמי כדי לקבל את המספר).

yehuda131

New member
מה שייחודי אצלם, אפשר להוציא שיחות ללא VoIP

כלומר, אם מסיבה כזאת או אחרת VoIP לא נותן איכות שיחה טובה (כמו התלונה לעיל על Skype), הרי שניתן לעקוף את זה.

נניח שקונים מספר בריטי אישי ב-$1 לחודש (+$1 דמי הקמה).

** שימוש ללא VoIP **

קבלת שיחות
אפשר לקבוע "עקוב אחריי" לכל מספר בעולם בעלויות נמוכות.
עלות: תעריף Localphone. למשל: הפניית השיחה לנייח ישראלי (בית, משרד) תעלה סנט אחד. הפניית השיחה לנייד ישראלי, תעלה 5.9 סנט.

הוצאת שיחות
ייחודי ל-Localphone
שיטה 1
השיטה הזאת מתאימה רק אם מדובר במספר מצומצם של לקוחות קבועים ואינך משוטט בעולם
נדמה לי שזה לא רלוונטי במקרה הזה.
נכנסים לאתר של Localphone, מגדירים כל אחד מהלקוחות כאיש קשר, ומקבלים עבור כל אחד מהם מספר מקומי (03-1234567), אותו מגדירים בספר הטלפונים של הטלפון הנייד.
עלות: שיחה מקומית + תעריף Localphone.

שיטה 2
מתקינים את האפליקציה של Localphone ובוחרים במצב Local Calls. כעת כל שיחה שמחייגים דרך האפליקציה, תנותב אוטומטית ובאופן *שקוף* דרך מספרי גישה של Localphone במדינה שאתה נמצא בה, וזאת על גבי רשת הטלפוניה הרגילה וללא שימוש ב-VoIP.
עלות: שיחה מקומית + תעריף Localphone.

** שימוש עם VoIP **

קבלת שיחות
מתקינים את האפליקציה של Localphone ומקבלים שיחות על גבי WiFi או 3G.
עלות: חינם

הוצאת שיחות
מתקינים את האפליקציה של Localphone (במצב 3G / WiFi) ומוציאים שיחות על גבי WiFi או 3G.
עלות: תעריף Localphone.

הערות:
1. לא כל מה שכתבתי מבוסס על ניסיון.
2. במהלך קניית המספר המקומי, אפשר לבחור מדינה + מחוז, אבל אי אפשר לבחור את המספר כולו. אם חשוב לקבל מספר "יפה" אני ממליץ לפנות לתמיכה טרם הקנייה ולשאול איך הם יכולים לעזור.
3. צוות התמיכה של localphone אינטליגנטי, עונה מהר במייל, וזמין גם בטלפון.
4. יש אפשרות לחיוב אוטומטי של כרטיס האשראי כדי להימנע ממצב שהיתרה יורדת לאפס. זה מה שאני עושה.

wil

New member
מספר נייד באסטוניה גם הולך?

אחת החברות (לא זוכר איזו) של הסימים הבינ"ל מציעה סים כזה, עם שיחות נכנסות חינם בחלק ניכר מהעולם, ושיחות יוצאות בתעריף יקר אבל שפוי.

BobboVilla

New member
יכול להיות שיש ספק VOIP בריטי שמספק גם מספרים

כמו נניח סיפמי בארץ? סתם בחיפוש של British VOIP operator מצאתי את זה - http://www.voipfone.co.uk/. נראה שהם נותנים מספר בריטי, אבל לא התעמקתי בזה יותר מדי.

G Gabi

Member
כל מה שאת צריכה זה ספק sip המספק DID

את שירותי ספק ה-sip ניתן להגדיר בקליינט sip על מכשירים חכמים ואף במחשב. באופן הזה המספר מלווה אותך בכל מקום שיש לך אינטרנט.

אישית אני משתמש בספק sip בשם CallWithUs, בשעתו הוא נתן את התמורה הטובה ביותר ביחס לעלות-תועלת ולשימושים שלי, ייתכן כי מאז יש ספקים שעדיפים לי.
הם מספקים גם מספר DID, אני לא משתמש באחד כזה. מעולם לא חקרתי לעומק את האפשרות הזו ואת העלויות הכרוכות.
יש להם עמוד FAQ נרחב, כדאי לעיין בו.

השיחות שאני מבצע באמצעות הספק הזה הן באיכות מעולה ללא תלות אם השיחה מבוצעת דרך המחשב או דרך מכשיר טלפון נייד. דרך חיבור אינטרנט של בזק, הוט, סלקום (גם ב-Edge), אורנג' וכן במיקומים שונים בחו"ל.

כדאי להמתין לתגובתו של backbencher (במידה והוא יגיב) - הוא מומחה לעניינים האלו.

למעלה