מומחים יקרים

• פותח הנושא olmm
  • פורסם בתאריך

olmm

New member
מומחים יקרים

שלום! אני בת 21 ולעולם לא חשתי בסימפטומים של הפרעת קשב וריכוז עד שהגעתי לגיל 16.5 בגיל זה עברתי פציעה ומאז התחלתי לשים לב שאני מתבלבלת מחליפה אותיות מתכוונת לרשום דבר מסויים ויוצא לי דבר אחר אפילו מתבלבלת בדברים שיוצאים מפי אני מתכוונת להגיד מילה מסויימת והיא יוצאת לי קצת מעוותת זה מאוד מפריע לי בלימודים וכמו כן גורם לי למבוכה רבה . ואני מוסחת בקלות רבה דבר היוצר קושי ביוםיום עשיתי מבחן TOVA שבו אובחנתי כסובלת מADHD אך פסיכיאטר אמר לי שאם הבעיה הזו אכן קיימת אצלי הייתי מאובחנת מגיל קטן ולא בגיל העשרה המאוחר וכנראה שאני סובלת מסימפטום כתוצאה מהטרואמה של הפציעה . רציתי לדעת אם הוא צודק ואיך ניתן לטפל בזה . כמו כן רציתי לציין שבמחני הגרות הוא רשם לי 10 מג ריטלין וזה מאוד עזר לי . לתשובתכם

שלום לך

אין תשובה חד משמעית. הקשב הוא דבר מאוד רגיש ומאוד פגיע, לעיתים דברים מאוד קטנים מפריעים לקשב למשל חום, לחץ. הפרעת קשב ה- ADHD היא הפרעת קשב כרונית שהתמונה הנוירולוגית שלה הליקוי ניתן לתיאור מלידה. יש דרגות שונות של חומרה. בהחטל יכולה להיות שהיה לך הפרעת קשב מלידה אבל המוח באופן טבעי מצא דרכים לעקוף אותה. יכולה להיות שהפגיעה מהטראומה, פגעה במנגנון העקיפה. בין עם הינו אורגני או פסיכולוגי. לא ציינת האם יש עדיין טרואמות נפשיות מאותו אירוע ?? האינדקיציה שריטלין עובד, מרמזת שאכן האיבחון הרפואי נכון. ייתכן ותמצאי כוחות נפש או דרכים אחרות בשיטות שונות ללמוד לעקוף שוב את הבעיה ואז ייתכן ובעתיד תזדקקי פחות לריטלין. קשה לייעץ לך איך לנהוג היות שאני לא מכיר אותך ולא הכרתי אותך לפני האירוע. העצה היחידה שלי אלייך תהיה קשוב לגוף שלך בד"כ אני מאמין שלגוף הפתרונות שלו. אגב, אין מניעה שלא תמשיכי בתוכניותייך כמו לימודים וקריירה בגלל ADHDץ זה לא מחסום זה רקמ סוכה מועדים לשמחה גיל

zivadina

New member
שאלה טובה

זאת בעצם שאלה לרופאים שלנו,ואני אנסה לענות רק כאמא לילדים ADHD. אצל בנות, הפרעת הקשב מתחבאת הרבה יותר זמן מאשר אצל בנים, והרבה בנות מאובחנות רק בגיל תיכון. (גם הבת שלי אובחנה רק בגיל 16.5, וזאת ללא שום טראומה מקדימה). כך שייתכן שהמוסחות שלך אכן נובעת מן הטראומה, וייתכן שתמיד הייתה לך הפרעת קשב שהצלחת לעקוף בעזרת האינטליגנציה וכח הרצון שלך. לעניות דעתי, את צריכה להמשיך את הברור בנוגע לבלבול שלך. בלבול כזה יכול לנבוע מלקות למידה מסוימת אבל גם מבעייה בריאותית לא מטופלת. אולי חוסר ברזל או חומר אחר? בנוסף, אם ריטלין עוזר לך, למה לא להמשיך לקחת? פגיעה מוחית כתוצאה מטראומה מתנהגת כמו הפרעת קשב ומטופלת כמו הפרעת קשב, ככל הידוע לי. לסיכום: מומלץ מאוד לברר ביסודיות את סימני הבלבול, קודם כל דרך בדיקות בריאות ואם הכל תקין: דרך אבחון לקויות למידה. בסוף השבוע הקרוב ייעץ כאן הפסיכיאטר ד"ר גל מאירי. מומלץ מאוד שתתארי את בעיותייך ותשאלי לדעתו. שרשור השאלות לד"ר מאירי ייפתח ביום ה' בערב, ואת מוזמנת לצרף אליו את שאלותייך. אשמח לדעת איך את ממשיכה בברור ובטיפול.

allonhaas

New member
אפשרות נוספת שכדאי לבדוק

לא כתבת דבר על אופי הפגיעה, האם מדובר בפגיעת ראש ? ישנם מקרים שבהם אנשים נפגעים באיזורים שונים של המוח שיוצרים תופעות של בעיות שונות בלמידה - בין היתר מדובר על "דסלקציה נרכשת" מה שמכונה "אלקסיה", במקרים האלו מדובר בפגיעות ראש שיצרו מצב שבו נגרמת הפרעה בתהליכי האוטומציה של הקריאה, הכתיבה או הדיבור. בקיצור, כפי שכבר אמרו כאן לפני, ראוי להתיעץ עם הרופא לפני הכל. בנוגע לכיוון של טראומה - אכן גם במצבים של טראומה יש תוצאות של בלבול והסחת דעת, אני לא מספיק בקיא במרכיבים הנוירולוגיים כדי להתיחס לנושא התרופתי, אבל בנוגע לסיוע בתחום הרגשי - על פי רוב יש עוד כמה איתותים שמלווים משהו שנתקף במה שמכונה PTSD - תגובה פוסט טראומטית. צריך לשאול סדרה של שאלות שהפורום הוא לא בדיוק הפלטפורמה המתאימה לבחון אותם, אבל באופן גס, אפשר להגיד שבעיות בשינה, באכילה, התבודדות, מחשבות טורדניות ותגובות רגשיות קיצוניות מאפיינים מי שסובל מתגובה מסוג זה. האם מדובר רק בבלבול, או שמשהו מהרשימה שכתבתי למעלה מתקיים לצד הבלבול ? אם כן, אני מייעץ לפנות לטיפול רגשי - פסיכולוג, או תרפיסט באומנות.

למעלה