מומחיות הסטרידור

juspan

New member
מומחיות הסטרידור

אני חושבת שלקטנה יש סטרידור ביומיים האחרונים, זה בדיוק נשמע ככה וממה שקראתי מתאים לתופעה באחת מהצורות שלה (מעלה חום רק בלילה, הסטרידור בולט בעיקר בלילה בשכיבה, ביום היא די כרגיל ללא חום, מעט משתעלת פה ושם עם אותו צליל, אבל לא קרוב בכלל למה שקורה בלילה). עכשיו, איך אני יודעת מתי זה נחשב חמור שמצדיק נסיעה לביה"ח כדי לקבל חמצן וכו'? (בגלל שאנחנו בסופ"ש כאן, ממילא אין לי רופא, ואצטרך לנסוע לביה"ח כך או כך, מה שאני ממש לא מעוניינת בו אם אין סיבה וזה יעבור לבד). אבל אני לא רוצה להיות שאננה מצד שני, כי אמנם כמו שאמרתי ביום היא די כרגיל (ללא משככי חום וכלום) ומלאת אנרגיות, אבל בלילה החרחורים והשיעולים האלה כבר הפחידו אותי לגמרי, אבל אולי כי אני לא רגילה לזה וזה סתם סטרידור "מתון"... (ניתן לה עכשיו מכת קור קצת בחוץ שתנשום את האוויר הקר, מקווה שיעזור
)

מקוקה1

New member
בהרבה מקרים בסטרידו יוצאים לבית החולים

ועד שמגיעים ההתקף נרגע בגלל השינוי באוויר קני הנשימה מתכווצים בחזרה וההתקף עובר. אצלינו עבד גם הכנסת הראש ונשימה לתוך הפריזר. כי האוויר שם קר ויבש מאד. הרופאה שלנו המליצהעל אינהלציה בזמן התקף. לא יודעת להגיד לך מה חמור שמצדיק נסיעה. לא הגענו עד שם. 3/4 שעה באוויר החורפי של הרי השומרון הספיק לנו בהתקף הקשה ביותר. מאחלת לך שגם אתם לא תצטרכו...

קראת לי?

כשיש התקף רציני שדורש מיון, לא נשאר מקום לספק. הם פשוט נובחים ונובחים ולא מצליחים להפסיק ומתקשים ממש לנשום. אי אפשר לדעת אם זה הולך לקרות (אפשר רק כשיש כבר נסיון רב וגם אז לא תמיד). בתכלס אם היא בהתקף נביחות וגם הקור לא עוזר (בחוץ עטופה בשמיכה) וגם הפריזר לא עוזר, זה הזמן לנסוע למיון. היא מקבלת אינהלציות? מנסיוני זה פשוט לא עובר בלי אינהלציות או שנמשך המון המון זמן.

juspan

New member
לא, והאמת שאין לי מושג מה זה

(כלומר חוץ מההגדרה בעיקרון... לא ראיתי את זה בחיים במו עיניי) זה משהו שאני צריכה לקבל מרופא או שאפשר אולי לקנות משהו כזה בבית מרקחת? אז בעצם הפריזר/הקור זה רק בהתקף? כי כאמור ביום אין לה משהו שדומה להתקף, ועכשיו הם יצאו החוצה למטרה הזו. זה מיותר או שכן עשוי לעזור בכללי?

זה עוזר נקודתית (הטיול בקור)

ברגע שהיא תכנס לחום של הבית אחרי כמה זמן זה כבר יאבד את האפקט (עד הלילה). הרעיון הוא לכווץ את כלי הדם והבצקת בזמן התקף כדי שיוכל לעבור אוויר כשהיא לא מצליחה לנשום (חס וחלילה). כשאין התקף או קושי כלשהו לנשום זה לא נותן כלום. את האינהלטור אפשר לקנות בכל בית מרקחת אני מניחה, אבל את הבודיקורט אפשר לקבל רק עם מרשם (ומוהלים אותו עם מי מלח). אם את שומעת ממש צפצופים וחרחורים כשנושמת, ממליצה לקחת אותה לרופא ברגע שיתאפשר. שחר עכשיו מקבל אינהלציות עם מי מלח וטרבולין שזה לא סטרואידים, כי יש לו רק ממש צפצופון קל בריאות ועוד לא סטרידור. את התותחים הכבדים אנחנו שומרים לסטרידור ממש (למרות שטפו טפו הוא מקבל את זה פחות קשה מההתקפים המבהילים של תום). בכל מקרה האינהלציות ממש עוזרות וכבר תוך יום יומיים מרגישים שיפור היסטרי.

juspan

New member
כן, בלילה בשכיבה

במיוחד שהיא ממש שכבה לי על הפנים עם הראש שלה, החרחורים האלה כמעט עילפו אותי, היה לה כ"כ קשה לנשום. אני אציע לו עכשיו לנסוע בכ"ז לבית חולים ולדבר איתם על אינהלציות, לא רוצה לעבור עוד לילות כאלה עד יום שני. תוכלי רק להסביר לי מה זה בודיקורט בדיוק? (שנגיע מוכנים לביה"ח אם נלך, שנבקש במפורש את זה, כי תכלס הרי אם נגיע עכשיו היא לא בהתקף ולא משתעלת ולא רוצה שיחזירו אותנו כלעומת שבאנו עם איזה סירופ שיעול שלא רלוונטי
)

בטח

בודיקורט אלה סטרואידים. אני מסתכלת על מה שיש לי בבית, זה נקרא בודנזונייד סטרינבז (זה לא האייפון, ככה קוראים לזה) וזה תרחיף לשאיפה, לשימוש במכשיר אינהלציה בלבד. אמפולות כאלה, מוציאים את הכמות הרצויה של הנוזל (בד״כ 0.5 cc) עם מזרק ומכניסים למיכל של האינהלטור ואז מוסיפים מי מלח (בד״כ 1.5 cc) ומפעילים את המכשיר עם המסכה על הפנים (או הכי קרוב שאפשר עם ההתנגדות שלהם) עד שהנוזל התאדה לחלוטין ואז מפסיקים.

juspan

New member
תודה על כל האינפו', הם יצאו לדרך

הוא קצת בספקנות (בגלל האבחונים של אשתו הד"ר
), מקווה שלא יתקעו שעות בביה"ח ולא ירימו שם גבה, בכל זאת לגמרי לא חירום נכון לעכשיו, אבל רוצה אינהלציות ומרשם. בדיוק בתי עכשיו התחילה עם דרמות על אוזן כואבת (אצלה גם אם זו איזו דקירונת, ההצגות, אוהו, האחיזה באוזן, אעשה לה איזו תרופת סבתא עם שמן זית). לגבי ההתנגדות למסיכה, כבר צריכה להתכונן לזה נפשית, הילדה כמו אחותה בגיל הזה, כל דבר בסגנון (כולל סירוק שיער עם איזה קשר קטן) זה התנגדות של חיה פצועה.

מקוקה1

New member
נראה לי מיותר מחוץ להתקף

בהתקפים זה יכול לעזור. אינהלציה אפשר לקנות בבית מרקחת אבל בשביל הסטרואידים צריך מרשם.

JJ2004

New member
סטרידור וקרופ זה אותו דבר נכון. אז המלצה חמה:

לתת לה קרטיב בלילה (אפשר HOME MADE כמובן. ) זה גם עוזר לשיעול מאוד, וגם מאוד מרגיע (שזה חלק מהבעיה, השיעול הזה מלחיץ לא רק את ההורים). בריאות!!!

ExNewYorker

New member
אני מכינה קרטיבים ממירות מרוסקים

בדיוק כמו שאני מכינה שייק אלא ששמה פחות נוזלים (בדרך כלל מיץ תפוזים) אז את יכולה להכין בננה+תות למשל או כל קומבינציה שנראית לך. אפילו להקפיא מיץ תפוזים גם יעשה זאת

JJ2004

New member
טוב שהוספת קריצה, אחרת הייתי נאלצת לספר ש...

הפטל שאמא שותה במחשכים , הוא קרטיב הפינוק של הילדות. זה גם התירוץ מבחינתן לכך שיש לנו אותו בבית. (מזל שלא שמות לב לחוסר הפרופוציה בין הרכישה לצריכה על ידן) (ויטמינצ'יק בלי חומר משמר וצבע מאכל)

juspan

New member
טוב, הם חוזרים בלי אינהלציות

כי הרופאה בבית החולים טענה שזה לא מהברונכיטיס (אלא מהגרון) ואינהלציות לא רלוונטיות. היא נתנה נרות קורטיזון
ואמרה לתת רק בהתקף ורק אחרי שהפריזר לא עזר. לפחות מתברר ששונאת הרופאים-מרפאות וכו' שלי, הרגישה שם כמו בג'ימבורי, נהנתה בהמתנה הארוכה והיתה נחמדה אפילו בבדיקה לא כ"כ פחדה כמו תמיד.

rnavina

New member
יופי! אצלנו בהתקף סטרידו הלכנו למוקד

והרופא שם נתן בטנזול למיטב זכרוני, שמוריד את הנפיחות. לשמחתי היה רק אירוע בודד שכזה.

יופי, שמחה לשמוע שנחסכה ממכם החוויה המפוקפקת

לא מכירה נרות קורטיזון (יודעת שהם גם סטרואידים) ולא יצא לנו להנות מהם לשמחתי (נרות כקונספט זה משהו שממש קשה לי איתו אישית). מקווה שיהיה לילה שקט ושלא תזכו גם אתם להשתמש בהם.

מיקסי10

New member
תרשמי לך כמה סימנים להתקף חריף שדורש יציאה למ

)כמה זמן נסיעה לבית חולים מהבית??) אגב לא יודעת אם יש אצלכם..אצלנו מקובל בטנזול שזה כדורי סטרואידים שממיסים במים. קודם כל סטרידור לא מגיע עם חום. סטרידור הוא בצקת סביב מיתרי הקול שגורמת לשיעול הזה. קור מכווץ כלי דם ולכן מוריד את הבצקת וזה הטייפול הראשון והכי טוב. אם זה לא עוזר תני סטרואידים וצאי לבית חולים. לסטרואידים לוקח שעה להתחיל לעבוד אין לצפות שהם ישפיעו מיד ואם ההתקף חמור יש טיפולים נוספים בבית חולים שהם יעילים יותר עד שיתחילו להשפיע הסטרואידים שנתת תזכירי לי בת כמה הילדה... קבלי רשימה בינתיים זה יתחיל בשיעול נבחני ואמור להיפסק שם. אם את רואה נשימה מהירה מאוד ישיבה רכונה קדימה את השריריפ באיזור הצלעות "נשאבים"פנימה במהלך נשימה, את הנחיריים מתרחבות בנסיון לנשום... כל אלה הם סימנים להתקף חריף שדורשים להגיע למיון שלא תדעו !!

למעלה