מולטי ויטמין.

סנאי נדיר

New member
מולטי ויטמין.

אני בן 23 ואני רוצה להתחיל לקחת מולטי ויטמין, ללא כל סיבה מיוחדת (התחלתי גם לא מזמן לעסוק בפעילות גופנית עקב כולסטרול מעט גבוה). א. יש כל כך הרבה מולטי ויטמינים בשוק, כולם מבטיחים לי עתיד טוב יותר, קראתי המון כתבות בנושא, ועדיין אני לא יודע של איזה חברה הכי מומלץ. ב. אני מחפש משהו גם יחסית זול. המולטי ויטמין לגיל שלי של צנטרום ששכחתי את שמו, עולה 133 ש"ח, מעט יקר לטעמי. יש משהו יותר זול ועדיין שיהיו בו את כל הויטמינים והמינרלים להם אני זקוק? תודה רבה.

ממתי

New member
תשובה

אם התזונה שלך מאוזנת ואתה לא מתכוון לעסוק בפעילות גופנית יותר מדי אינטנסיבית ואתה עדיין רוצה במ"ו, אז המ"ו הפשוטים מהמותגים century או optima יספיקו לך בהחלט, בפחות מ 1 ש"ח לכדור. אם התזונה שלך לא משהו ו/או אתה מתכוון לעסוק בפעילות רצינית, אז המ"ו הכי טובים, לדעתי, הם earth source או V-2000 של solgar, ברם מחירם הוא כ 1.9 ש"ח לכדור. אם אתה אי שם באמצע אז אולי תתעניין ב V-75 של solgar, במחיר של כ 1.6 ש"ח לכדור.

סנאי נדיר

New member
מה ההגדרה לפעילות גופנית אינטנסיבית?

אני רץ כל יום 10 דקות + חצי שעה הליכה בינונית-מהירה. זה אינטנסיבי?

סנאי נדיר

New member
MULTIVITAMIN CENTURY 30 T

בדקתי באתר של לאומית (למרות שאני בכלל חבר בקופ"ח כללית) וזה עולה 13 שקלים ל30 טבליות. זה הגיוני?

סנאי נדיר

New member
עוד שאלה.

האם אפשר לסמוך על טבע ספורט קסטל? כי המחירים שם טיפה יותר זולים. האם הם אמינים?

hgkr17

New member
למה בכלל?

אם התזונה שלך מאוזנת אין לך שום צורך בתוספים. חבל על הכסף ובסופו של דבר גם חבל להכניס לגוף תוספות מיותרות שאנחנו לא יודעים לגמרי איך הוא מתמודד איתם.

ממתי

New member
למה בכלל? כי

כעקרון, יש צדק בדברייך. מי שאוכל בצורה מאוזנת לפי ההמלצות, פירמידת המזון וכו', אכן לכאורה לא צריך שום תוספים אם מצבו הגופני לא דורש זאת. אבל, האם בעגבנייה של היום, זו שהזריקו לה חומרים צוברי נוזלים כדי שתהיה יותר כבדה ועסיסית, יש את כל החומרים, הויטמינים המינרלים ויסודות הקורט האחרים, כמו שבעגבניה "אמיתית" יש? האם צישהו בדק את מצבם הכימי של הפירות והירקות השונים כדי לוודא שאכן כל מה שאמור להיות בהם, אכן נמצא, ואנו לא אוכלים סתם צבע, טעם וסיבים טבעיים עם הרבה מים? במצב כזה אם מישהו רוצה, כדי לשפר את הרגשתו, לצרוך מ"ו, כדור אחד מהמ"ו הבסיסי לא יביא אותו למצב של OD. לסנאי, א. המ"ו הבסיסיים נמצאים בסל הבריאות, אז בהחלט ייתכן שלאומית ובעצם כל הקופות, מוכרות אותם במחיר מסובסד. ב. כיום, רוב בתי העסק המוכרים מותגים ידועים, נחשבים לאמינים, גם אם הם מוכרים תוספי מזון במחירי מבצע. ג. מה שתיארת אינו נחשב לפעילות גופנית אינטנסיבית, הדורשת תוספים מיוחדים.

hgkr17

New member
מתי,יתכן שאתה צודק אבל

מאוד טרנדי לצרוך תוספים אבל אני חושבת שכל אחד צריך לבדוק פרטנית אם הוא זקוק להם או לא כי OD בויטמינים יכולה להיות כמות מאוד קטנה מעצם העובדה שאנחנו זקוקים להם קטליטית בלבד. בנוסף, הרי לא כל ויטמין נספג בכל מצב, זו עוד סיבה לקחת ויטמין זה או אחר לפי הצורך ולא את כולם יחד. אני לא יודעת כמה בדקו את השימוש לטווח ארוך במולטיויטמינים ועד כמה הוא אכן בטוח או מועיל.

hgkr17

New member
יפה אמרת

כלל ראשון כשבודקים מהימנות של אתר היא לודא שאין להם אינטרס ובמקרה הזה ברור לחלוטין שיש להם.

f e n

New member
טבע קסטל- אחלה מקום

מקום רציני עם הרבה סניפים ומחירים שפויים. תמיד סולגאר ב 25 % הנחה למשל. חוץ מזה מבחר מאד גדול.

אין תמיכה מדעית המצדיק ויטמינים ע"י בריאים

אם אתה איש בריא ואוכל תזונה ראוייה ומאוזנת- אינך צריך דבר. הנחמה מנגד- במינונים שגרתיים לא יגרם כל נזק מהויטמינים. לגבי הכולסטרול שלך ( LDL ) אני מניח, תזונה נכונה דלת כולסטרול ( איזון שומנים נכון ) ופעילות גופנית תעשה את העבודה. אומגה 3 בהרכב הנכון עשוייה לשפר ...

למעלה