מולטי ויטמין

Monty Python

New member
מולטי ויטמין../images/Emo42.gif

שלום לכולם. מקוה שתוכלו לעזור - אני מחפש מולטי ויטמין. מחיפוש קצר אני רואה שיש הרבה כאילו ויש גם הרבה מושגים שאינני מבין (מונעי חימצון???). האם אתם יכולים להמליץ על מולטי ויטמין טוב? מה צריך לדעת כמשחפשים? בתודה מראש! Monty

ממתי

New member
נעבור עכשיו למשהו שונה לגמרי

הכל תלוי במה שאתה זקוק לו ובתזונה שלך. כשמישהו שואל אותי כמה X יש במולטיויטמין Y התשובה שלי תמיד תהיה "לא מספיק" וזה מבלי לראות את הרכב המולטיויטמין. ולמה? כי אם מישהו צריך תוספת של ויטמין מסויים כדאי לו לקחת תוספת של אותו ויטמין בלבד ולא להסתמך על מולטיויטמין. המ"ו נחלקים בגדול ל"טבעיים" ול"כימיים". ד"א כיום כולם מסווגים כתוספי תזונה ולא כתרופות. למישהו שאוכל מכל דבר אבל בכמות מצומצמת ומרגיש "סחוט", אמליץ לו על מולטיויטמין "רגיל" (צנטרום, אופטימה, סופרדין וכו´). לדעתי יש עדיפות למוצרים הטבעיים בגלל סיבות של מבנה מולקולרי שפירטתי בעבר. (אתה מוזמן לדפדף אחורה בפורום.) מי שאוכל הרבה אבל לא מספיק ירקות ופירות טריים, יכול לקחת תוספת ויטמינים נוגדי חימצון (C E סלניום) המלצה זו נכונה גם למעשנים. מי שצריך יותר ברזל עדיף שיתמקד בתוספי ברזל ולא מ"ו המכילים ברזל. מי שאוכל כמו שצריך אבל בכל זאת מרגיש חסר מרץ יוכל לקחת את אחד המ"ו המכילים ג´ינסנג (למשל פארמטון, פוליויט 30+). לנשים בהריון או בהנקה ממליצים על מ"ו מחוזק המכיל תוספות של ברזל וח´ פולית (מטרנה, פרנטל) בקיצור כל אחד צריך להסתכל על אורח חייו וצרכיו ולהתאים לעצמו (אם בכלל) את המ"ו הרצוי. וקצת על נוגדי חימצון. אנחנו משתמשים בחמצן על מנת להפיק אנרגיה מאוכל. כשאנו מכניסים חמצן לגוף, אנחנו לא יכולים להגיד לו: "לך רק לאן שזקוקים לך". החמצן מסתובב בגוף ועושה גם פעולות שאנו לא מעוניינים בהם. תפקיד החמצן הוא לחמצן, ובשפה פשוטה לשרוף. כך למשל נפגעים קרומי תאים, כך למשל כלי הדם מאבדים מגמישותם (תדמיין שאתה שורף בשר הוא מאבד מגמישותו) וכך העור מאבד מחיוניותו ונראה שדוף. כל זה קורה כי החמצן פועל במקומות היכן שהוא יכול לפעול. כאן בא מקומם של הקאמיקזות או נוגדי החימצון(אנטיאוקסידנטים). השם קאמיקזות מוצמד להם כי היכולת שלהם להתחמצן גבוהה יותר מהיכולת של, נניח, כלי הדם להתחמצן. החמצן כשהוא מסתובב בגוף יפנה לחמצן את מה שיותר קל לחמצן (אנטיאוקסידנטים) וכך נשאר פחות חמצן כדי לגרום לגופינו פגיעות. אל דאגה, עדיין היכולת של גופינו להפיק את האנרגיה מהמזון (השימוש הטוב בחמצן) גבוהה יותר מהיכולת של האנטיאוקסידנטים להתקשר לחמצן, כל שרק הפעילות הרעה של החמצן נפגעת ולא הפעילות הטובה. ותמיד, allwas look on the bright side of life

Monty Python

New member
תודה +

מתי - תודה על התשובה המפורטת. הסיבה למ"ו מבחינתי היא כתוסף לכמויות האוכל שאני אוכל (משתדל לשמור) שהוא לדעתי מאוזן מבחינת מרכיבים. התוצאות שאני רוצה להשיג הם - חיוניות (עירנות ומרץ - במובן החיובי) ומניעת הרצון לאכול בין ארוחות (craving). מנסיוני מולטי ויטמין טוב מסוגל לעזור לנ"ל. מחיפושי על מדפי הויטמינים, רק בסולגאר ראיתי לפחות 10 סוגים שונים של מ"ו - וממש הלכתי לאיבוד. האם תוכל להמליץ על מוצרים ספציפיים ללא קשר לחברה מסויימת (אם הפרסומת היא בעיה אשמח לקבל באימייל) שוב תודה על ההשקעה! We are the Knights who say..... "Ni"!

ממתי

New member
אם כך אני ממליץ לך על shruberry ../images/Emo8.gif

וברצינות, לסולגאר (זאת לא פרסומת) יש תכשיר טוב שנקרא earth source. זהו בעצם מולטיויטמין מוצלח מבחינת הרכב הויטמינים והמינרלים שבו, משולב עם תוספים שונים כמו ג´ינסנג ופטריות כח. לדעתי תכשיר זה או מקביליו מחברות אחרות, יתאים לדרישותיך. ושוב, למען הסר ספק, זוהי לא פרסומת לסולגאר. אני בטוח שגם למתחרים GNC ו twin-lab יש מוצרים דומים ולא פחות טובים, אך איני יודע את שמם. המוצר של סולגאר שצויין הוא כדוגמא בלבד להרכב תוספים מומלץ לחבורת קומיקאים בריטית.

yelly

New member
בתור משתמשת קבועה במולטי ויטמין הנל

אני יכולה להגיד לך שהוא טוב ויש בו את כל מה שצריך השאלה האם באמת אתה צריך? לי לפחות ידוע שאנשים רגילים- כלומר לא ספורטאים מקצועים, או אנשים מבוגרים לא זקוקים למולטי ויטמינים למיניהם והם יכולים להשיג את הכמות המספקת ע"י תזונה נכונה ... ובכל מקרה.. earth source מומלץ וכדי לדעת עם הוא נקלט לך טוב בגוף - תבדוק את השתן- הוא צריך להיות טיפה זרחני- צהוב זרחני ויכול להיות שיהיו לך טיפה עיקצוצים כאלה על הגוף בתחילת השימוש בו

למעלה