מוכר/מכירים?

יעלבל

New member
מוכר/מכירים?

שלום חברי הבית, בחודשים האחרונים אנחנו עדים לתופעה אצל הבן של דיבור בלתי פוסק, בקול גבוה, ללא גבולות וללא מעצורים - גם בבית וגם בכיתה. מתנהלת שיחה, הוא שואל שאלה, מתחילים לענות, פתאום צצה עוד שאלה - קשורה לנושא לרוב - ואתה מתחיל לענות גם עליה, עוד לא הספקת להגיד מילה וחצי ועוד שאלה, או איזשהיא אמירה/הערה, ופתאום הוא נזכר שזה קשור למשהו שהיה או דומה לו והוא רק רוצה להגיד עוד משהו קטן...בקיצור...מצאתי את עצמי אומרת/צועקת אין ספור פעמים די, מסרבת להמשיך לנהל את השיחה והכי גרוע....צועקת לו שיסתום כבר...לא מסוגלת... בכיתה - המצב קשה לא פחות. החברים כועסים ואז כמובן מתחיל מחול שדים... חשבנו בתחילה שזו תופעה זמנית, חולפת, אולי טיק בגלל הטוראט אבל חברים - זה לא עובר...אני חושבת מליון פעם לפני שאני מתחילה לשוחח איתו...אני מפחדת ממבול המילים שיגיע... יש לכם רעיונות? מכירים את התופעה? אני יודעת שהיא מוכרת בילדי ADHD - אבל כמה...זה עובר...???? ואולי זה באמת טיק? מישהו מבין הבוגרים כאן חווה זאת, יודע על מה אני מדברת?... חתימה טובה, יעל

mazy

New member
היי יעל..../images/Emo26.gif

לי מאד מוכר העניין של דיבור בלתי פוסק, אם כי לא בעוצמות שאת מתארת. כמעט בכל שנות בית הספר (עוד לפני שצץ הטוראט) שמענו תלונות על דיבורים בלתי פוסקים, ממש בצורה שעוברת את הגבול. לא זוכרת מי העלה בפני את העניין , שהדיבור הבלתי פוסק בא להסוות טיקים ווקאליים. כששוחחתי על כך באחת ההזדמנויות עם דור, הוא אמר לי שהוא מרגיש שזה צורך בלתי נשלט, ממש כך.

mickya

New member
מזי - דיבור בלתי פוסק

דיבור בלתי פוסק בא להסוות טיקים ווקאליים, התופעה ידועה ונפוצה ביותר. נתקלתי בהרבה מקרים כאלו השאלות נפלטות בטרם נענית תשובה או באמצע התשובה, ממש "אוטוסטרדה". אכן קשה לעמוד בלחץ.

הלנה

New member
לא מכירה בכאלה עוצמות

אבל לערן בהחלט יש תקופות שהוא מדבר הרבה ושואל המון שאלות ולא מרפה.

החורזת**

New member
היי יעל. כתבתי קודם תשובה מפורטת

ואיני יודעת לאן נעלמה. אז אתמצת אותה: מלל בלתי פוסק עשוי להיות גם כתוצאה מרמת חרדה גבוהה. זוהי פעולה בה נוקט הילד באופן בלתי מודע כדי להסיח עצמו מהחרדה וכן כדי להשיג כמה שיותר מידע כדי להפחית את החרדה. אך פעילות זו לרוב מפחיתה את החרדה לפרקי זמ קצרים ולכן בהמשך יש עלייה בעוצמה ובשכיחות התופעה. וכמו שכתבת זה גם מאפיין של הפרעת קשב וריכוז. הן הפרעת קשב וריכוז והן רמת חרדה גבוהה לא פעם נילוות לתסמונת טורט. לכן הייתי מציעה לך לפנות ולהתייעץ עם הרופא המטפל, כיוון שיש גם תרופות מסויימות שגורמות להתרופפות של ההגנות ואז לעלייה בדיבור.

mickya

New member
מלל בלתי פוסק וחרדה

בטוראט התופעה של מלל בלתי פוסק נובע מהמרת טיק קולי אחר לאו דוקא מחרדה. עדיף הטיק הזה על טיק של השמעת קולות בעלי חיים למשל. לא להכנס ללחץ!!! אפשר להעביר נושא או להסב את תשומת הילד למשהו אחר או לפעילות אחרת. התעלמו!!! בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

לארה5

New member
מוכר...

אני זוכרת את עצמי כילדה קוטעת שיחות בשאלה "מה?" שוב ושוב, לאו דווקא עם קשר. כמו שד"ר מיקי כתבה, אני זוכרת את זה כהסוואה של כיכוחי גרון ונהימות שהייתי צריכה להוציא, ובאמת לא נשמעו ככה בציבור... אני מניחה שזה מאוד לא קל להתמודדות כהורים. העידוד היחיד שאני יכולה למסור ממקומי הוא שכיום, בגיל 26, כבר שנים שאין תופעות כאלו. זה עבר עם הזמן. אני מאחלת לכולכם שנה טובה.

יעלבל

New member
המון תודה למשיבים ורציתי

לשתף אותכם בשני מושגים בתחום הפסיכיאטריה שנחשפתי אליהם כתוצאה מהשאלה ששאלתי (ותודה לשריד ויעל ניסן). קיימים שני מושגים המתארים הלך מחשבותיו של האדם: לחץ דיבור (press of speech) ומרוץ מחשבות (flight of idea). בלחץ דיבור קיימת תחושה של לחץ מחשבות והדיבור הופך למהיר בנסיון לבטא את המחשבות. האדם נשמע כאילו הוא רוצה להספיק ולהקיף את מלוא הרעיון/המסר שיש לו או להגיד. הוא פוחד שלא יספיק לו הזמן או שעליו להסביר שוב ושוב מאחר והוא חושב שאיננו מובן מספיק. בלחץ דיבור האדם נראה כאילו הוא חייב לדבר. מרוץ מחשבות - מאוד דומה ללחץ דיבור אבל כאן, האדם הרבה פעמים לא מסיים להעביר מסר של רעיון אחד שלם במלואו - ומיד צצים עוד מספר רעיונות שממש דחוף להעבירם. במרוץ מחשבים הרבה פעמים יכולים לראות גם התנהגות בשטח - מעיין נסיון ליישם חלק מהרעיונות ולהוציאם מן הכח אל הפועל. במרוץ מחשבות לא רואים כאילו האדם חייב לדבר והעובדה לכך היא כי לפעמים יש השתתקות, אבל ממש רואים על האדם שהגלגלים עובדים אצלו בפול-גז. ומה אני עושה עם זה???? החלטנו להביא למודעותו של הבן את מה שקורה. להעיר/להסביר/ולהכנס במודע לדבריו מתוך תחושה שאולי יפנים עד כמה לא נעים לשוחח איתו...והפלא ופלא - אתמול בארוחת הערב הוא צעק שאיך זה שאחותו מתערבת במהלך השיחה אין ספור פעמים ושואלת מליון שאלות ואנחנו לא מעירים לה?...מכה מתחת לחגורה...צודק...אבל שמחתי. תודה וחג שמח יעל

jon boy

New member
יעלבל

זה ממש נכון מה עושים אבל על מנת להוריד מהירות ?אייזה פעולה איך יורדים להילוך איטי ?איך עושים ?"תעצרו את הרכבת אני רוצה לרדת"

למעלה