מוכר מחסן

nirdagan

New member
לא. ישולם מס רכישה גבוה על רכישת

המחסן. אילו המחסן היה צמוד לדירה, ונמכר איתה, מס הרכישה מחושב לפי המדרגות של דירת מגורים.

פ123

New member
מוכר מחסן

שלום לכולכם. לפני כחמישה חודשים מכרתי את דירתי ורכשתי בית חדש. לדירה (הישנה) היה מחסן (שאותו רכשתי שלא במעמד רכישת הדירה אלא מאוחר יותר). מכיוון שסברתי שהרווח מן המכירה ייגדל במידה ולא אמכור את הדירה יחד עם המחסן, מכרתי את הדירה והמחסן נשאר ברשותי (למרות שכמובן אינני מתגורר באותו הבניין). כרגע ברצוני למכור את המחסן. שאלותי הן: א. האם אני זכאי למכור לכל המעוניין את המחסן, ב. האם יש לשלם מס שבח/מס מכירה בעת המכירה, ואם כן באיזה שיעור. ג. מהו שכ"ט (לעו"ד) המקובל בעיסקה כזו (כ 20,000)ש"ח. ד. האם יש עוד הוצאות בעת המכירה? המון תודה ושבת שלום.

מחסן ...

א. אם המחסן רשום בטאבו כיחידה נפרדת נראה לי שאפשר למכור אותו לכל אחד. אם הוא רשום כהצמדה של דירה אני חושב שאפשר למכור אותו רק לדייר אחר בבניין. ב. כן, יש מס שבח ... כמו מס הכנסה (קרא מאמר בנושא מס שבח והיטל השבחה במאמרי הפורום) ג. ד. אולי גם מס מכירה 2.5% ואולי גם היטל השבחה.

החלטה לא חכמה.... ../images/Emo104.gif

השאלה החשובה ביותר היא אם המחסן רשום כיחידה נפרדת בבית המשותף. אם לא, כי אז המחסן כבר לא שלך, אלא נמכר יחד עם הדירה. אם הקונה יסכים לותר, תוכל למכור את המחסן רק לדייר אחר בבניין, אבל איבדת את הפטור ממס שבח שייתכן והיה לך במכירת הדירה, וגם מס הרכישה יהיה גבוה יותר. אם המחסן רשום כיחידה עצמאית נפרדת, תוכל למכור אותו לכל אחד, אבל שוב יש מיסוי מיותר...

למעלה