מוכנות לכיתה א'

דורדנה

New member
מוכנות לכיתה א'

בני בן 5.5 בגן חובה, הגננת חושבת שאינו בשל מבחינה ריגשית, אנו חושדים שישנה בעיית ADDבגלל שיש לשני ילדנו הגדולים. הילד אינו קשוב בגן בשעת ריכוז עם הגננת,ומבחינה ריגשית עדיין ילדותי מאוד, זה מתבטא בכך שהוא לא מקפיד על חוקי משחק בחברת ילדים בגילו, אינו מקבל ביקורת,ומפרש דברים בצורה לא נכונה. בכל אופן אנו לקראת בדיקה במכון קשב וריכוז. השאלה שלי האם בעיית קשב וריכוז משפיעה על בשלות נפשית בגילו ? האם משאירים ילד שנה נוספת בגן במידה וזה אכן ליקוי ADD + בשלות נפשית כתוצאה ממנו. אודה על תשובתכם, אמא בדילמה.

דונטלה1

New member
שני דברים:

א. כן, ילדים עם ADD נוטים, כמובן להיות פחות בשלים רגשית, וזה לא נורא בכלל... ב. זה טוב שאתם מתכננים אבחון, כי זה גיל טוב כבר להתחיל לדעת מה קורה, אבל בלי קשר לגורם - אם "אורגני" ואם "רגשי", אין טעם להעלות לכיתה א' ילד שאינו בשל. נכון שזה קצת קשה לשמוע בהתחלה, אבל לי יש ילד בדיוק באותו הגיל, שברור שלא יעלה לכיתה א' בשנה הבאה בשל קושי רגשי וקשיים אחרים, ושמעתי כבר מכמה הורים בגן שילדיהם נשארו בגן חובה ויצאו מכך רק נשכרים. ילד שגם ככה ילדותי יותר וחווה אולי בעיות קשב רק יהיה מתוסכל בכיתה א', כשכולם מסביבו מצליחים ומשיגים והוא נשאר מאחור. עדיף לתת לו להתחזק ולהגיע מעמדת כוח, כשהוא בטוח בעצמו ומוכן "לקרב". אל תלחצו, דברו עם הגננת ועם הפסיכולוגית של הגן. לי הפסיכולוגית של הגן מאוד עזרה להגיע להחלטה. זה לא סוף העולם וזה מאוד מאוד מקובל בימינו.

zivadina

New member
האם להשאיר שנה בגן?

אם זאת בעייה של בשלות רגשית, כדאי להשאיר. אם זאת בעייה של ADHD - לא כדאי להשאיר, אלא לטפל ב-ADHD. הרי ה-ADHD לא יעבור לו, אז עד מתי תשאירו אותו? אני מציעה שתעברו אבחון אצל פסיכיאטר או פסיכולוג התפתחותי (לא חינוכי) לגיל הרך שמתמחה באבחון הפרעת קשב, ויגדיר מהי בדיוק הבעייה, ואז ימליץ אם להשאיר או לא. תשובתי מבוססת על ייעוץ מומחים שקיבלנו כאן, ואת מוזמנת לקרוא בספרייה שלנו:

למעלה