מוכנות לכיתה א

• פותח הנושא bhr9
  • פורסם בתאריך

bhr9

New member
מוכנות לכיתה א

הבן שלי נולד בסוף אוקטובר והוא עומד לעלות לכיתה א בשנה הבאה. אנו מתלבטים האם לעלות אותו בגלל מוכנות רגשית בלבד שלא תואמת את גילו. נפגשנו עם פסיכולוגית מהחינוך המקומי ובקשנו כלים ומחקרים שיעזרו לנו להחליט האם להעלות אותו לכיתה א או להשאיר אותו שנה נוספת בגן(מיכיוון שההחלטה הוספית היא בידינו בלבד ) אנו מרגישים שאין לנו מספיק כלים להחליט. הפסיכולוגית שלא ראתה את הילד ולא הבחנה אותו מסתמכת על המלצת הגננת בלבד. שאלתי: היכן אני משיג כלים אלו,מחקרים,מפגשים בין הורים,אבחון פסיכולוגי לילד הכולל מספר פגישות עם פסיכולוגית, והאם לא מחובתו של המוסד הממשלתי לשירות הפסיכולוגי החינוכי לתת לי את הכלים לכך.

פלגיה

New member
לדעתי

הפסיכולוגית של החינוך המקומי אמורה גם לפגוש את הילד ולאבחן אותו. נכון שהמלצת הגננת עוזרת, אבל לא די בה. אם אין לך דרך להשיג פגישה כזאת, לדעתי שווה גם להשקיע כסף ולהיפגש עם מישהו באופן פרטי כדי לקבל חוות דעת מקצועית.

רווית11

New member
גם בני נולד בסוף אוקטובר. קודם כל הפסיכולוגית

אמורה חעשות עליו תצפיות בגן,ולא להסתמך על הגננת. אני למשל, דוקא לא סמכתי על דעתה של הגננת (היא גם לא כ"כ ידעה להחליט). תבקשי אבחון מהשרות. אני לקחתי את בני לאבחון פסיכולוגי+דידקטי באופן פרטי.העלות כ1,800 ש"ח.

למעלה