מוכנות לכיתה א´?

Almost me

New member
מוכנות לכיתה א´?

מה דעתכן? האם כדאי? שווה? מועיל? מפתח? או סתם עוד דרך לשנורר כסף מההורים ובכלל מה דעתכם לגבי כל חוגי ההעשרה שקשורים דווקא בלימודים (סטייל אנגלית לגיל הרך)

Kalla

New member
אנחנו לא עשינו אבל

כמו בכל דבר אחר, מאוד אינדיבידואלי. הבן שלנו היה בסוף השנתון ואני למען האמת לא הייתי בטוחה מה קורה איתו לקראת כיתה א´. אבל הגננת שלנו עשתה אבחונים לכל הילדים לגבי המוכנות ואמרה לנו שהילד ממש מוכן ושאם נשאיר אותו עוד שנה בגן ישתעמם מאוד. לכן החלטנו לא להשאיר עוד שנה בגן וגם לא לעשות שום קורסים. בבי"ס שלו הייתה בחינת כניסה לכיתה א´ (בי"ס פרטי) - לא משהו קשה, רק להתרשם והוא עבר אותה בהצלחה. היום הוא בכיתה ג´, מאוד נהנה ללכת לביה"ס ובוחר בעצמו את כל החוגים - כל יום יש לו חוג אחר, לפעמים יותר. אף פעם לא הכרחנו אותו ללכת לחוגים, אך עוד בגיל הגן הוא נורא נהנה מהחוגים במסגרת הגן ורצה בעצמו ללכת לעוד חוגים. לכן אני חושבת שזה מאוד אישי. אם את לא בטוחה לגבי מוכנות הילד - אולי כדאי לעשות אבחון ו/או קורס מוכנות. אם לדעת הגננת (או מומחה אחר) הוא מוכנה - כנראה שאין צורך. גם לגבי החוגים - אפשר להציע לילד חוגים המתאימים לגילו (גם אם הגיל הוא שנתיים וגם אם הוא 10) ולראות את תגובתו. אם הוא נהנה ורוצה ללכת - למה לא? אם לא מעוניין - בטח לא להכריח. צריך להתאים את כל ההחלטות לילד עצמו.

לאה_מ

New member
לטעמי - מיותר.

מוכנות לכתה א´, לפי מיטב הבנתי, מורכבת מהרבה מאד גורמים, שהצד ההשכלתי, כלומר, מידת הידע שהילד מגיע איתה, הוא הפחות חשוב. חשובה בגרות נפשית מסויימת, יכולת ריכוז ברמה שמספיקה לדרישות של כתה א´, יכולות הבנה, מוטוריקה גסה ועדינה וכו´. לא נראה לי שהקורסים האלה מכינים - או אפילו יכולים להכין - בכל האלמנטים האלה. לגבי חוגי העשרה לימודיים - אישית אני מאד לא אוהבת את זה. תמיד יש לי תחושה שזה בא מההורים ולא מהילד. יש להם מספיק זמן להיות מבוגרים. ילדים אין כל כך הרבה זמן להיות - שינצלו את מה שיש. אבל זה כמובן עניין מאד אישי (כמו רוב הדברים).

מיכל@ל

New member
בהחלט כדאי

לא בגלל התכנים כמו שההכרה עם החומר תקל על הילד במעבר לכתה א. קראתי פעם מאמר שהשווה את המעבר מהגן לבית הספר כמעבר לארץ אחרת. הילד לומד להכיר שפה חדשה,קודים התנהגותיים,ילדים חדשים ומסגרת שונה לחלוטין ממה שהכיר עד כה. אני מאמינה שאת רוב האנרגיה ילד יקדיש לשינוי [אחד מהגדולים ביותר שחווה ויחווה בחייו],כך שבמקום לפזר אנרגיות על הסתגלות וחומר לא מוכר,הוא יוכל להקדיש את רוב מרצו להסתגלות ולהרגיש בטחון מה בכך שהחומר מוכר לו.

למעלה