מוט כיסא מתכוונן

Tzav98

New member
מוט כיסא מתכוונן

ניסיתי את פורום אופניים ולא קיבלתי תשובה. אולי כותבי הפורום הזה יכולים לעזור. האם מישהו מכיר דיון בנושא בפורום הזה או בקומונת AM לגבי השוואה בין מוטות כיסא מתכוונים? אם לא, האם למישהו יש המלצות מתוך ניסיון בין שלושת המוצרים הידועים בתחום Gravity Dropper - Crank Brothers Joplin - Nonstop בדגש על אמינות לאורך זמן, דליפות שמן (ב- Crank Brothers), אחזקה וחוזק המוט. תודה, הצב

אמאmaya

New member
Gravity Dropper

Gravity Dropper הוא הטוב ביותר. שלושתם עושים את העבודה אבל: Crank Brothers Joplin - בשל היותו הידראולי, קיימות נזילות שמן ותקלות (אצלי בחודשיים, כבר היה פעמיים בטיפול) עלותו יקרה (מאוד !) בארץ 1500 ש"ח, בחו"ל (eBay) כ-200$. Gravity Dropper - הינו מכאני, ולכן "נהנה" מכמות תקלות נמוכה, הבעיה היחידה - שיש "לשבת עליו" ע"מ לשחרר אותו ממצב "מכווץ" ("שיעלה למעלה") את ה-Non Stop - אינני מכיר היטב -באחד ממגזיני האופניים - הוא קיבל ביקורות טובות. נסיעה בטוחה ומהנה.

nintense

New member
המשך...

ה CB מספק רק 3" בעוד שהדרופר מגיע עד 4". הדרופר במצב סגור, טיפה יותר גבוה מה CB ובהרבה אופניים יהיה גבוה מדי (בגרסת 4") במצב פתוח. לדרופר טורבו אין את הבעיה שצריך לתפעל אותו בישיבה ויש לו אפשרות להורדה של אינץ' אחד או כל הדרך. ב CB ניתן לבחור איזה גובה שרוצים בהתאם לשביל. מבחינת אמינות אף אחד מהם לא סובל יותר מכל חלק אחר באופניים והסיכוי לתקלה בשניהם דומה. אני רוכב עם ה CB ומחכה בסבלנות לדגם 4" שאמור לצאת שנה הבאה. הבחירה שלי נבעה מגובה הדרופר 4" במצב פתוח, אפשרות שינוי גובה ללא הגבלה וללא תחושת "כיסא מפלט" ולא פחות חשוב, אסטטית הדרופר ממש מכוער.

Tzav98

New member
המשך

תודה על התשובה. "3 מספיקים לי. אם יש לך ניסיון עם CB מה אתה יכול להגיד על אמינות המע', תחוזקה שוטפת, חוזק המוט ולמה התכוונת בתחושת "כיסא מפלט"?

nintense

New member
יש לי נסיון עם שניהם...

כי אני מוכר את שניהם, שניהם אמינים מאוד, עם זאת תקלות עשויות לקרות גם בחלקים הטובים ביותר. הדרופר עובד על קפיץ פשוט וגריז, בעת שחרור הפין המושב קופץ למעלה בצורה ברוטלית וללא כל שיכוך.

danGlus

New member
אתה סגור על האמינות של הג'ופלין?

אני שומע יותר מדי סיפורים על בריחות שמן ואיבוד נעילה.

למעלה