מוט כיסא מחליק

captain hook

New member
מוט כיסא מחליק

שלום, אני רוכב על אופני כרומולי עם מוט כיסא מאלומיניום ותפס עם בורג אלן (לא שחרור מהיר). תוך כדי רכיבה, מוט הכיסא יורד בערך בסנטימטר-שניים כל מספר ק"מ. מה עושים? תודה

nintense

New member
אולי המוט צר מדי?

אולי אתה לא מהדק מספיק? נסה מוט מיצרן אחר.

captain hook

New member
המוט בקוטר הנכון. הידקתי הכי חזק שאפשר.

ולפני שאני מוציא כמה מאות שקלים על מוט אחר, קיויתי שיש רעיונות אחרים.

אמיר0

New member
אם אתה משחרר את זה עד הסוף

יש מספיק מקום בשביל להחליק חתיכת גומי בין הצינורות?

Simulacrum

New member
סתם ככה לפני שאתה מוציא מוט חדש

תנסה לקחת נייר זכוכית עצבני ולתת ליטוש גס למוט כיסא באזור שאתה סוגר אותו. אם גם ככה אתה מתכוון לקנות אחר זה לא יזיק לנסות.

assaf205

New member
בהנחה שהמידה באמת מתאימה

קח תרסיס צבע ותשפריץ לתוך השילדה 3 שכבות בהפרשים של שעה בערך זה גם ימנע את השקיעה וגם ימנע מהמוט להתפס בתוך השילדה עם השנים כתוצאה מקורוזיה(קורה בשילדות כרומולי עם מוט אלומיניום) בהצלחה אסף-מצמן ביל"ו

raficar

New member
גריז

נסה למרוח גריז בשכבה דקה על מוט הכסא. החיכוך שיווצר, ימנע מהמוט לשקוע. ממליץ דרך זו לפני שאתה מתחיל בצביעה ורעיונות אחרים

bonanai

New member
גריז וחיכוך...

קצת סותר אחד את השני, לא? ישנו חומר שאמור לנגוד את הריאקציה בין אלומיניום לברזל ואת תקיעת מוט הכיסא לאורך זמן כפי שאסף אמר... אבל זה רק בנוסף לעצות שהאחרים נתנו כאן.

bikingstudent

New member
תיתפלא אבל לא

תנסה להתחיל מזה שאתה מנקה את המוט כסא תשפריץ קצת דיגריזר ונקה אותו עם סמרטוט -עד שיהיה נקי. ושים מעט גריז לאורך האזור שנכנס לשלדה -המוט מחליק כשנוצר חופש ורווחים קטנים, -הגריז מדביק אותו ע"י ואקום. נסה גם לפרק ולנקות את מכלול השחרור מהיר, -יכול להיות שהזמן עשה את שלו והכוח שהוא מפעיל בניסיון לחבוק את השלדה ירד.

bonanai

New member
אין לי ויכוח איתך...;

א. לא אני יוזם השירשור או השואל ב. אני עדיין חושב שגריז לא מוסיף חיכוך...

bikingstudent

New member
כמה דברים

א. טיפול מקיף לטבעת ההידוק של צינור הכסא. תוציא את טבעת השחרור מהיר, -תנקה אותה, שים טיפה של גריז בנקודת ההידוק-איפה שיש חיכוח.
אם זה לא מאפשר לך להפעיל יותר כוח ולהדק טוב יותר את הטבעת , אז נקה טוב טוב את המוט כסא עם דיגריזר וסמרטוט, תן כמה נקודות של גריז במקומות אסטרטגיים וסגור ת'עסק. אין סיבה שזה לא יעבוד

captain hook

New member
תודה

תודה לכולם על העצות. אני אלך בצורה הדרגתית: קודם ניקוי של המוט וגירוז של החבק (זה לא שחרור מהיר). אם זה לא יעבוד אני אשקול גירוז פנימי - נשמע הגיוני.

Saito

New member
גריז, ה-שיטה להגדלת חיכוך

הגריז עצמו מיועד להגדלת החיכוך וליצירת ואקום זו הסיבה שמומלץ לגרז מיסבים, משאבות, נאבות ומנועים.... (אני לא קונה...) גריז - משחת סיכה מיועד להקטנת חיכוך והגנה על פני שטחים הבאים בהחלקה יחסית אחד לשני, גריז מיעד למקומות בהם שמן (שהוא דליל יותר) לא נאגר. בהגדרה אינך מעוניין כי תהיה החלקה יחסית בין מוט הכסא והשלדה, הלא זה שורש כל הבעיה לא כך? הפתרון פשוט ביותר. נקה את מוט הכיסא והחלק הפנימי בשילדה עם סבון כלים וסקוטש ישן (למניעת שריטות). יבש ורכב, עם הידוק סביר של חבק מוט הכיסא שוב זה האחרון לא יזוז ממקומו. הסיבה לתזוזה מלכתחילה היא הצטברות לכלוך שמן ומלחים.

raficar

New member
לא לשם הויכוח אבל...

כמו שכתבת הגריז מיועד להגדלת החיכוך וזה מה שידידנו פה מבקש לעשות. להגדיל את החיכוך על מנת שמוט הכסא לא יחליק ממקומו. לא קונה...לא כסף...

Saito

New member
אני כתבתי

הגריז מיועד להגדלת החיכוך בסרקסטיות! גריז = משחת סיכה = הקטנת חיכוך. לא לשם הויכוח אבל...

ronenal10

New member
גריז והחלקה

החלקה של מוט הכסא נובעת מכך שהאחיזה של הטבעת היא לא מיטבית. הוספת הגריז משפרת האחיזה ומקטינה ההחלקה של המוט. כל ניסיון להיות סרקסטי בנושא נובע מכך שמי שמתנהג כך הוא חסר כל ניסיון בנושא. ומסתמך על ידע בלתי רלבנטי. מניסיון אישי הגריז משפר משמעותית את האחיזה של הטבעת המהדקת את מוט הכסא ומצמידה אותו למקום. גם במיסבים הגריז מבצע את אותה הפעולה בדיוק פעולה זו גורמת לגולות המסב להסתובב עם הטבעת החיצונית וכך לגרום לסיכוך של המיסב. תפקיד השמן הוא הקטנת המרווחים בין המתכות לא הגדלתם. החלקה טובה מתבצעת בין משטחים מושלמים לא בין משטחים בעלי מתאר שונה.

JacB

New member
זה נותן לי רעיון

אם גריז גורם הגדלת חיכוך, כדאי למרוח את הצמיגים בגריז כדי לשפר אחיזה ולהקטין מרחק בלימה! כדאי גם למרוח את הדיסקים בגריז! נא לא להתייחס למה שכתבתי עד כאן ברצינות, מישהו עוד עלול לאמץ רעיונות טפשיים אלו ולהסתכן אז לעניות דעתי: א. גרוז חבק מוט האוכף משפר את יכולת ההידוק שלו, כי שם קיימת החלקה בין האקסצנטר לבין הטבעת. הקטנת החיכוך מאפשרת לקבל יותר כח הידוק בסגירת המנוף מבלי לבזבזו על החיכוך בין המישטחים. בכך תרומתו להקטנת בעיית החלקת מוט האוכף. ב. גרוז מוט האוכף מפחית כל מיני "קנאקים" ושאר רעשים לא רצויים בין מוט האוכף לצנור האוכף. זה למה מגרזים אזורים אלו. ועוד קוריוז שנכתב (נא לקבל ברוח טובה): לנקות בדגריזר ולמרוח גריז זה בערך כמו לקנות צפצפה מצויידת במשתיק קול

captain hook

New member
מסקנות אמפיריות

ניקיתי את מוט הכיסא ואת הקוטר הפנימי של הצינור בדגריזר ויבשתי היטב. גרזתי את הקוטר הפנימי של החבק ואת קדח ההברגה. הרכבתי את החבק כאשר מרווח ההידוק שלו בדיוק על המגרעת של צינור הכסא. הדקתי חזק. הכסא לא ירד מילימטר ברכיבה של 35 ק"מ, שכללה שבילים משובשים וגינות סלעים. בלי לגרז מבפנים ובלי לרסס חומרים זרים לתוך שלדה חדשה. בריאות ואושר לכל עם ישראל

למעלה